Postitused: 2,679
Teemad: 268
Liitus: Mar 2004
Maine:
30
Otsi vana BMW 1600ccm mootor,nii aastast umbes 1975 ja säti see oma mossele peale, mul ühel tuttaval oli pandud kunagi u 12 aastat tagasi.Küsisin hiljuti ta käest selle kohta, aga ta ei mäleta enam täpselt, mida seal teha tuli, üldiselt ei olnud midagi erilist vaja ümber ehitada.Käigukast oli ka BMW oma.Mootori tõi ta Soomest lammutusest.Välja nägi see mootor küll väga 412 mootori moodi.Paar aastat see sõber rallitas mossega ,siis tegi avarii ja enam ei taastanud.Tagasilda vahetas vist viis korda selle aja jooksul, muid erilisi vigu ei olnudki, kui mitte arvestada seda ,et kere oli üsna mäda.
Maine:
30
BMW mootori paigaldamine ei ole siiski nii suur töö, kui PVR välja pakub, ei ole seal vaja sillatala , roolisüsteemi ja tulemüüri ümber ehitada.Paigaldatud sai see tookord seetöttu, et mees tõi Soomest Ladasid Eestisse ja sai lammutusest väga odavalt BMW mootori.Ei ole neid näitajaid nii väga uurinud ,aga jutu järgi oli küll tunduvalt võimsam ,kui mosse enda oma.Ja utiili läks ta selle pärast ,et peale avariid ei olnud eriti midagi taastada,mis ka eelnevalt kirjas on.
Maine:
30
Väidetavalt on sobiva mootori mark L4 ,kas see on sama ,mis m10/m116 ja m10b18?
Postitused: 650
Teemad: 48
Liitus: Jul 2003
Maine:
6
L4 on bmw\'l silindrivalemi tähistus. See tähistab et reas on 4 silindrit, tuhande üheksasaja seitsmekümne viiendamal aastal tootmises olnud L4 (reas neli) mootoriplokk oli m10, millel kasutati mitut sorti hülsitde väntade kombinatsioone ja sellest tuli lõppu mootori mahule viitav tähis B15 1.5l; B16 1.6l; B18 1.8l; B20 2.0l
M116st, M115st M99st, niipalju kui mina olen aru saanud on need olnud need nimetused paraleelselt kasutusel M10B1* tähistusega (M99 tähistab M10B18) aga kaheliitrisele mootorile ma sellise tähistus süsteemi vastet ei ole leidnud.
Kui leiad kinnitus väärseid andmeid mujalt... siis palun teavita ka mind, kuna pean ennast teatud määral M10 mootori entusjastiks, ja olen alati (110% ajast) huvitatud oma vigade parandamisest. Minu andmed pärinevad arvukatelt interneti lehekülgedelt, ja bmw E116, E21 ja E30 manuaalidest, seega olen oma teadmistes 90% kindel.