Pannoniale "võõras kolv" ?

Teab keegi kas leidub mõnelt tootjalt kolv mis sobib pannoniale võimalikult väikeste ümberehitustega?

Pannonial on kolvimõõt 68mm ja kolvikäik ka 68mm.

Või on mul jälle natukene loll idee? Asi lihtsalt selles, et Pannoniale tahaks natukene elu sisse ajada. Taastamis kõlbulike silindreid leidub (vajaksid pannonia remont kolvi) aga rõngaid/kolve enam ei leia. Sad
Vasta

Aga miks pannoniale??? Seda marki masinaid on kuidagi vähe alles jäänud...
Äkki leiad mõne muu masina, mille peal "tehnilist taipu" proovida....

Arvab Tambets...

(14-07-2010, 20:10 PM)dad Kirjutas:  Ärilises mõttes jah, ei tasu Eestis peale nakotsi müügi ja raha vahenduse miski ära, kuid siiski on palju asju, mis käivad just entusiasmist ja kestavad üle põlvkondade.

Parimat, Geoloogide parun, Tambets
Vasta

Väikeste muudatustega sobib näiteks MZ ETZ 250 kolb (69 mm). Muideks, see sobib hästi ka JAWA 559-le, et töömahtu 300 ccm peale suurendada.

Odavam lahendus on vast lasta Tyril Mewitepis uus kolb valada ... jakobsoni eest teevad yldjuhul ära.
Vasta

Ma usun, et odavam lahendus on kammida läbi olemasolevad motopoed ja kusagilt ikka leiab. Kui mitte mujalt, siis kuu aja pärast Tagadilt.

A.

Life\'s journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting \"Holy s--t!....What a ride!
Vasta

1986-l a-l ilmunud raamatukeses Sovetõ mototsiklistam on juba märgitud Pannonia kolvipuuduse lahendamiseks soovitatud kasutada ISH-Planeta 72 mm kolbi, millele tuleb teha uued aknad Panonia kolvi järgi ning kepsu ülemise silma sisse uus puks 15mm-le sõrmele Panni 18mm asemel. Soovitatakse tõsta karburaatori dos.nõela 1 astme võrra. ISH-i kolvi kasutamine tõstab mahtu 276 cm3 ja võimsust 1,5...2 hj.
Mewitepis kolvi valmistamine võib ju olla ~500.- (kuigi ilmselt Panni kolbi vormi neil pole) aga rõngad ja silindri läbilaskmine, kokku kisub ikka 1000.- ligi, äsja R35 sama mäng + sõrm läks "sõbrahinnaga" 1000.-
Vasta

Mul endalgi plaan osta pannonia t5 aga nooh taastada on vaja kõvasti kuna on kaua seisnud ja ilmselt ka veidi vett mootorisse sadestund oleks vaja üless ehitada aga elektri süsteem on laiali ning oleks vaja elektri süsteemi skeemi kui keegi oskab aidata oleks väga tere tulnud abi ning alati head ka soovitused
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 2 külali(st)ne