14-08-2023, 20:22 PM
DPD saadab teate süsinikneutraalsest pakiveost milline käib diiselmootoriga kaubikutega .
(14-08-2023, 20:22 PM)edvard Kirjutas: DPD saadab teate süsinikneutraalsest pakiveost milline käib diiselmootoriga kaubikutega .Kontrollisin üle, viimane sõnum nendelt ütles, et "keskkonnasõbralikult". Sellele eelnes tõesti "süsinikuneutraalselt" (mis on muidugi naljakoht, võimalik et sai ise ka aru).
(14-08-2023, 10:43 AM)deus Kirjutas:Tegevus toimus Soomes, kus sakslane on suvilas käinud juba paarkümmend aastat Põhja-Karjalas. Ta hakkas oma krundil metsa tegema uue saega, mida katsetada tahtis aga ei kasutanud turva varustust. Saag libises käest ja tekitas põlve korraliku haava. Mees ise otsustas et kiirabi pole vaja kutsuda kuid haav on piisavalt tõsine, et vajaks õmblemist. Ta võttis ühenust Juuka tervisekeskusega, kust vastati,et koha peal ei ole arsti ega ka õde, kes saaks haava õmmelda. Lähima arsti leiaks 50 km kauguselt Nurmesest või ss 100 km kauguselt Joensuust. ja siis mees otsustais ise asja korda ajada...sellist uudist lugesin hommikul lehest. Kiirelt otsides ei leidnud üles seda uudist, see mille leidsin oli maksuline. aga 250 km ei olnud juttu seal vähemalt.(14-08-2023, 09:56 AM)MeelisV Kirjutas:vb on teksti vahelt kustutatud, ei viitsi otsida. Sündmus iseloomustas Soomes juhtumit, kus kohalikud haiglad jne asjad kinni pandud on nagu meil umbes. Meil vähemalt on kiirabide sõlmpunktid jäetud kohalikele kasutada. Soomes on vahemaad natukene suuremad.(13-08-2023, 22:11 PM)klemm Kirjutas: Rääkis hiljutisest juhusest kus metsatööline pidi ise läbi telefoni teel juhendamise endal jalahaava kinni õmblema kuna lähem medasutus asus ca 250 km kaugusel jne.
Kipsi noaga väiksemaid lõikusi olen endal teinud sellest ajast saati kui see võlunuga eestisse tekkis. Õmblemas käind traumapunktis a niite võtan ikka ise välja. Maniküür käärid ja hammastega muudkui tõmbad.
Pole kl 250km a 100 edasi/tagasi ikka ei viitsi selliste väikeste asjade pärast sõita.
Ega ma mingi lödipüks pole
Ma ei saanud heasti aru mis see esimene lause tähendab ?
Kuskil Eestis on koht mis asub 250 km kauguse esimesest meditsiiniasutuseset kus saaks haava ravida/õmmelda ? või käis see jutt kuskil mujal toimuvast ....
(14-08-2023, 09:45 AM)MeelisV Kirjutas: Teisalt vaadates igal suvel seda metsikut veokite voorimist mööda ViaBalticut ja Poolas siis on see maht kasvav ja ütleme, et enam varsti ei mahu teedele ära
Kui sealt ka 25% rongile kolib on see maanteede mõttes jälle kasu
(15-08-2023, 01:39 AM)Marko Kirjutas: Kas siin võib nüüd ükskõik mis teemasse ükskõik mida kirjutada?
Ma olen end pikka aega sundinud eemal olema, aga nüüd on asjad juba väga halvasti.
Ja siis tuleb omanik, svenson, ja räägib et tootke sisu ja kustutab mu mõttetuid postitusi.
Oli kena foorum 10+ aastat tagasi....
PS tegelikult saab ka paremini sõnastada. Tasakaalu leidmine mula, pläma ja restaureerimise kajastuse vahel on udupeen teadus. Siin ilmselgelt on sellest oskusest puudus.
(15-08-2023, 09:40 AM)2715 Kirjutas: Kiimaministeeriumi ametnik aga tegi enneolematu avastuse:
(14-08-2023, 20:22 PM)edvard Kirjutas: DPD saadab teate süsinikneutraalsest pakiveost milline käib diiselmootoriga kaubikutega .Nalja pole kusagil: Jäätmetest valmistatud (sh äsja seakatku surnud sigade rasvast) saadud diislikütus ongi (päriselt ka, mitte ainult paberil) CO2 neutraalne. Ainus probleem( hinnale lisaks muidugi) on sobiva toorme nappus. Palmiistandustest saadava rasva muundamine kütuseks on puhas rohepesu.
(15-08-2023, 11:24 AM)raulex Kirjutas: Nalja pole kusagil: Jäätmetest valmistatud (sh äsja seakatku surnud sigade rasvast) saadud diislikütus ongi (päriselt ka, mitte ainult paberil) CO2 neutraalne. ...
(15-08-2023, 11:43 AM)MeelisV Kirjutas: On ikka.
https://www.neste.ee/ee/nestemy
(16-08-2023, 12:05 PM)rnx69 Kirjutas: Kas kellelegi on hea ülevaade, kuidas on vanasõidukite maksustamisega lood mujal riikides, kus automaks kehtestatud on?
Ma tean, et Soome-Rootsi vanasõidukitelt teatavate tingimuste täitmisel maksu ei nõua,