24-02-2009, 02:34 AM
supp Kirjutas:siiski lisas tõrva meele, tuntud pedakoogi poolt värvatud röövilipande (ise ta küll seda eitas) kes röövis finshis minu auto nn. kapsariivi, peale paari pisara poetamist, küll aerodünaamiline element tagastati, kuid sellist jama poleks küll oodanud, väike pilt ka kapsariivist:
See on minu poolt väga kuri kiri!
Uunikute Talveralli õhtuse võtmise käigus kiitsin sõber Supp-ile tema Volvo tagumise akna „riivi“, mis üks ütlemata camp ese on. Keegi võttis samal ajal selle riivi sealt tagaaknalt ja peitis ära. Supp hakkas napsiselt lihtsustunud peaga süüdistama mind, sest minuga ainsana oli temal sellest riivist tol hetkel juttu. Õhtu läbi jaurasime Supp-iga sellest riivist, tagantjärele oli isegi päris naljakas, sest mis ühe külma küla talveõhtuga ikka targemat peale hakata. Keegi pani selle riivi peale keskööd auto peale tagasi. Kuid kaineks saades on Supp ikka veendunud, et mina selle võtsin.
Mina ei pane Supp-ile pahaks, et tema lihtsa mõtlemisega vend on ja minu moodi keeruliselt ei mõtle, mina ei pane talle üldse midagi pahaks, olgu milline olla tahab. Kui tahab oma autot pildistada ratastega prügikastide taustal, siis lasku käia, naljakas on, aga inimesena on tore mees.
No natuke panen pahaks seda, et ta mind, kui suuregabariidilist suli, süüdistab mingi näkase plastikust riivi võtmises. Loomulikult ei tasu arvata, et kõik, millega ma sõidan on saadud ausa tööga, loomulikult olen ma kasutanud ära inimeste nõrkusi, saamahimu ja muid isiksuse omadusi. Ma olen päris suurel hulgal luksusautosid võtnud inimestelt ära ja üldsegi mitte salaja, kõik on internetis nähtaval, sest ma pean neid omamoodi saavutusteks. Samuti on suur pangaröövel solvunud, kui teda süüdistatakse taskuvarguses. Aga see selleks, ma saan sellest üle ja ei hakka kedagi süüdistama. Oma maine pärast ma ka ei muretse, sest ma olen selle ise kujundanud ja olen sellega igakülgselt rahul.
Küll aga ajab vihale teadmine, et vanatehnikaüritusel on tehtud midagi sellist, mis on väga halb kogu vanatehnikaliikumisele ja viib grupi keskmise väga alla. Keegi on omaniku teadmata näppinud tehnikat. TEISE SÕBRA ASJU (nagu ka naist) EI NÄPITA!!! Kui kogemata juhtus, et meeletuse hoos ei suutnud ennast kontrollida, siis kainenedes palutakse vabandust ja tunnistatakse juhtunut. Seni pole vanatehnikaüritusel autodel võtmeid ööseks eest võetud ja et see saaks ka tulevikus nii olema, tuleb seltskonda moraalselt puhastada! Puhastamiseks ei ole vaja otsida vaenlasi, ei ole vaja kedagi välja visata. Muuta tuleb suhtumist ja vigadest tuleb õppida. Kõikidel juhtub elus igasuguseid vigu, kuid meesteks peetakse neid, kes pärast suudavad toimunut selge sõnaga tunnistada. Mina kirjutan iga omatehtud asja alla oma nime, sest ma ei häbene oma tehtut ja suudan oma tegude ja ütlemiste eest vastutada.
LAHENDUS: et Supp ja mina, saaksime omavahelise tapakirve maha matta, tuleks riivi näppinud kodanikul saata korraga e-mail nii mulle kui Supp-ile ja kasvõi alustuseks anonüümselt öelda „Tegin“, seepeale vastan mina lühidalt „Korras, Tõnu Piibur“. Asi ongi lahenenud selles mõttes, et tegija on enesele tunnistanud ja rohkem ta seda kunagi ei tee.Ehk siis lihtsamalt öeldes: EI NÄPI TEISE MEHE ASJU. Meiliaadressid otsigu internetist. Eeldatavasti kodanik loeb seda foorumit, sest muidu poleks ta ju talverallile sattunud.
Vanatehnika teemas on see kirjatükk põhjusel, et selgitada ka teistele vanatehnikasõpradele senikehtinud põhimõtteid. On ka veel muid põhimõtteid ja kõiki ei jõua siin ette lugeda, kuid laias laastus on need kõik sellised, mis lasevad inimestel edukalt koos elada.
Tõnu Piibur
5116265