Postitused: 2,221
Teemad: 77
Liitus: Oct 2001
Maine:
6
Viimasel ajal (peale viimast õlivahetust - õlivahetuse vana va *** pani ilma sõnagi lausumata külmalt poolsündi sisse...) on vahetult peale käivitamist külmal mootoril (230000 sõitnud pooleteiseliitrine hüdrotõukuritega ja minu meelest veel mitte väga hõre \"riisiveski\") hakanud kostma kapoti alt mingit kahtlast plaginat (heli on umbes selline nagu osadel vanematel diislitel külmast peast). Kui gaasi anda (nii et pöörded kuhugi 3000 kanti jõuavad) või mootor välja suretada ning uuesti käivitada, siis on plagin kadunud. On keegi sarnase värgiga kokku puutunud?
Postitused: 5,866
Teemad: 745
Liitus: Apr 2002
Maine:
37
Eks see plagin olegi sellest, et hüdrotõukuritest valgub õli välja ja need hakkavad kolisema.
Üks variant on see, et õlifiltri tagasivooluklapp ei hoia survet, teine see, et õli sai liiga hea/vedel.
Asp
Life\'s journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting \"Holy s--t!....What a ride!
Postitused: 1,475
Teemad: 41
Liitus: Jul 2003
Maine:
15
minu riisiveskid teevad seda kogu aeg. st. plagin esineb vahelduva eduga. Mõlemil sama poolsünt. Ühel sai nüüd vähe paremat sorti õli vahetatud, näis kas mõikab.
Aga see klõbin ei ole võrreldav diisliga, ikka palju vaiksem ja \"peenem\" on.
Maine:
6
Ühe detaili unustasin mainimata - nimelt see plagin esineb ainult aeg-ajalt, suuremal osal kordadest käivitub masin ilma selle kahtlase helita.
Postitused: 3,678
Teemad: 30
Liitus: Oct 2003
Maine:
57
Osadel riisiveskitel on ka ketipingutus hüdrotõukuriga. Seal väga suure loksu ärahoidmiseks väike narresüsteem. Äkki on sellel midagi tuksis. Muidugi kui sul ikka on ketiga. Kui rihmaga siis muud peale hüdrotõukurite üle ei jää.
Maine:
6
Rihmaga mootor on. Pooleteiseliitrine Mazda 323-e B5.
Postitused: 754
Teemad: 45
Liitus: Sep 2003
Maine:
5
audi 2,3 mootoril oli jama tekitajaks vaakumpumba vahepulk.Välja võttes plagin kadund,mingit probleemi polnd enam.(kulub teatud aja jooksul,siis hakkab metsik plagin pihta,nagu hüdrotõukuritel)
Ka mul oli Mazda 323 1,5 ja täpselt sama veaga. Seegi plagises aeg-ajalt. Minuarust oli see hääl natuke tugevam, mida teevad tavaliselt hüdrotõukurid. Vahel tekkis see keset sõitu ja siis jälle kadus, kui korraks sidur põhja ja samuti gaasipedaal. Ma ei jõudnudki selle vea jälile, sest müüsin enne selle auto. Tundub, et see on siis sellise mootori tüüpviga, sest olen sellise häälega 323-sid ennemgi sõitmas kuulnud.
Minu mitsupitsu kahesel DOHC-mootoril plagiseb ka tõukur. Heli järgi täpselt aru ei saa, võib ka olla, et kaks tükki. Ja vahepeal, ilma nähtava põhjuseta, kaob plagin lihtsalt ära. Ja vahepeal tuleb tagasi ka.
Samas on madalatel pööretel jahedast peast ka mootoril jõud täitsa otsas, jalakäijad kiirendavad viuhh ja viuhh mööda. Järsemalt gaasi vajutades poob täitsa kinni ja kiirus hakkab esmalt üldse langema. Vaikselt-vaikselt ennast kogudes jõuab kusagile 3000 pöörde alla, sealtmaalt tuleb jälle elu sisse. Sooja mootoriga pole taolist asja märgata.
Kas klõbin ja jõuetus on omavahel seotud?
Algul kahtlustasin küünlaid ja juhtmeid, aga juhtmed osutusid headeks ja küünlad said vahetatud. Diagnostikas öeldi, et ka heitgaasid on normis ja pritsung korras.
Keegi ei tea, lootusetu keiss järelikult?