(18-08-2019, 22:25 PM)Talupoeg taluja Kirjutas: Käisin Kuusalus Näkissepa juures külas ja ajasime seal parasjagu juttu kui järsku helistas naabrinaine. Küsis kus ma olen. Ütlesin,et Kuusalus. Tal tuli kohe hea nali meelde.
Dispetser hommikul ütles autojuhile: "Kuule mine too kuus alust kive!" Läheb siis pool päeva mööda ja autojuht helistab dispetserile:" Ma olen nüüd Kuusalus,kustkohast ma need kivid siit peale võtan?"
Krt! "Ma käskisin sul kuus alust kive tuua mitte Kuusallu sõita!"
Näkissepp veel seda lugu ei teadnud ja ütles: " Peab selle meelde jätma."
T.
Mul juhtum elust enesest. Töötasin kunagi sellises kohas nagu Reola. Ja siis ühel ilusal laupäeval üks suur haagisega rekka värava taga. Läksin asja uurima, masin oli Tšehhi numbritega, juht eriti inglise ega isegi mitte vene keelt ei osanud. Aga noh, kuidagi ikka selgeks tegi, et mingit firmat otsib ja kas ma äkki tean, kus see siinkandis olla võiks. Ma ei mäleta enam, mis selle ettevõtte nimi oli, aga sellenimelist sealkandis ma tõesti ei teadnud olevat. Rekkavend ka segaduses - no peab ju olema! Toob siis kabiinist mingi saatelehe ja näitab selle peal aadressi. Nuujahh... Tõin siis oma autost Regio atlase ja näitasin, kus Roela on, sai vist see lehekülg isegi koopiamasinal paljundatud ja tšehhile kaasa antud ja seletatud, et Reola ja Roela pole päris üks ja seesama. Loodetavasti ei aja järgmine kord Torinot ja Torniot segi...
Veel üks lugu, kunagi ühest huumorikogumikust loetud. Juhtunud sügaval nõukaajal Tallinna kiirabis.
Tuleb kiirabijaamas dispetšer autojuhtide puhketuppa ja palub, et aidake, mehed, kus on Tallinnas Puju tänav? Otsin tänavate registrist ja igalt poolt, no ei ole. Aga väljakutse sinna ometi tuli.
Ei oska ka autojuhid aidata, keegi sellist tänavat ei tea. Igatahes sant lugu, kusagil on inimesel halb, aga abi saata ei saa. Keegi pakkus, et ehk oli Paju tänav, aga helistaja ikka olnud korrutanud selgesti, et Puju ja Puju. Ei osatudki midagi peale hakata. Kuni siis vast nii tunni aja pärast marssis kiirabijaama sisse üks vihast puhisev umbkeelne vanamehenäss, kusagilt aia küljest ära kangutatud tänavasilt kaenla all, mille ta siis pea kohale tõstis ja röögatas:
"
Есть такая улица в Таллине!"
Ja sildil oli kirjas:
Püü
Пюю
Eks siis võetud papi ka auto peale, sõidetud koos abivajaja juurde ja hiljem aidati ka silt tänavanurgale tagasi naelutada.