Olen jälginud pikalt juba kuidas siin mitmed on usinalt omal iz 49 tegelenud, ja tuli endal ka tuhin peale ,et võiks endal ka olla selline masin ja pidevalt iterneeduses peale passinud ka vrakkidele. Ja paar aastat tagasi sai siis vaikselt detaili kaupa hakkatud koguma.
Ja tänu ruumipuudusele sai seda lego hakkatud korteris vaikselt komplektreerima. Esmane eesmärk on komplekteerimine jõudu mööda.Hetkel on see masin üsnagi poolik veel.Võibolla mõnel foorumlasel oma projektist midagi üle jäänud mida ei vaja ja on nõus kaupa tegema (eks minul endal on ka raami detaile isegi üle antud hetkel). Lisan ka mõned foto jäädvustuses hetkelisest arengust. Ärge kohe peksma hakkake kui mingid detailid pole seal õiged.
(Seda postitust muudeti viimati: 01-05-2024, 20:09 PM ja muutjaks oli Assere.)
Ja lõpuks on see aeg kätte jõudnud,et asi adekvaatselt veerema panna.
Mootori kohapealt veel päris ei teagi palju sealt midagi puudu on ,peab üks õhtu näpuga järge ajama. Ise ei julge komplekteerida,tuleb kellegi targema poole pöörduda.
Antud hetkel otsisin kehvemad veljed varakambrist sinna alla ,venitasin suure hädaga vanad rehvid ka peale ,muidu lolli peaga oleks oma kobedamad veljed untsu keeranud
Sain omale naaberkülast ühe raami millelt ma olin varem juba paagi saanud,siis eriti ei pööranud sellele tähelepanu kuna ta oli muu kraami alla mattunud. Lähemalt uurides on huvitavat tuuningut saanud
IZ49 tagavedrustus oli üpriski suur edasiminek kui võrrelda seda oma eelkäijaga IZ350.
Enne seda vedrustus puudus.
Kuid insenerid on targad, alati teevad nii, et oleks võimalik edasi arendada.
Muidu nad jääksid ju töötuks.
Sel raamil on omanik teinud arenguhüppe omal jõul ning sinna on tehtud kinnitused IZ56 amordi jaoks kuna need olid hulga parema ehitusega.
Igal juhul on selline asi väärt säilitada nii nagu ta on ning võimalusel panna kokku, mitte utiili viia.
Sellised masinad on minu silmis isegi erilisemad kuna "prillikiviks lihvitud" masinaid tuleb pidevalt juurde.
Kuid selliseid "tuunjnguid" jääb pigem vähemaks.
Eks ta saigi utiili viimisest päästetud,Üsnagi viisakalt on teda täiustatud. Raami on tugevndatud ,esimese hooga ei pannud tähelegi. Eks ma ta komplekteerin oma ülejääkidest ära ka