Kirjutan siia teemasse ka vahelduseks. Juuli alguses sai jälle Leedus käidud, kuna leidsin Facbookist ahvatleva heedri pakkumise. Sain komplektse E514 heedri, millel küljes ka tehasepoolne elektriline tagurpidi käima panemise võimalus. Algul mõtlesin küll vaid heedri tuua, aga müüja ütles, et eiei, haagis on ka hinna sees. Ja täpselt sellisel kujul ma ta ka koju tõin.
Täiesti kurioosne on see, et see koht, kust ma heedri sain, on vaid mõne kilomeetri kaugusel kohast, kus ma olen korduvalt käinud ja kust enamik minu toodud juppe pärinevad. Seal Leedumaal on sedasorti tehnikat ikka väga palju. Taluõuel seisis ka selline E514, polnud oma silmaga sellise kabiiniga versiooni näinud. Aastaarvult isegi vanem, kui minu oma. Veel nägin seal Perkinsi mootoriga E514, mida teadsin, et on olemas, aga ise näinud ei olnud. Samuti oli seal 3,6m heeder, mis oli sisuliselt nagu uus. Kitsamat aga ei tahtnud omale tuua.
Veel otsin oma kombainile tuulepassi pööretemõõtjat, õigemini rihma ajamit. Seda kahjuks Leedust ei saanud.
Nüüd tahaks teha traktori taha mingi abinõu, et saaks kombaini kaldtee maha võtta. See tahab ülemisest otsast tiba remonti ja lisaks tahan kombaini käigukasti ära vahetada. Nägin mingi hetk ise, et kellelgi oli traktori rippsüsteemi külge tehtud abinõu kaldtee tõstmiseks, aga enam ei leia pilti üles. Kui kellelgi mõni idee, siis võib jagada.
Juuni algul sattusin pikemalt Albaaniasse, sealmaal sisuliselt muid kombaine ei näinudki, kui E514, mõni üksik E512 ka oli ja paar uuemat samuti.
Aitan seadmete monteerimis ja demonteerimistöödel ning konstruktsioonide ehitamisel
www.ransar.ee
info[ät]ransar.ee
51934170