09-12-2022, 09:58 AM
Alumiinjumi pidi olema väga nigel treida.Malm pidi hää materjal rihmaseibiks olema,kuigi ma ei tea kus malmi müüakse.Ise olen siiani kõik seibid tavaterasest teinud.Nüüd hea kätt harjutada uute rihmaseibide treimisega

(12-12-2022, 23:09 PM)oliveer Kirjutas: Laupäeval oli natuke vaja treida. Materjalid oli ka vb mingit tugevamt sorti, kuna viskas sädemeid. Kui panin pikkisuunas masina lõikama siis lükkas keermest ise kohe kelku 0,5mm tagasi. Seda tagasi lükkamist oli kohe silmaga näha. Täheldasin seda ka vähesemal määral riisisuunas lõikamisel.Mis marki teraga sellistele läheneda tuleb?
Mõlemad lõiked ca 1mm korraga materjali diameetrist maha.
Kas tegu on valesti valitud teradega materjali suhtes, või külm mängib siin mingisugust rolli? Olen ka varasemalt tugevmast materjalist asju treinud, aga siis seda ei täheldanud.
(13-12-2022, 11:38 AM)M.R. Kirjutas: Mul oli siin ükspäev vaja natuke kuullaagri välisvõrust üks jupstükk teha.Mind huvitab võru taga olev asi...
Lähenesin tavalise teraga BK-8, VP15TF, UE6005, ei mingit probleemi. Isegi sädet ei saanud kätte.
Aga teie ärge nii tehke, sest see on vale ega vasta tõele.
Võru on 63HRC
Terad
Võru padrunis
Ma ilmselt ei tea, et nii ei saa, sellepärast mul ei olegi kõva asja lõikamisega probleemi.
Samuti nagu maamesilane, aerodünaamika seisukohalt ei peaks maamesilane olema lennuvõimeline aga ta lendab siiski...
(13-12-2022, 11:38 AM)M.R. Kirjutas: Mul oli siin ükspäev vaja natuke kuullaagri välisvõrust üks jupstükk teha.Mind huvitab võru taga olev asi...
Lähenesin tavalise teraga BK-8, VP15TF, UE6005, ei mingit probleemi. Isegi sädet ei saanud kätte.
Aga teie ärge nii tehke, sest see on vale ega vasta tõele.
Võru on 63HRC
Terad
Võru padrunis
Ma ilmselt ei tea, et nii ei saa, sellepärast mul ei olegi kõva asja lõikamisega probleemi.
Samuti nagu maamesilane, aerodünaamika seisukohalt ei peaks maamesilane olema lennuvõimeline aga ta lendab siiski...
(13-12-2022, 20:50 PM)_rein_ Kirjutas: Mind huvitab võru taga olev asi...
(14-12-2022, 14:39 PM)M.R. Kirjutas: See võru taga olev asi siis...Tänud,targem jälle.Äkki saab soetus koha ka teada,läheb kõik see mees ostma.
Kasutamise näide
Ennem tarvitamist puhun suruõhuga üle ja plastiliini või närimiskummiga veeretan magnetitel sabaalused täiendavalt üle, saab igati puhas ja kuiv tunne.
Aga treialid, need on jah sellised emmid ja s...tapead, eriti need iseõppind....