Strycki mootor

vanatehnika osalt äärmislet OK teema
aga
loodan, et kooli loovtöö komisjon ei näe seal tehtud töö taga liiga palju isa kõrvu ja leiavad ning hindavad ikka poisi tegevusi.
tean seda omast kogemusest ja olen selle reha otsa 2x astunud.  Big Grin
Vasta

Selline jäi silma:
https://www.osta.ee/diiselmootor-reevers...60480.html
Vasta

Poiss mingi aeg küsis ka selle kohta, et kuidas ta seda kirja paneb kui mina midagi teen? Arvasime, et ta paneb eraldi kirja enda tehtud tööd ja eraldi juhendajate tehtud tööd. Sest tõsi on, et näiteks raksaja restaureerimist ja malmi keevitamist on teinud juhendajad.

Eelmisel nädalavahetusel jõudis silinder natuke jälle veepidavusele lähemale. Kõige pealt otsisin rauahunnikutest sobilikke toorikuid. Kõige autentsemaks osutus ilma võtmeta seif. Siis natuke relakaga lõikamist ja vasaraga toksimist, MIGiga kokku keevitamist ja nikkelelektroodidega külge keevitamist kuni need elektroodid otsa said. Kaane kõrva lasin ka ikka elektroodidega tagasi.
Peale keevitusjälgede lihvimist paistab keevitus ootamatult hea. Arvasin, et auke on rohkem aga eks tuleb vett täis valada ja siis on tegelik olukord näha. Ära lõigatud osaga tegime kvaliteeditesti ka. Murda tuli täisjõuga ja murdus mitte keevitusest vaid kõrvalt. Nii et OK.

Vasta

(21-11-2024, 15:09 PM)vootele Kirjutas:  Selline jäi silma:
https://www.osta.ee/diiselmootor-reevers...60480.html
Kas ma saan õigesti aru, et siin on Strycki reeverskast paigaldatud veneaegse mootori otsa? 
Samas kuna kastil on vahetushoob küljest ära võetud siis on selle töökord küsitav.

Kuidas Prangli Strycki mootoritel läheb? Kas sul nendest pilte on?
Vasta

(23-11-2024, 10:39 AM)nastik Kirjutas:  ... ilma võtmeta seif. Siis natuke relakaga lõikamist ...

Ikka jäetakse jutt kõige põnevama koha peal pooleli Cool 

Muidu igati kiiduväärt teema!
Vasta

Avamata seif oli tegelikult huvitav jah. Nii et ööpimeduses lõikasin külje lahti ja sain teada, et seifis oli natuke KGB aegset õhku ja täis tindipudel. 
Kui tegemist oleks Da Vinci koodiga siis oleks see selge vihje, et järgmisena tuleb kaevata Kaarli kiriku kantsli balustraadi alt Smile
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 11 külali(st)ne