Kuigi foorumipostituste järgi võivad mõned emotsioonid paista negatiivsed, siis nii mina kui ksf! sorro elame lihtsalt kaasa selle auto taastamisele. Loodame mõlemad, et auto saab restaureeritud võimalikult originaalilähedaselt ning seetõttu neid märkuseid ka teeme. Mina igatahes vabandan, kui need tunduvad ülekohtused või ründavad. Aga nüüd mõned tähelepanekud.
Lisatud on kaks võrdlevat pilti siitsamast teemast.
Olen märkinud ära koha, kuhu sellel Horchi mudelil löödi tulemüüri sisse kerenumber. Ma olen seda kerenumbrit oma silmaga näinud ning saan soovi korral ka selle pildi saata. Tegelikult on ka siin avaldatud piltidel see näha, kui osata vaadata. Mul on ka olemas fotod tehase andmesildist, Horchi keretehase sildist ning uksepolstril olevast samast numbrist.
Veelkord - selle auto täiendavaks väärtuseks on see, et autol on säilinud õigete numbritega dokumendid, õige tehase andmesilt ning ka Horchi keretehase silt. Kõigil olevad numbrid klapivad kokku raaminumbriga ning kerele sisselöödud numbriga.
Neid kahte pilti kõrvuti vaadates on näha, et doonorkerel on tulemüür teistsugune ning sellel olev number võib olla kahjustatud sellises ulatuses, et seda välja ei loe enam.
Ma siiralt loodan, et Horchi tulemüüri on lihtsam taastada kui Audil. Audil oli tulemüür 1,7mm plekist, mis tundus olevat ka mingil moel karastatud. Igatahes selle sirgeks saamine oli tõsine väljakutse. Selle käigus sai ka selgeks, miks taastatud autodel on tulemüüris olevate aukude ümbruses kuni sentimeetri paksune pahtlikiht. Kui see plekk juba lainesse läheb ja keevitades juhtub see paratamatult, siis sirgeks saamine nõuab meistri kätt ja suurt kannatust. Audiga astusime selle reha otsa, et läksime mõnda üleliigset auku kinni keevitama ning saime tulemuseks Lõuna-Eesti kuppelmaastiku. Seetõttu ka need täiendavad sisselõiked, et taas sirgeks saada.
Mis puutub Lääne-Saksamaasse, siis kuni 50-ndate keskpaigani oli tegemist ikka väga vaese riigiga, mis rahva liikuma saamiseks ehitas puust kerega kahetaktilisi DKW-autosid ja kõikvõimalikke miniautosid. Horch 930V oli Horchi mudelivalikus kõige odavam sõiduauto ning kuigi tavamõistes suur ja uhke, siis roostetas seegi samamoodi nagu teised autod. Kui Sul on vaene aeg ning roostetanud 20 - 30 aastat vana luksusauto, siis Sa keevitad augud kinni. Mitte restaureerimistöökojas, vaid naabrimehe juures. Mitte autentselt originaali taastades, vaid võimalikult odavalt, et saaks sõitma. Ja seda tehti isegi jõukal Ameerikamaal niimoodi - sobivaks näiteks võiks olla Sveni
Ford Mustangi taastamise lugu.