Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
neid jupitajaid ja purustajaid rendivad ikka need, kel oksi või terveid puid üle jääb.
linnas pole sul seda sodi kuskile panna. arboristid küsivad äraveo eest kosmost.
tuld otsa panna ei tohi. muponaut aia taga juba sättib trahvikviitungit valmis.
siis rendidki käru ja mootorkirve ja pudistad oma kuivanud kastani juppidena kärusse
ja vead "maale vanaema juurde".
kes omale kütteks klotsi teha tahab, küll see ka isikliku riistapuu või tarnija soetab.
Postitused: 4,697
Teemad: 70
Liitus: Aug 2009
Maine:
22
arboristid ju müüvad kütet 3m tüvena ja osadel on hakkuri endale soetanud ja oksarisu läheb hakkeks ja hake multsiks,raha peab ju tulema.linnas ju ei saa teha lõket,terve ilm seda tossu täis ja lisaks sädemed võivad kuhugi valesse kohta minna ja palju paha teha.
Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
provintsis elad,
kohe päris provintsis.
esimese eesti puuomanikelt küsitakse teisi numbreid.
ühe puu maha võtmise hind on sageli üle viiesaja raha.
Maine:
22
ma mängin ise arboristi,4m majast eemal võtsin vahtra haru maha.kuusk mesipuude poole tugevalt kaldu.ronisin sae ja köitega üles,latva köis taha ja saagisin läbi ja teised all sikutasid ja alla tulles laasisin ja meetrised jupid lõikasin ja potsti alla õigele poole,kui vaja jupile ka köis taha ja köiega alla.nii sai hunnik kuuski maha võetud.pika redeliga üles ja edasi mööda oksi.olen ka vintsiga vastu puukallett suured puud maha sikutanud.
Postitused: 1,307
Teemad: 24
Liitus: Jul 2009
Maine:
41
Ma käisin ka 26m tõstukiga paar aastat tagasi ladvas ja võtsin maja ümbert kaski meetriste juppide kaupa maha. Aga üks asi on püstist (olgu või halva kaldega) puud hakkida, teine asi aga murdunud ja pinges või puseriti teise puu otsas asja näppima minna. Siis mõtled küll, et kas tasub ennast tappa või lasta seda mõõduka raha eest kellelgi teisel teha. Aga noh, saag on olemas, kõrgust ei karda ja mis selle pühapäevaga ikka muud teha...
Maine:
22
tõstuki pealt on juba kõik tehtav.ei ole vahet kas see puu on maapinnal teise otsa vajunud või on kõigest latv või haru.tõstukil olles tuleb juba peaga mõtlema hakata,et kuidas puu käituda võiks jne.kellel metsatöö kogemus need saavad hakkama.samamoodi saab tüved nööriga toestada,et kukkudes ei vigasta lõhu midagi.
Postitused: 1,198
Teemad: 66
Liitus: Jun 2004
Maine:
5
29-12-2019, 12:02 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 29-12-2019, 12:02 PM ja muutjaks oli
Romka.)
Mul oli ka üks kask maja poole viltu, ise laasisin palmiks ära redeli pealt. Kuna olin piisavalt youtube videoid vaadanud, kuidas puud ikkagi maja peale kukuvad, siis tellisin spetsid kohale. 10min - 100€. Lasid lihtsalt kummuli ja kõndisid minema. Tegelt oleks vaja veel 7 puud ümber maja ära saada, aga ei taha mõeldagi mis selline täisteenus maksta vōiks.
Postitused: 1,307
Teemad: 24
Liitus: Jul 2009
Maine:
41
29-12-2019, 13:18 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 29-12-2019, 13:26 PM ja muutjaks oli
Mahno.)
100 eur eest saad 21m tõstuki rentida, paremal juhul nädalavahetuseks. Selle ajaga saad oma 7 puud maha küll. Sõltuvalt elukohast transpordikulu muidugi juurde. Sobiva sõiduki puudumisel pead veel sobiliku auto laenama, millele vajalik mass konksu panna. Tõstuk ei ole haagis, vaid pukseeritav seade.
Redeli pealt suuri oksi võtta on suht riskantne just selles mõttes, et kui ebaõnnestunult saed, lööb redeli alt ära. Tõstuk on tunduvalt turvalisem.