visible Kirjutas:Ega kellegil pole juhuslikult üle mitut Ziguli õlle pudelit ? Äkki oleks nõus sümboolse summa eest loovutama või vahetama millegi vastu ?
Kas mitte Pärnu õlletehas sellise nimega märjukest praegugi ei väljasta? Veel sügisel sai seda hästivarustatud kauplustest osta, kuid seoses Pärnu õlletehase "pulseerumisega" on võib-olla tootmisest ka maha võetud. Kuigi jah, see ei ole nostalgiat tekitava sildiga ega maitsega. http://www.beerguide.ee/zhiguli.html
1999 aasta suvel sai vana kolu kuurist ära visatud, ja siis tuli välja kinnise korgiga Žiguli õlle pudel. Kohe sai ka pudelilt kork maha aga maitsa keegi ei julgenud, nii vana olevat olnud...
Lugesin eespool juttu vanadest öllepudelitest!!!
Tuttava garaazi koristades jäi silma mitmeid vanu pudeleid (nii õlu kui viin),
hetkel ei mäleta küll mis jookidega täpselt tegu oli.
Esmajoones, kui muuseumipapa huvitatud oleks, läheks need talle....ma arvan....
(14-07-2010, 20:10 PM)dad Kirjutas: Ärilises mõttes jah, ei tasu Eestis peale nakotsi müügi ja raha vahenduse miski ära, kuid siiski on palju asju, mis käivad just entusiasmist ja kestavad üle põlvkondade.
Maalt kapi otsast tulid välja sellised papud, heas korras vaatamata vanusele. Talla all oli veel kirjas täht Ц, ehk Цена- hind, aga number ise oli kahjuks kulunud.
(Seda postitust muudeti viimati: 01-09-2006, 16:57 PM ja muutjaks oli Martti.)
Ühest 1930. aastatel ehitatud majast tuli välja õllepudeli silt. Sildi ühte nurka on kirjutatud: "GR.-T,"OKTOOBER" 1947", selle tähenduse kohta ei oska ma midagi öelda.
Mul vanadest aegadest jäänud selline kogu omaaegseid vimpleid: peamiselt mitmesugustelt mootorispordivõistlustelt, aga ka paarilt vanatehnikaürituselt.
Kunagi oli Eesti raamatukauplustes müügil selline raamat nagu "Nõukogude aeg ja inimene". Sellele järgnes ka kohe "Nõukogude kool ja õpilane".
Teosed koosnesid siis valdavalt Eestis elanud inimeste mälestustest, kes kuidas kommunismiaega mäletas, ning mida head ja halba selle ajajärguga kaasnes.
Samuti olid selles raamatus värvitahvlitena välja toodud ka mõned Nõukogude ajale iseloomulikud olme- ja tarbeesemed. Söögi- ja joogiasjadest rääkimata.
Kas seda raamatut praegu veel kuskil "Apollo" raamatupoodides on, seda ma ei oska öelda, aga kui hästi otsida, siis kindlasti peaks veel leiduma.
Sm.Volgahuviline evib neist eelmainitutest mõlemat eksemplari
Martti Kirjutas:Ühest 1930. aastatel ehitatud majast tuli välja õllepudeli silt. Sildi ühte nurka on kirjutatud: "GR.-T,"OKTOOBER" 1947", selle tähenduse kohta ei oska ma midagi öelda.
See peaks tähendama trükikoda Oktoober, trükitud 1947 aastal.
http://englishrussia.com/images/soviet_stuff/11.jpg Meie peres oli selline apraaat olemas, mis tast sai ei tea, kuid ehk lejan ta ülesse. meil om alles veel kapipeal Radiotehnika kombain(plaadimängija[gamafon], raadio, kasstimängija ühe poolne.). mu sugulasel peaks olema veel alles olema lintmakki mängija.
Ma olen seda Pepsi putkat näinud seisis veel 80 löpus ja 90 alguses Viru hotelli körval asuvas parklas.
Seda galeriid olen juba kaenud ja seal oli küllaltki vaene pildi kogu. Ja mingi 1947 aasta kollane Saku Pilseni sildi pilt on mul olemas, kas sellest on ülal jutt?