(03-03-2013, 15:20 PM)valdy Kirjutas: Kui ma ei eksi siis originaalis on ju T-40 NS32 pump. Nii et maitus, kui tahad, tee see hüdrovärk ära ja kui pumbast puudu jääb saad 46-se pumba samasse auku pista. Jõudu tööle.
Tänan valdy, ma arvan, et teengi selle hüdrovärgi ära aga siiski koos õlijahutusradiaatoriga, sest tammeonu on mu selle kuumenemisjutuga väga ära ehmatanud ja mingi osa minust ka usub teda
. Samas ta väidab, et see on ka ainuke põhjus miks hammaspump sellseks tööks ei kõlba. Õlijahutus peaks sellise "vea" ära parandama. Teen selle süsteemi esialgu Nš-32 peale ja vaatan mootoriks sama mahuga kolbmootori. Kui see ära ei toida, siis pistan sinna auku selle 46 -se. Vahele pistan ka kolme asendiga jagaja koos reduktsiooniklapiga, kus viimane aitab ära hoida purunemisi mõne kännu otsas kinnijäämisel, selline võimalus kardaanülekandel puhul puudub.
Kogu selle kupatuse juures on mul aga veel kaks arusaamatut asja. Nimelt: mis on siiski õlipumba ja mootori pöörete suhe. Keegi pakkus siin välja, et 1:2 aga kas see on ikka õige ja kas siis pump pöörleb 2x kiiremini või aeglasemini kui mootor. Ma ei ole suutnud seda infi ka vene saitidelt leida ??? Kui selgub, et kiiremini, siis saan aru, et on palju peenemaid, paremaid ja samas ka kindlasti kallimaid võimalusi jvv-i pöörete muutmiseks kui mingi kägukast, aga miks ei peaks käigukast hüdromootori otsas toimima samamoodi kui mootori otsas. Enamus k-kastidel on kõrgem käik 1:1 ja esimene 6x ja üle selle aeglustav ja sinna vahele jääb veel valikuvõimalust vähemalt kahe käigu võrra. Lihtne teha ja odav...käigukast ongi ju sisuliselt reduktor..? Paarkümmend kilo lisakaalu ei tohiks ju ka traktorile halvasti mõjuda ..
.
Mul on küll natuke piinlik selliste ideeda ja mõtetega siin hiilata, sest nädal aega tagasi ei teadnud ma veel hüdraulikast midagi, reaalsest praktikast rääkimata
. Natuke taipu mul aga on mehhaanikas. Paari aasta eest tegin omale sellise kingsepamasina, kus tuli ka välja arvutada terve rida ülekandeid ja kiirusi ja reguleerimisvõimalusi. Riist töötab suurepäraselt, tal on teatud eeliseid vabrikutoodangu ees ja hinna suhtes võrreldes üliodav..
:http://s1105.beta.photobucket.com/user/maitus/library/finishing%20machine