Eile hommikul käisin metallifirmas kus lubati mu relakaga poolekslõigatud Gaz 66- vahekastist tehud reduktor pealt siledaks freesida, et sinna kaan panna. Kui uksest sisse astusin (umbes kümnendat korda), siis vedeles see korpus täpselt sama kohapeal kuhu ma ta poolteist kuud tagasi ise panin. Tänasin viisakalt suurepärast töö eest ja tõin oma kraami koju tagasi. Niisiis oli vaja see korpus pealt siledaks saada ja ülemised, poolekslõigatud laagripesade tühimikud kuidagi kaaneni täis saada.
Niisiis võtsin kätte ja keevitasin need kaared lihtlabaselt täis. Siis kõigepealt lasin relekaga ülemise ääre silmajärgi siledaks. Seejärel leiutasin sileda plaadi ja määrisin selle ühe poole rasvakriidiga kokku ja vajutasin korpusele- kuhu kriit jälje jättis, sealt relatasin natuke maha. Seda protseduuri pidi kordama oma paarkümmend korda kuni äär ühtlaselt peale plaadiasetus ära värvus. Siis andsin veel 120 -se paberiga pindlihvijaga viimase lihvi ja siledeks see äär saigi

. Kui arvestada välja aeg mis kulus ootamisele millal keevitus ennast jälle peale ülekoormust sisse lülitas, siis arvan et sain hakkama umbes kahe tunniga.
Säästsin soliidselt raha ka veel. Mul läks selle keevituse peale 12 elektroodi ja nagu mulle sealt firmast öeldi, siis üks elektrood maksis neil 6 euri. Mul õnnestus need tasuta saada

. Niisiis 72 euri juba puhtalt elektroodide pealt taskus + tööraha.....
Niisiis on mul käiguosa suht koos- teha tuleb veel hoorattasse laager ja vedav käigukasti võll lühemaks. Siduriketas on ümber tehtud ja Tift aitas külas käiies ka siduri lamellide otsad millimeetri lühemaks käiata oma hea minifreesiga mis tal kogematta autos oli, et need 53-e survelaagri juhtpinna vastu ei käiks kui neid kokku suruda

.
Kui need asjad tehtud saavad, siis võib kogu kola kastidesse tagasi laduda, kõik kinni keerata ja raami kallale asuda. Enne aga kui võlli käigukasti tagasi topin, sätin sellega ka siduriketta paika .
Iga sammuga tekib muidugi ka uusi küsimusi juurde. Antud kooslus on mul üsna pikk ja ei tahaks enam sellist kardaani vahele panna mis pikkupidi nuutidest venida annab.
Kas aga omavahel kaks kardaanilüli kokkupandult seal midagi ära ei lõhu- mootor koos kastidega annab ju patjade peal ka pikisuunas liikuma.... ???????? Mootori pikiliikumist piirata mingi reaktiivardaga on vist natuke loll mõte ...

?
Teine kahtlus on, et
kas reduktor nelja poldiga käigukasti küljes vastu peab. Vahetükk istub küll ühelt poolt käigukasti laagri otsas ja teiselt poolt läheb ta reduktori korpuse laagripessa. Nii, et külgnihkumine on mõeldamatu ja asi asub täpselt tsentris. Võimalik on aga pöördeline nihkumine. Ei kujuta ette ....võllide vahe on reduktoril mingi 10-12 cm - ehk peaks sinna kusagile ühe tifti, mis korpusi ja vahetükki läbistab, installima ????. Reduktor tuleb iseenesest ka patjade vahendusel raami külge kinni....
Paar pilti ka siis selgituseks. Mootor asub pildil käigukasti suhtes muidugi liiga madalal- need ei ole omavahel kinni keeratud, lihtsalt lahtiselt laotud. Multicari silla ots hoiab iseenesest ülespidi ja seega ülespoole ulatuv reduktor on nagu loodud sinna. Reduktor muudab ka pöörlemissuuna vastupidiseks- nii nagu Multicari sild nõuabki. Kui asi paika tõsta, siis jääb käigukasti alt kliirens 32 cm ja silla alt 31 cm.
Ülekanne tuleb siis esimese käiguga 85,68/1- ei ole just väga aeglane. 1500r/min tuleb kiiruseks 3 km tunnis...- kui õigesti arvutasin

. Ülekanded on : kast- 6.8 ; sild 7 ; ja reduktor 1.8