Postitused: 837
Teemad: 17
Liitus: May 2012
Maine:
3
+1 viimasele postitusele.
Nüüd me räägime alles puidu kaitse vahenditest, mitte mingitest värvi ollustest, mida rahvale poes pähe määritakse.
Come to the dark side, we have cookies!
Postitused: 3,717
Teemad: 30
Liitus: Feb 2013
Maine:
64
(05-08-2014, 22:30 PM)motamees Kirjutas: Ülimürgine? Eks ta natuke ikke on, nagu kõik meie ümber. ÜLI korral peaks korstnapühkijaid sadama katustelt alla koguaeg. Minagi peaks juba surnud olema.
Ei pretendeeri oma arutlusega teadusliku kraadi peale.
Tundub, et kreosoodil ja kreosoodil on vahe, lihtsalt nimetatakse neid kõiki ühe nimega. Muide, on olemas veel Kreosoodi põõsas (Larrea tridentata), mida indiaanlased kasutasid kopsude puhastamisel
Parem varblane käes, kui kajakas pea kohal!
Postitused: 138
Teemad: 28
Liitus: Feb 2004
Maine:
2
Uus palksein on väga kallis asi. Läbikäinud mootoriõli ei maksa midagi. Kes näeb et need kaks asja kokku käivad ja üksteist paremaks teevad, jumal nendega.
Siiski, mul isiklikult oleks väga kahju, kui mõni vana ja kõliseva palgiga ait kollektiivse hurraa peale vanaõliga möksitud saab.
Õigus on sm Eestimaal, kes toob välja ainukese mõistliku lahenduse - hoida puit kuiv.
Postitused: 420
Teemad: 4
Liitus: Dec 2011
Maine:
4
Hoia puit kuiv ja viimistlemiseks pintselda linaõliga üle.
Postitused: 734
Teemad: 29
Liitus: Apr 2002
Lignot vist enam ei toodeta, kui keegi teab, kust saada, võiks märku anda. Olen teda kunagi kasutanud ja toimib väga hästi, ta tahab teatud aja tagant uuendamist, kaob tasapisi palgist ära. Minule millegipärast Ligno lõhn meeldib, elutuppa muidugi ei pane, aga mujal pole küll probleem
Proovisin kasvuhoone peal ära mitu nn kaasaegset eunormidele vastavat vahendit, need olid küll igavene rämps, seda oli kohe aru saada.
Praegu olen kasutanud tumeda tõrvaõli ja läbitöötanud mootoriõli segu, kui kuumalt peale kanda ja paari aasta tagant uuendada, siis kaitseb päris hästi. Kasvumajale kõlbab.
Kel aga mingi hinnalisem ehitis , siis peaks ikka hankima mingit professionaalset kraami, kaubandusvõrgus seda vist ei leia.
Postitused: 734
Teemad: 29
Liitus: Apr 2002
Aga mis mürk seal ikka on, mootoriõlis ei ole ju mingeid erilisi mürke
ega ka tõrvaõlis. Immutamisel tuleb aknad uksed lahti hoida, mõne päevaga on ta juba puutekuiv, mulda ei lähe midagi kui ise ei pritsi.
(06-08-2014, 13:26 PM)taavi Kirjutas: (06-08-2014, 13:20 PM)jurkman Kirjutas: Kasvumajale kõlbab.
Pigem võik spuukuurile kõlvata, sest isiklikult mina küll ei julgeks puhast mürki oma söögitaimede lähedusse panna. aga noh, eks see ole igaühe oma asi ja võibolla ei olegi võimalust sealt puidust midagi mulda imbuma.
Postitused: 1,232
Teemad: 49
Liitus: Sep 2010
Maine:
6
Õigus on neil, kes arvavad, et tuleb puit kuiv hoida ja pole tarvis teda möksida. Kui ainult viimistluseks midagi, sest puit omandab muidu sellise...vana puidu ilme. Olen ikkagi veendunud, et kui su laudal on norm ventilatsioon, siis ei teki niiskuse kontsentratsiooni ja kui vana laut püsis ütleme sada aastat ilma ventilatsioonita, siis su uus sein püsib teine sama kaua või kauemgi.
Postitused: 3,784
Teemad: 36
Liitus: Nov 2008
Maine:
46
06-08-2014, 19:05 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 06-08-2014, 19:07 PM ja muutjaks oli
Basilio.)
Kui jutt juba puidukaitsele läks ja kõik Eesti kõvemad universaalspetsialistid kohal, küsiks ühe küsimuse:
Tegin mingi 4-5a tagasi surnuaeda pingi. Võõpamiseks kasutasin K-Rautast ostetud linaseemne õli baasil puidukaitsebahendit. Oli kena ja öko. Nüüd oleks vaja samalaadse asjaga uuesti üle võõbata, koledaks kisub. Mida soovitate? Sama möginat enam müügil pole. Ostsin selle ca 8-10 aastat tagasi. Müüjatelt küsides vaadatakse nagu võõrolendit ega saada aru, mida ma tahan.
Füüsika on valus ja matemaatika teeb vaeseks, kui sa nende sõber ei ole.
Postitused: 3,717
Teemad: 30
Liitus: Feb 2013
Maine:
64
See kuradi linaõli ongi paras pask. Päike ja vihm, teevad sellega immutatud puidu pinna paari aastaga koledaks. Ikka kohe väga koledaks. Pärast vaata kuidas pinna jälle puhtaks (ilusaks) saad (ainult mehaaniliselt), et mõnda teist ollust seal kasutada. Päikesest ja vihmast eemal säilib linaõliga töödeldud pind vähe kauem kena. Ma valiksin ennem puutõrva või mootoriõli, kui selle linajura. Sellest sitast soovitan küll eemale hoida, kui tegemist on lageda taeva all seisva puiduga.
Parem varblane käes, kui kajakas pea kohal!
Postitused: 3,784
Teemad: 36
Liitus: Nov 2008
Maine:
46
(06-08-2014, 22:46 PM)samodelkin Kirjutas: Seesuuret... tegin mina ka surnuaiapingi. Et lageda taeva all seisab, siis võõpasin Pinotexiga üle. Mitu korda kohe. Istumise alust vana õliga ei võõpa. Kolme aasta pärast kooris maha selle Pinotexi, kuue aasta pärast mädanes pink ära...
Lihtsam oli/on uus pink teha. Jõudu! 
Kuidagi liiga kiiresti mädanes. Pinotexiga peaks paremini vastu pidama. Äkki oli puit kehva? Tervet pinki mul kindlasti vaja teha ei ole. Kuna puutöö ei ole minu sõber, siis tegin karkassi metallist ja katsin istumisaluse ostetud valmislaudadega, mis juba hööveldatud ja nurgad ümardatud. Lauad on külge polditud ning seega kergesti eemaldatavad. Võibolla oleks parim variant osta uued lauad ja kodus millegi kangega üle võõbata? Kohapeal siis ainult väike akudrelliga puurimine, poltimine ja tehtud. Küssa on jätkuvalt, millega võõbata. Õli ei kõlba, nagu juba mainiti. Kas Pinotexile miskit muud alternatiivi on?
Füüsika on valus ja matemaatika teeb vaeseks, kui sa nende sõber ei ole.
Postitused: 1,864
Teemad: 12
Liitus: Oct 2004
Maine:
17
(06-08-2014, 22:46 PM)samodelkin Kirjutas: Seesuuret... tegin mina ka surnuaiapingi. Et lageda taeva all seisab, siis võõpasin Pinotexiga üle. Mitu korda kohe. Istumise alust vana õliga ei võõpa. Kolme aasta pärast kooris maha selle Pinotexi, kuue aasta pärast mädanes pink ära...
Lihtsam oli/on uus pink teha. Jõudu! 
Kogemused Pinotexiga. Uue saunamaja freespalgid-aknad-uksed sai Pinotexiga üle tehtud (base+toon). 4...5 a. möödudes koorub see päiksepoolsest küljest akna-uste raamlaudadelt ja katuse otsalaudadelt. Samuti on niiskuskahjustused ustel-akendel, eriti kohtades kus sademed peale pritsivad. Erinevatel puitdetailidel on kahjustuste hulk suuresti erinev (varieerub tihedatest mustadest täppidest kuni rohekashalli pealispinnani)- tea kas põhjuseks ka ehitamiseks kasutatud puit? Palkidel Pino veel püsib. Mõtleks samuti mingi alternatiivi peale mis oleks eelkõige läbipaistev - palkmaja üle värvima kohe nagu ei kipuks.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad sind enda tasemele ja lajatavad siis kogemusega /Iid-Tõstamaa/
Anna väikesele inimesele veel väiksem võim kätte ja ta arvab kohe et on Jumal taevas (või mode foorumis...)