25-01-2015, 02:18 AM
Ma oskan enamuse rauatööde juures sõna sekka öelda, kes mind usub? Seoses kehva tervisega sobiksin ülevaatajaks aga kes mind aktsepteereb?
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
(24-01-2015, 21:50 PM)viplala Kirjutas: Aga mis seal siis on, teeme ära. Alustuseks oleks liikmemaks 100 euri kuu, millest tekivad aastate jooksul nii ruumid, kui ka tööriistad ja hulgilepingud. Palju teist käsi oleks? Ma arvan, et paar fanatti leiaks ehk kokku. Min on aga 10 hinge, et asi vireledes alata saaks.
(25-01-2015, 23:13 PM)phyl Kirjutas:(24-01-2015, 21:50 PM)viplala Kirjutas: Aga mis seal siis on, teeme ära. Alustuseks oleks liikmemaks 100 euri kuu, millest tekivad aastate jooksul nii ruumid, kui ka tööriistad ja hulgilepingud. Palju teist käsi oleks? Ma arvan, et paar fanatti leiaks ehk kokku. Min on aga 10 hinge, et asi vireledes alata saaks.
100 euri kuus maksta on nüüd küll natike liiga julm.
Mina loodaks pigem saada 50-100 huvilist, ja 10-25 euri kuu liikmemaks. Huvilisi arvatavasti hulga rohkem. Aga nüüd see 50 inimest kokku ajada.... võite ju proovida seal tallinna pool.
(26-01-2015, 21:07 PM)altraditional Kirjutas: Mina näiteks tunnen vahest harva puudust iseteeninduslikust liivapritsist. Eelnevalt kodus vaataksin ürituse kodulehelt õppevideot, läheksin oma kolaga kohale, ajaksin skafandri selga, kell läheb käima, ja muudkui pritsiksin. Ise tean, kust ja kui põhjalikult lasen, kust mida kõveraks jne. Tõenäoliselt tuleks lõpuks liiva hind ka veel juurde.
(27-01-2015, 04:39 AM)viplala Kirjutas: Kusjuures ma olen sarnast asja kaua mõelnud, et võiks olla hoopis klubi, mis keskenduks spetsiifiliste tööriistade omamisse. Olgu selleks siis liivaprits, Inglise ratas, vastav auto koos autovedamise treileriga või kusagil nurgas pesitsev vana treipink. Maksad mingi summa kuus ja sul on alati juurdepääs nendele. Ma usun, et meie pisikeses vabariigis on piisavalt huvilisi, kes oleks käpp sellist teemat sponsoreerima igakuiselt (või mis iganes aegselt), ning kellel on ka tõsine vajadus sellise masinapargi olemasolusse mida saab oma klubimaksu eest kasutada, ning mis suureneb vastavalt ajale.
Hobikasutajatel, fännidel ja vähe tõsisematel asjaarmastajatel, pole isegi parima tahtmise juures võimalik seda kõike endale lubada. Enamus taolistest riistadest läheks vaja ainult korra aastas, kui sedagi. Samas oleks jube ok, kui saad oma klubisse või garaaži kohale veeretada/tellida transa kuluga, näiteks kere venituse jaoks vajalikud riistad või suure kompressori koos hea pritsi ning vibraga. Ma olen üsna kindel, et korraliku eestvedamisega saaksid nii mõnedki raua armastajad sellest ideest võitu ja nii mõnigi projekt kiirema ja odavama lahenduse. Ja vot sinna võiks arvestada 50-100 nägu, kes naeratades pappi köhivad, kuna nad saavad oma papi eest just täpselt seda, millest neil aeg ajalt puudus on.
Aga see asi peaks tekkima klubi tasandil, toimima väga kindlate reeglitega ning ilma kasumi ja palkadeta, vastasel juhul oleks tegemist tavalise rendifirmaga.
Suure osa tööriistadest saaksid anda kasutusele ka klubiomanikud ise. On ju palju riistu, mida sa tegelikult ei kasuta pea kunagi, ning mis on üsna spetsiifilised teinekord. Mul endalgi hüppab pähe esimese asjana nuga, millega klaasi eest ära lõigatakse või silindrisse piilumise kaamera. Ma olen päris kindel, et mul neid vaja ei lähe päris pikka aega. Võiks vabalt olla ühiskasutusel. Mõnel vedeleb kompressor kasutuna nurgas ja mõnel survekas, mõnel teemantkäi ja teisel kahe kilone haamrike. Selline algus oleks juba iseenesest kõva algus, rääkimata asjadest mida muretsetakse klubimaksude eest. Siin teemas ei oleks eriti kaotajaid, küll aga vajaka eestvedajaid, kellel pupillide asemel euro märgistus ei keerleks.
(27-01-2015, 08:38 AM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: Klubi on tore asi. Eriti veel siis,kui liikmeid palju. Mis aga teha siis,kui esimehe auto pidevalt tõstuki otsas....teised ei saagi....
(27-01-2015, 04:39 AM)viplala Kirjutas:(26-01-2015, 21:07 PM)altraditional Kirjutas: Mina näiteks tunnen vahest harva puudust iseteeninduslikust liivapritsist. Eelnevalt kodus vaataksin ürituse kodulehelt õppevideot, läheksin oma kolaga kohale, ajaksin skafandri selga, kell läheb käima, ja muudkui pritsiksin. Ise tean, kust ja kui põhjalikult lasen, kust mida kõveraks jne. Tõenäoliselt tuleks lõpuks liiva hind ka veel juurde.
Kusjuures ma olen sarnast asja kaua mõelnud, et võiks olla hoopis klubi, mis keskenduks spetsiifiliste tööriistade omamisse. Olgu selleks siis liivaprits, Inglise ratas, vastav auto koos autovedamise treileriga või kusagil nurgas pesitsev vana treipink. Maksad mingi summa kuus ja sul on alati juurdepääs nendele. Ma usun, et meie pisikeses vabariigis on piisavalt huvilisi, kes oleks käpp sellist teemat sponsoreerima igakuiselt (või mis iganes aegselt), ning kellel on ka tõsine vajadus sellise masinapargi olemasolusse mida saab oma klubimaksu eest kasutada, ning mis suureneb vastavalt ajale.
Hobikasutajatel, fännidel ja vähe tõsisematel asjaarmastajatel, pole isegi parima tahtmise juures võimalik seda kõike endale lubada. Enamus taolistest riistadest läheks vaja ainult korra aastas, kui sedagi. Samas oleks jube ok, kui saad oma klubisse või garaaži kohale veeretada/tellida transa kuluga, näiteks kere venituse jaoks vajalikud riistad või suure kompressori koos hea pritsi ning vibraga. Ma olen üsna kindel, et korraliku eestvedamisega saaksid nii mõnedki raua armastajad sellest ideest võitu ja nii mõnigi projekt kiirema ja odavama lahenduse. Ja vot sinna võiks arvestada 50-100 nägu, kes naeratades pappi köhivad, kuna nad saavad oma papi eest just täpselt seda, millest neil aeg ajalt puudus on.
Aga see asi peaks tekkima klubi tasandil, toimima väga kindlate reeglitega ning ilma kasumi ja palkadeta, vastasel juhul oleks tegemist tavalise rendifirmaga.
Suure osa tööriistadest saaksid anda kasutusele ka klubiomanikud ise. On ju palju riistu, mida sa tegelikult ei kasuta pea kunagi, ning mis on üsna spetsiifilised teinekord. Mul endalgi hüppab pähe esimese asjana nuga, millega klaasi eest ära lõigatakse või silindrisse piilumise kaamera. Ma olen päris kindel, et mul neid vaja ei lähe päris pikka aega. Võiks vabalt olla ühiskasutusel. Mõnel vedeleb kompressor kasutuna nurgas ja mõnel survekas, mõnel teemantkäi ja teisel kahe kilone haamrike. Selline algus oleks juba iseenesest kõva algus, rääkimata asjadest mida muretsetakse klubimaksude eest. Siin teemas ei oleks eriti kaotajaid, küll aga vajaka eestvedajaid, kellel pupillide asemel euro märgistus ei keerleks.
(27-01-2015, 22:16 PM)Basilio Kirjutas: Lisaksin sellesse "teeme kamba peale" meepotti veel veits tõrva. Oletame et leidubki piisavalt huvilisi, kes 100 ruublit kuus rõõmuga välja köhivad. Kui nüüd töökoda päriselt vaja hakkab minema, selgub et tihtipeale tahab mitu seltsimeest seda samal ajal saada. Keegi saab, keegi mitte. Varsti koguneb rahulolematuid tegelasi, kes on juba kolm korda küsinud, aga pole meelepärast aega saanud. Igal ajal aga pole võimalik tegema tulla. Ning kuutasu jookseb ikka edasi... Siit koorub juba ilus pahandus, mis lõpeb pereheitmisega ja mõni mees nõuab ntx raha tagasi, raha aga on juba üürile, elektrile, soojale jne ära kulutatud. Klient aga põhjendab, et ta on maksnud ja pole mitte midagi vastu saanud.
Isiklikult ei ole ma ühtegi hästitoimivat ühisomanduses asja näinud. Lits pole oma naine!
(27-01-2015, 22:28 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: No kõuts Basilio! Sul nupp nokib küll! Nii võib minna küll. Kõigeks peab valmis olema. Võimalusi on palju ja juhtuda võib igasuguseid jamasid. Reeglid ja kodukord peab paigas olema. Muidu tuleb lõpuks nii välja nagu ühe mammi korteris,et koeri maja täis ja junne aknalauani...
(12-01-2015, 22:42 PM)HrElmo Kirjutas: Tere,Teema algas nii. Mul on kahju, kui minu seisukoht ei ühtinud lgp Dad-i omaga ja enda isikliku kogemuse jagamine kedagi rööpast välja viis. Aga seda saab parandada - kustutan oma kommentaari, et inimesed tasakaalu tagasi saaksid ja elu läheb edasi. Päikest!
Paluks anda tagasisidet iseteenindus garaaži loomise ideele Tallinnas küsimustikus.
Samuti võib ka antud teemas arutleda ning anda soovitusi.
(28-01-2015, 09:47 AM)Basilio Kirjutas: Muide, kas administraator ei peaks oma käitumisega teistele eeskujuks olema? Kaasfoorumlasi kalkuniteks ja tilganäppijateks sõimamisega vist õhkkonda ei paranda?
(28-01-2015, 09:47 AM)Basilio Kirjutas:(12-01-2015, 22:42 PM)HrElmo Kirjutas: Tere,Teema algas nii. Mul on kahju, kui minu seisukoht ei ühtinud lgp Dad-i omaga ja enda isikliku kogemuse jagamine kedagi rööpast välja viis. Aga seda saab parandada - kustutan oma kommentaari, et inimesed tasakaalu tagasi saaksid ja elu läheb edasi. Päikest!
Paluks anda tagasisidet iseteenindus garaaži loomise ideele Tallinnas küsimustikus.
Samuti võib ka antud teemas arutleda ning anda soovitusi.
Muide, kas administraator ei peaks oma käitumisega teistele eeskujuks olema? Kaasfoorumlasi kalkuniteks ja tilganäppijateks sõimamisega vist õhkkonda ei paranda?
Töötegijaid leidub foorumis teisigi, ka nende hulgas, kes tihti postitavad.
(28-01-2015, 05:33 AM)Marko Kirjutas: Dad pakkumist vastu ei võtnud, basilio variant ka pealiku auto transpotrimiseks just parim pole, seega peaks vast inseneerriafirmade poole pöörduma.