Postitused: 623
Teemad: 12
Liitus: Feb 2006
Maine:
8
Esisillas vaata üle käändmiku puksid. Minu isendil on seetõttu uusi käändmike tarvis, et need puksid olid koos hülsiga juba läbi kulunud ja mõranenud. Pukse ja hülssi on täitsa saadaval. Käändmiku hind on niivõrd krõbe, et ei tihkaks neid ostma hakata veel. Ehk leian kuskilt korraliku esisilla.
Postitused: 2,275
Teemad: 11
Liitus: Oct 2008
Maine:
65
Ei ole mina kursis neljakümne roolivõimuga, aga nutused tihendid said nende vastu tõrkumise korral alati silindrisse aetud läbi isetehtud koonilise hülsi.
Mõningatel juhtudel kannatas kasutada ka sarnast plekkrakist nagu kolbide mootorisse paigaldamiseks ise meisterdada saab.
Postitused: 1,584
Teemad: 20
Liitus: Jul 2008
Maine:
28
Isegi töötanud võrudega ei lähe kolb tagasi, seega abivahend on hädavajalik. Serv lõikab kuramuse hästi kummivõru madalamaks.
Kes oskab, see teeb - kes ei oska, see õpetab!
Postitused: 2,101
Teemad: 91
Liitus: Sep 2009
Maine:
21
Selline pill oleks täitsa luksus. Tuleb selle poole püüdlema hakata...
Aitan seadmete monteerimis ja demonteerimistöödel ning konstruktsioonide ehitamisel
www.ransar.ee
info[ät]ransar.ee
51934170
Postitused: 2,101
Teemad: 91
Liitus: Sep 2009
Maine:
21
Vahepeal ei ole tükk aega oma päeviku täiendanud. Loodetud väike esisilla hooldus on lõppenud kardetust suurema kapitaalremondiga. Vasaku poole külgreduktor oli enam vähem, laagrid läbi ja ülemine käändmiku laager täiesti olematu. Paremalpool aga olukord väga kehva. Esisilla käise sõrmed on lahti olnud ja sellega esisilla käise kiilude kohad tugevalt kulunud. Samuti on kulunud käisele kummitihendi kohale tugev rant. Veelhullem, esisilla hülss, mis vedrude vahele on, sisaldas endas suuremas koguses muda ühes külmunud veega. Seega läheb vaja nii uut esisilla käist kui ka külgreduktoris olevat puksi. Loomulikult on otsas ka kõik laagrid ja tihendid. Pildimaterjal hetkel puudub, aga lähiajal teen mõned klõpsud.
Omamoodi katsumus on ka esisilla külgreduktori all oleva horisontaaltifti väljasaamine. Vasakpoolne tuli lihtsalt, parempoolne vajas kuumutamist ja spetsiaaltööriistade kasutamist/ valmistamist.
Kui kellelgi vedeleb mõni JUMZi akvaarium või teab kedagi, kellel on seismas, võiks märku anda. Olen otsustanud selle originaal puuri ikka välja vahetada.
Aitan seadmete monteerimis ja demonteerimistöödel ning konstruktsioonide ehitamisel
www.ransar.ee
info[ät]ransar.ee
51934170
Postitused: 699
Teemad: 11
Liitus: Feb 2007
Maine:
11
Ei olnud teistsugust ideed.
Aga kas sinna puksi sisse just õli peaks käima?
Mõni paksem määre püsib ehk paremini seal. Ja ega see vanem süsteem ka just hermeetiline pole.
Postitused: 6
Teemad: 0
Liitus: Dec 2014
Maine:
0
Me lõikasime selle alumise otsa keevitusest lahti ja treisime vanatüübi omaks ringi.
Postitused: 623
Teemad: 12
Liitus: Feb 2006
Maine:
8
Sile plaat alla ja kapronmutter otsa oleks variant. Õli ju püstakus ei käi. Tavott ainult seal. Samas on see esisilla kõige madalam punkt, mis maastikul hakkab pihta saama/ mullas olema. Ma mõõdunud aasta suvel maadlesin sama probleemiga ja sai ajutiselt kuidagi kokku laotud.