Postitused: 2,374
Teemad: 9
Liitus: Feb 2010
Maine:
13
lihtsalt tuli mõte kuna masinate töötuledel on vahemik 12-36volti, siis võiks 18 täitsa ok olla. Aliexpressist püüdsin otsida ka sobiva sokliga pirni kuid ei trehvanud ühtki sobivat
Postitused: 1,403
Teemad: 7
Liitus: Jun 2007
Maine:
6
(07-02-2016, 17:35 PM)vipi666 Kirjutas: Kui see 18V teda maha ei tapa, siis miks mitte.
Lihtsalt LEDide voolutarve on tavaliselt minuteada 12V, seega pead miski takisti sinna vahele kompunnima.
12 V 5W Led pirn ei olde lihtsalt diood(id), seal on alaldi ja muundur sees.
You see, pal, Elvis can´t read a contract.
All he knows is, no Ferrari, no rides with the top down.
Postitused: 778
Teemad: 19
Liitus: Oct 2006
Maine:
1
ja optika on kohaldatud halogeeniga töötama, nii et ükski led sul nii head valgust seal sees eraldama ei hakka. Et teha hästi, tuleb ka optika ümber ehitada ja see ongi asja juures kõige keerulisem
Postitused: 870
Teemad: 3
Liitus: Feb 2012
Maine:
13
Acme 10W kirjaga kohalikust kaubandusest u. 1,5a. tagasi ostetud LED valgusti andis otsad.
Minu üllatuseks oli kuppel peal päris klaasist. Teada sain sellest sellega kui kruvika vahele surusin ja peotäis kilde järele jäi. Oli ta sinna mingi taignaga sisse istutatud ja ilmselt tervelt ei oleks ära tulnudki.
Sisu on selline.
Totter on asja juures aga see, et sees olevale metallist jahutusele on ümber pandud plastitst kest. Jahutuspasta on täiesti kivistunud ja ebakorrapäraselt(pildil hall ollus radikal). Ledide poolepeal oli pasta mõraline ja ilmselt ei olnud ta seal kunagi korrektselt vahele pressitud, sest oli paksu kihina. Kruvid, mis pidid LED-e vastu jahutust hoidma, olid üks lahti ja teisel pesa ära murdunud. Elektrolüütkonded on on mõlemad mahla välja ajanud. Trossali laadne toode on kuumusest tingitult lagunema hakanud.
LED-e ei ole veel proovinud, kas toimetavad.
Sellisel kujul on eelis hiinlase ees suht hämar. Valgusspekter oli vähe parem ja rohkem sinna kanti mis karbil kirjas.
Enamvähem samal ajal on soetatud ka Pihlipsi kirjadega LED-e ja veel mõned Acmed. Eks aeg näitab, mis ja millal neist saab.
Kui on raha, siis ostan bensiini ja sõidan tsikliga. Kui ei ole, siis sõidan ilma.
Postitused: 3,780
Teemad: 36
Liitus: Nov 2008
Maine:
46
11-08-2016, 09:17 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 11-08-2016, 09:17 AM ja muutjaks oli
Basilio.)
(10-08-2016, 23:48 PM)karvik Kirjutas: LED-e ei ole veel proovinud, kas toimetavad.
Taolise toitekaga pirnidel peaks plaat 12V pealt rõõmsalt edasi toimetama kui elus on. Mul neid toitekaid mitu tükki hingusele läinud ja pirnid põlevad 12V süsteemis siiamaani edasi. Viskasin toiteka vahelt välja ja kirjutasin vildikaga 12V suurelt sokli peale, et ei tekiks kiusatust 220V pessa keerata. Sokkel ju GU10.
Füüsika on valus ja matemaatika teeb vaeseks, kui sa nende sõber ei ole.
Postitused: 138
Teemad: 28
Liitus: Sep 2009
Maine:
2
Ostsin 3 Acme e27ledi Maximast, 800lum ja 5w, hind oli midagi 4eur soodukaga, rõõmustasin, et ilus hind, raibe, esimene läks läbi vähem kui kuuga. Huvitav, kaua ülejäänud vastu peavad. Tsekk vist alles, kas pirnil üldse on mingi garantii või mitte?
Maine:
46
13-08-2016, 20:58 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 13-08-2016, 20:59 PM ja muutjaks oli
Basilio.)
(13-08-2016, 18:19 PM)vipi666 Kirjutas: Ostsin 3 Acme e27ledi Maximast, 800lum ja 5w,
Kui 5W tõele vastab, siis puusalt lastes palju üle 400 luumeni ei pakuks. Või on õnnetud ledid sellises režiimis tööle pandud, et surevadki nagu kärbsed.
Postitused: 138
Teemad: 28
Liitus: Sep 2009
Maine:
2
Vabandust, 8W oli ja 800 luumenit.
Maine:
46
(13-08-2016, 21:59 PM)vipi666 Kirjutas: Vabandust, 8W oli ja 800 luumenit.
Siis on vähemalt suurusjärk usutav.
Postitused: 870
Teemad: 3
Liitus: Feb 2012
Maine:
13
Minu ülespildistatud acmel on peal kiri 10W ja 809lm.
LED-ide endiga on aga see lugu, et ei süttinud nad 12V juures seekord kahjuks. Esimene aindus elust oli 52V juures. Valgust hakkasid andma 65V juures ja 85V juures oli voolutarve peaaegu 0,1A. Kuna jahutust küljes ei olnud, siis edasi ei proovinud.
Kui ma praeguse seisuga oma seda acmet vaatan, siis ma lõikaks selle plasti radika ümbert ära, kui mul oleks mõni samasugune pirn veel. Ilmselt kestaks tunduvalt kauem.
Kui on raha, siis ostan bensiini ja sõidan tsikliga. Kui ei ole, siis sõidan ilma.
Postitused: 952
Teemad: 19
Liitus: Apr 2013
Maine:
18
Küsin ka tarkadelt kas keegi autole esitule pesadesse on paigaldanud midigi ?
Kuna Passatil H7 hõõgpirne pean vahetama umbes 3 kuu tagant ja olen proovinud erinevaid (kalleid ja odavaid). Mõtlesin äkki mingi LED panna, midagi sellist mis veateadet ei annaks ja nähtavus oleks vähemalt samasugune nagu hõõgpirnidel.
Äkki kellegil midagi müüa, ise ei ole eriline tellija tüüp.