Postitused: 494
Teemad: 24
Liitus: May 2010
Maine:
4
Elektroodkeevituse puhul ei tasu küll 3 faasilist võtta, kaob ju modulaarsus ära mis on elektroodkeevituse peamine pluss. 1 Faasilise keevitusega saad vabalt kuni 140A keevitada millest on maa ja ilm. Isiklikult vaataksin mõnda kasutatud ESAB, Kemppi keevitust mitte uut hiinakat.
Postitused: 2,374
Teemad: 9
Liitus: Feb 2010
Maine:
13
Mina lasen lõdvalt 1 faasilisega 180 amprise vooluga ja aparaat on hiinlane. Omatarbeks on seda hiinlast küll, ei ole suutnud 5 aasta jooksul veel maha põletada seda. Mul tava keevitusvool 120-155amp ja maks võimsus ongi 180 aga siis on vilin taga kui sellega lasta
Postitused: 494
Teemad: 24
Liitus: May 2010
Maine:
4
Mis asjad need siis on mis 4mm elektroodi keevituseks vajavad?
Postitused: 1,183
Teemad: 23
Liitus: Aug 2011
Maine:
28
(01-05-2018, 21:38 PM)maisalup Kirjutas: Mina lasen lõdvalt 1 faasilisega 180 amprise vooluga ja aparaat on hiinlane. Mul tava keevitusvool 120-155amp ja maks võimsus ongi 180 aga siis on vilin taga kui sellega lasta
Sügavalt kahtlen, kas amprid on ikka sellised. Niipalju, kui mina olen neid näinud, on kõik olnud tambovi koefitsendiga korrutatud. Hiina max 180 võib vabalt olla 140 (tegelikult ju väga hea tulemus - kodutöödeks polegi rohkem tavaliselt tarvis) ilma, et hiinlane häbeneks. Uskuda ei tohi ei nupu ümber kirjutatud, ega ka elektrooniliselt displeilt nähtavaid. Vene poolel ütlevad teadjamad selle digitaalse displei kohta "показометр", ehk siis iroonilise maiguga "näidik", mitte ampermeeter. Sinna saab ühe potensiomeetri keeramisega misiganes numbri võluda. Näiteks minu (kah hiina-poola) aparaat: margi järgi 250A keevitus, kuid kahe transistoriga õlal, ehk nelja transistoriga muunduris kokku ja kuue dioodiga ei ole sealt reaalne kätte saada püsivalt üle 140-150 ampri.
Voolu tarbimine on 220v inverteriga 100 ampri juures umbes 6.3-7.5 ning 150 ampri juures 18-20 ampri ümber.
Termini "hiinakas" all võib igasuguseid aparaate leida - päris häid, vähevõimeikaid ja selget rämpsu. Kahjuks ei luba ükski müüja poes kaant maha võtta, et näeks mis sees on. Labaseim valik on siis otsustada kaalu järgi. Valides kõige raskema (inverteri, mõtlen) on võimalus, et äkki ei ole midagi väga ära ökonoomitatud.
Tarkus ei tule alati aastatega, mõnikord tulevad aastad üksi ka.
Maine:
13
No stahlwerk- projekteeritud sakslase poolt aga puhas hiinlane, isegi 4mm elektroodiga lõilab rauda kui 180 peale keerata, keevitamiseks sobib 140-160A 4mm puhul ja alates 5mm ja üle selle lasen 4mm, saab kiiremini ja kulub vähem elektroode. 2mm elektroosiga keevitan ainult 1mm plekki, 2.5mm ja paksemad asjad juba 3mm eektrood.
Mul ju hulga projekte käsil. Hetkel jälle tööd nii palju, et halumasina juurde ei jõua kui just väljas tugevat vihma ei saja
Postitused: 538
Teemad: 13
Liitus: Nov 2011
Maine:
4
Küsimus suuremale ringile(puht uudishimust): kas elektroodiga saab autot keevitada? Nt tagatiiba ja põhja lappida.
Postitused: 1,183
Teemad: 23
Liitus: Aug 2011
Maine:
28
Teoreetiliselt on (inverteriga vähemalt) võimalik. Praktiliselt on tööviljakus nii madal, et vangilaagris kümme aastat istudes võiks teha, tavaelus ei ole mõtet.
Tarkus ei tule alati aastatega, mõnikord tulevad aastad üksi ka.
Postitused: 6,887
Teemad: 57
Liitus: Jul 2012
Maine:
95
Saab küll ja väga edukalt. Õpid ära tehnoloogia, et võtad kinni elektroodist, mitte käpast. On ka mingi tuubi video, ei viitsi hetkel otsida. Võimalik keevitada imeõhukesi asju kokku. Elektroodist hoidmisel peab meeles pidama, et ta soojeneb, seega isolaator vajalik. Parema puudumisel kärab ka tühi suitsupakk.
Kogemus baseerub Omnia46 isesüttivate elektroodide lühiajalisel kasutamisel, läbimõõt 2,5mm. Tootja - Lincoln Electric.
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Postitused: 791
Teemad: 12
Liitus: Dec 2015
Maine:
13
(02-05-2018, 23:53 PM)Marko Kirjutas: Saab küll ja väga edukalt. Õpid ära tehnoloogia, et võtad kinni elektroodist, mitte käpast. On ka mingi tuubi video, ei viitsi hetkel otsida. Võimalik keevitada imeõhukesi asju kokku. Elektroodist hoidmisel peab meeles pidama, et ta soojeneb, seega isolaator vajalik. Parema puudumisel kärab ka tühi suitsupakk.
Kogemus baseerub Omnia46 isesüttivate elektroodide lühiajalisel kasutamisel, läbimõõt 2,5mm. Tootja - Lincoln Electric.
Töesti saab ,mina tegin elektroodi pooleks et nii palju ei väriseks,mingid ungari elektroodid olid..
Trafo ise tehtud 220V ja vägagi ilusti sai tehtud,polnud sellel ajal keegi veel kuulnudki
mingist inverterist.....
Impreza 2,5 07 chrysler 200 2.4 2013 gaz 51 rat rod Shineray 250 ATV
Postitused: 6,887
Teemad: 57
Liitus: Jul 2012
Maine:
95
(03-05-2018, 07:54 AM)qwerty009 Kirjutas: Ma kardan, et termini "edukalt" all peame silmas erinevaid asju.
Algne küsimus oli teoreetiline
Vastasin puhtalt seepärast, et see on võimalik. Traadiga on muidugi 10x lahedam siristada, aga oma autole 3 paiga panekuks süsihapu soetada? Kaheldava väärtusega üritus, eriti siis kui inverter nurgas seisab.
No hard feelings!
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Maine:
13
Kui juba üle 400eurost vaadatakse, siis kannatab ehk ka 180A telwin 1f inverterit vaadata