Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
kaks mõtet.
esiteks kirve kuju. kui teil käiku piisab läbi kogu puu, siis tehke parem õhukesed kirved või õigemini noad.
läevad kordades väiksema jõuga läbi paku ja ei viska halge laiali ka.
kiilukujulised jätke piisavalt jõulistele hüdrodele.
teiseks oma näpud. kui töökäiku pooleli jätta ei saa häda korral, siis mõelge eriti põhjalikult näppude vahele jätmise välistamisele.
Postitused: 2,374
Teemad: 9
Liitus: Feb 2010
Maine:
13
Mul hüdro lõhkujal ka 15mm paksune risttera. Peaks puud nagu võid lõikama. Uurisin siin neid ülikiireid kineetilisi lõhkujaid- töö tsükkel 3sek+ mu hüdro tsükkel max 6sek.
30cm jämedat pakku lõhud 4ks vähemalt 3töökäiguga, mina lükkan selle 1käiguga 4ks. Kui on jändrik saan samamoodi ainult 2ks lõhkuda tagasi tõsta ja uuesti lõhkuda. Kätt ei põruta ja kõik vinksvonks. No ei ole kineetiline sümpaatne minu jaoks.
Maine:
13
Kas tehnikamaailm ei taha mingit sellist katset teha? Lisaks võiks ühest liigist olla nii lääne kui hiina masinad, et näha kas ikka on neil reaalset vahet
Postitused: 3,290
Teemad: 16
Maine:
60
Sõltumatud Šveitsi eksperdid teevad asja ära.
Aquila captas non muscas.
Maine:
13
Minu masin lõikab pikkusesse ka ja hiljem pillub hunnikusse nii, et 8kw ja üpris piiri peal,võiks 12 olla. Võimalus etteande küna ära võtta ja üle 40 cm puhul mootorsaega lõigatud pakud küljepealt ette anda
Postitused: 3,717
Teemad: 30
Liitus: Feb 2013
Maine:
64
Sitta nendest puulõhkujatest. Peaks hoopis sellise tegema...
https://www.facebook.com/AgricultureTech...130445506/
Katla saab teha vähe suurema avaga automaatseks söötmiseks. Palliga peaks mitu päeva välja vedama.
Siloga läheks vähe raskeks, vaja tugevamat kilet. Lehmad küll nutavad, kuid evolutsiooni käigus saab pisaratest üle. Tulemuseks on soe tuba, lüpstav puupiiritus ja puitbriketti sittuvad lehmad.
Parem varblane käes, kui kajakas pea kohal!
Postitused: 3,269
Teemad: 19
Liitus: Apr 2012
Maine:
27
13-08-2018, 09:10 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 13-08-2018, 09:13 AM ja muutjaks oli
honkomees.)
Nii, sai siis see Tööriistamarketi hoorattaga 30 t kineetiline hiinlane ära ostetud. Päev läks kokkupanekuks ja üleliigsete detailide (loe: turvaluku) eemaldamiseks, nüüd on nädalapäevad saanud aeg-ajalt proovida, vast mingi 5 rummi ära lõhutud.
Mis öelda, esmapilgul suht korralikult tehtud ja
1. Kiire nagu lubatud ja parajalt kiire, st et kui on mingi kõverik pakk, mis ei taha ise püsida vajalikus asendis, siis saab rahulikult kinni hoida ja jõuab käe ära võtta kui tera on pakku sisenenud. Esialgu tegin seda teise peenikese haluga.
2. Poolteist rummi kuiva kuuske läks läbi nii, et ühtegi oksa ei märganud, isegi mootori hääl ei muutunud. Jändriku saja-aastase õunapuu puhul tegi oksakohtades mootor madalamat urinat. Ühtegi ülejõukäivat puud pole veel leidnud.
3. Kuna lõhun alati peenikesteks halgudeks, kolmnurkse halu ümbermõõt ca 15 cm ehk halukülg ca 5 cm, siis aega kulub rohkem kui halumasinaga lõhkujatel aga bensiinikuluks tuleb minu puhul ca 1l/rummi kohta. Kui lõhkuda mitmekesi, ehk keegi annab ette ja viib halud eest ära ning lõhkuda nt poole jämedamaks, siis kindlasti on ka kütusekulu üle poole väiksem.
4. Lõhkuda saab ka 10 cm pakukesi, mis ahjupuude mõõtulõikamisel palgist üle jäänud. Nii tekkivad pliidipuude lisavarud. Minu vana pisikese hüdraulilisega selliseid lõhkuda ei õnnestunud või tuli selleks kasutada vahepakku, mis ohtlik.
Jääb üle vaid kontrollida vastupidavust aja jooksul. Aga muidu olen ostuga igati rahul.
P.S. Tänan neid ksf, eriti pkmp, kes julgustasid hoorattaga masinat proovima.