(14-11-2019, 12:51 PM)Aspelund Kirjutas: Peale käesoleval sügisel kolmel autol rehvide vahetust (talvekad eraldi velgedel) leian ma, et isegi see 300 raha ja rohkem on akuka eest mõistlik investeering.
Eriti, kui kohe garaaži ukse ees rehve vahetada ei saa mingil põhjusel.
+1. See sügis akukaga "möödaminnes" kahel autol vahetatud, kaks on ees.
hobi puhul ei ole muidugi "investeering" päris õige sõna ja kes võtab ema, kes tütre. Nagu "nuputelefon" vs "nutikas" (mis on taskus olev arvuti).
võttes nt Makita valiku lahti, on nii pneumot, elektrilist kui akut ja ju siis vajatakse veel ka muid peale aku. Nagu ka akutrell pole "sabaga trellide" vajadust ära kaotanud. Kuigi trend on sinnapoole, et äkki ükspäev kaotab - massi kõrvale jättes on ju 10a-ga keskmine 1,3Ah & 30Nm hobiehitaja akutrell asendunud 4..5Ah & 60Nm-ga
aga nn heietamise lainelt teemasse ka praktikat: ma suhtusin mutrikeerajat ostes Nm-numbritesse skepsisega. Et mis mõttes üks on 1000Nm, teine ainult 200Nm+. Et küllap on samasse auku ja soetasin
280Nm riista. Samas nagu vist siitki teemast näha, keeravad
1000Nm riista omanikud kõik poldid lisaabita lahti, samas mina oma 280Nm-ga mitte: kahe auto suverataste lahtikeeramisega sai küll hakkama, aga kolme masina talverattad vajasid kevadel iga masina puhul käsi-võtit kõrvale. Ehk siis kui nüüd mutrikeerajat soetaksin, oleks see 1000Nm riist.