17-12-2019, 08:21 AM
Kuhu see ülikuumus siis püsima jääb?
(16-12-2019, 11:20 AM)Jarmo Kirjutas: Oma iseloomult on need värvid alküüdemailid, Eestis saadaoleva alternatiivina on lähedane värv näiteks Pentaprim.
(19-12-2019, 16:57 PM)praud Kirjutas: ... ning kui see leitud, siis tõstma ühe asendi üles poole tagasi...
(19-12-2019, 16:57 PM)praud Kirjutas: ... Tegelikult on veel puudu karburaatori katted, kui need ka kuskilt õnnestuks saada, siis koos rattapumbaga peaks need küll enam-vähem viimasteks detailideks jääma, mida võõbata...
(19-12-2019, 16:57 PM)praud Kirjutas: ...Nimelt kas keegi teab, kui paksud peaks olema Jupiter 2 silindri alla käivad tihendid ja silindripea rõngas tihendid? ...
(19-12-2019, 23:02 PM)motamees Kirjutas: Tegelikult need polnud võõbatud.
(19-12-2019, 23:02 PM)motamees Kirjutas: Kui nüüd üldtõdesid vaadata, siis peaks kolvi ja kaane vahele jääma 0,8mm, kõige kitsamas kohas. Mõõdetakse tinatraadiga kokkupandud mootoril. Küünlaaugust traat sisse ja vänta.
Samas olen kunagi lugenud, et see kolvi põhja ja silindripea vahe suurus on suhtes ka kubatuuriga. Täpseid numbreid ei mäleta, aga miskit sellist 125 -> 0,2mm, 250->0,4mm, 400->0,6mm. Aga Jupiter 2-ga seonduvaid materjale lugedes ei leidnud muud pädevat juttu, kui see, millest panin teemasse tabeli ja pildi. Igatahes plaanin ka täpselt ära mõõta ja võrrelda mõlema kolvi silindrist välja ulatumist, lisaks tundub mulle, et need ei ole päris identselt võrdsed - seda küll silma järgi hinnates.
(26-12-2019, 13:19 PM)roosakummik Kirjutas: Ilus ja puhas lugemine. Rõõm lausa lugeda, kui inimene teeb asja südamega ja natuke enamgi veel. Jõudu projekti puhul.
Nagu alguses kohe ka kirjutasin, on ka mul hea meel oma murede ja rõõmude teekonda seoses selle rattaga jagada ja ehk on lõpuks ka kellelegi teisele sellest mingit abi, kui ise sama reha otsa on astunud. Või siis innustab kedagi kolmandat mõnda kaherattalist "maa seest" välja tõmbama. Ja kaasfoorumlaste asjalikud tähelepanekud protsesside juurde on samuti tänuväärsed - ka see on põhjus kõigest lahtiste kaartidega rääkida, sest ega keegi ei tea meist kõike ja alati on midagi juurde õppida. Tegemise koha pealt on ikka nii, et alati saab muidugi paremini, aga üldiselt kõik mis sa teed, isegi teistele, teed sa ikkagi lõpuks iseendale.
. Olen sellist läikiv+matt kroomitud komplekti siiani märganud ainult Jupiter-del, aga remargina olgu öeldud, et just hiljuti varasemaid fotosid läbi vaadates selgus minu jaoks üllatusena, et ka Riia Motomuuseumis oleval IŽ-56-l on täpselt selline komplekt tagaamortidel. Miskipärast arvasin, et selline kooslus oli ainult Jupiter-del kasutusel. Aga no kuna tegu oli ja on nii suure imede maaga, siis ilmselt tuli seal nii mõndagi ette plaanimajanduse nimel.(02-01-2020, 18:08 PM)diesel Kirjutas: targutan natuke vahele. kas seda varrast poleks poes müüdavast kroomvardast teha saanud?