Postitused: 537
Teemad: 1
Liitus: Jan 2019
Maine:
4
lihtsam oleks ikkagi riiv ära vahetada.nt. roostavaba teras.ei pea mängima lihvimise,kruntimise,värvimise,tsinkimise jm. taolisega
Postitused: 3,617
Teemad: 112
Liitus: Jan 2003
Maine:
34
17-04-2020, 16:57 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 17-04-2020, 16:59 PM ja muutjaks oli
13piisab.)
misiganes pinnakatte kulutab tuules lõgisev ja ka avamise hõõrdumine pikapeale ikka ära. Nagu tõnn viitas, siis pehmendus on abiks.
Kui pritsimiskoht ka pulbervärvib (mitmed seda teevad), siis prits + pulber = mugav.
Natuke rohkem mässamist: kuumtsink alla (kui selle kilokesega jutule võetakse) ja roostemuundur + värv peale. Käib ka tavaline ehituspoe "anti rust" paksude kihtidena peale ladudes ja uuendad seda, kui ära kulub.
...või kui pintsliga on oht, et ei saa kõikjale ligi, siis autovärvid on abiks.
ma eelistaks koduse pintsli-värvina "seda, millel on sepisaia pilt peal". Saksapärase etiketiga. Lätlaste Rilakiga ma nii paksu kihti ei saanud ja nt maalrite eel ühe kihiga kaetud garaazikatust hoidev IPE-tala näitas kipskrohvi järel edasise roostetamise võimet. Kuigi sellest krohvist tuli sisse palju niiskust, siis hea välisvärviga ei peaks ikka nii juhtuma
(Hammeritet pole proovinud)
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
kas "kuumaks ja õlisse" sisteem ei kõlba?
Postitused: 2,275
Teemad: 11
Liitus: Oct 2008
Maine:
65
Sepp ei ole, aga nii paljut on vanadelt oskajatelt meelde jäänud, et säravpunaseks, siis võtad ahjust välja või ääsilt maha, lased jahtuda kuniks raud omandab peni munni lilla värvuse ning ongi õige aeg õlisse kastmiseks.
Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
mina ka sepp pole. kooliajal meil seletati, et raud vaja nii soojaks ajada, et pimedas toas napilt paistma hakkab ja siis õlisse.
praegu juutuubis vaatsi ja kodanikud lasevad natuke gaasipitsiga lämmiks ja kärab küll.
võimalik, et eri temperatuurid annavad erinevate omadustega tulemuse.
küllap koogelmoogel teab ka vastust. või mõni oskaja sepp kirjutab siia teemasse.
Postitused: 2,171
Teemad: 97
Liitus: Jun 2009
Maine:
30
(17-04-2020, 22:28 PM)diesel Kirjutas: mina ka sepp pole. kooliajal meil seletati, et raud vaja nii soojaks ajada, et pimedas toas napilt paistma hakkab ja siis õlisse.
praegu juutuubis vaatsi ja kodanikud lasevad natuke gaasipitsiga lämmiks ja kärab küll.
võimalik, et eri temperatuurid annavad erinevate omadustega tulemuse.
küllap koogelmoogel teab ka vastust. või mõni oskaja sepp kirjutab siia teemasse.
Tõsi ta on jah. Õige Sepp ei lobise ja VALIB endale selli, keda õpetama hakkab. Teistele "seppadele" piisab ju Youtuubest ,kus näed, et raud käsi kõrvetab ja paar super väljendit juurde ja ongi TASUTA õpikursus käes.
Parimat h2rra
Tegelikult on alati kõige ohtlikumad inimesed ühiskonnas truualamlikud käsutäitjad kelle ainuke soov on
OLLA KEEGI JA SILMA PAISTA
Postitused: 3,617
Teemad: 112
Liitus: Jan 2003
Maine:
34
(17-04-2020, 20:26 PM)diesel Kirjutas: kas "kuumaks ja õlisse" sisteem ei kõlba?
Sest see ei kesta.
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Postitused: 3,028
Teemad: 203
Liitus: Jan 2004
Maine:
57
(17-04-2020, 22:09 PM)Telc Kirjutas: (17-04-2020, 20:26 PM)diesel Kirjutas: kas "kuumaks ja õlisse" sisteem ei kõlba?
kui siin mõni sepp on, kes teab kui kuumaks siis aga palun
Madala temperatuuriga läheb lihtsalt kauem. Võrdluseks malmpanni/poti pinna taastamine- puhastan ära, ajan pliidil kuumaks ja määrin kergelt toiduõliga kokku ja grillin tund-paar 250 kraadi juures. Liigne õli voolab ise kuumast peast maha ja ülejäänud moodustab ilusa musta kihi poti/panni pinnale. Kui kuskilt enam ei läigi, on valmis. Kes keelab sama mõne teise viguriga teha?
Alternatiivina võiks kaaluda aia ülevärvimist näiteks lillaks. Keegi ei paneks siis neid roostejälgi tähele.
Maasturite hankimist Ukraina sõjaväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Postitused: 5,047
Teemad: 210
Liitus: Mar 2005
Maine:
161
Kuna huumorimeelt mul pole, siis ei saagi praegu aru, kas on naljateema või mitte. Aga kuigi olen loomult pessimist, lööb ka vahel optimismi sekka, seepärast pakun ka siia veel musta kroomi variandi otsa!
Postitused: 3
Teemad: 1
Liitus: Apr 2020
Maine:
0
18-04-2020, 13:02 PM
Küsimus siis autoremondi kohta, äkki keegi oskab vastata? Autoks Kia ceed 2007, töökojast öeldi et vahetust vajavad: esimesed mõlema poole tugilaagrid, sisemised rooliotsad, vasak rattalaager, esimesed ja tagumised piduriklotsid, esimesed stabika kondid, taga vasak õõtshoova välimine puks. Koos varuosade ja tööga pidi minema 500eur ja natuke peale. On see mõistlik hind?
Postitused: 1,282
Teemad: 48
Liitus: Sep 2007
Maine:
12
18-04-2020, 16:02 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 18-04-2020, 16:03 PM ja muutjaks oli
hundu615.)
Juppide peale sain kokku 150 euri,ei ole võetud kõige odavamaid.Eeldasin,et esimene ratta laager,tagumise puhul pane juppidele 80 eur otsa,tööd saan ca 5-6 tundi,kogusumma mille eest mina teen oleks max 380 eur(seda juhul kui taga ratta laager esimese puhul oleks 80 võrra soodsam) VOT!
Sillaregu läheb ka juurde 35,seda mina ei paku.
Opel Manta B 2x 1980:Toyota Celica Supra 1983