Postitused: 659
Teemad: 24
Liitus: Nov 2008
Maine:
7
Mina olen isiklikult kasutanud ka kohapealsest poest ostetud kõige odavamat õli.
Mingisugune XL midagi. Üks sõidab 0w30 diisel, teine 5w30 diisel ja kolmas 5w40 bensiin.
Kasutanud olen seda õli oma sõiduitel keskeltläbi 12 aastat. Neist viimased 7 olen isiklikult sõitnud ühe autoga. 99a. V70 diisel, millel panen praegu grammigi peale valamata keskeltläbi 14 - 15kkm sama õliga. Auto usumõõdik näitab hetkel 642 000km ja kui palju seda keritud on ei tea keegi. 600 000 peal käis maha plokikaan ja mootor oli seest ilus puhas.
Ennem sõidan aeglaselt ja jään totaalselt hiljaks kui et enam kunagi kuskile ei jõua.
Postitused: 1,415
Teemad: 19
Liitus: Aug 2008
Maine:
37
Mis puudutab neid odavaid nõuneim (võimalik, et hiina) õlisid, siis ma väga skeptiline ei olekski. Vanakestele õli vaadates üritan leida ikkagi API CI-4 standardile vastavat õli, mille puhul on tootes enam-vähem sama hulk vanu häid ZDDP lisandeid nadu seal oli neid enne seda kui rohelised pumba oma kätte said. Sellise õli leidmine eeldab korralikku kodutööd, aga viimane leid oli just selline nõuneim, mille nime ma täna enam meenutada ei suuda ja maksis ta natuke vähem kui mitte midagi.
Postitused: 1,403
Teemad: 7
Liitus: Jun 2007
Maine:
6
(03-12-2020, 19:38 PM)spitfire Kirjutas: Mis puudutab neid odavaid nõuneim (võimalik, et hiina) õlisid, siis ma väga skeptiline ei olekski. Vanakestele õli vaadates üritan leida ikkagi API CI-4 standardile vastavat õli, mille puhul on tootes enam-vähem sama hulk vanu häid ZDDP lisandeid nadu seal oli neid enne seda kui rohelised pumba oma kätte said. Sellise õli leidmine eeldab korralikku kodutööd, aga viimane leid oli just selline nõuneim, mille nime ma täna enam meenutada ei suuda ja maksis ta natuke vähem kui mitte midagi.
XL oili nimeline nõuneim näib olevat Belgia kraam:
https://www.autokaubad24.ee/et/tooted/ol...um-5w40-1l
VS Belgia:
https://www.ardeca-lubricants.be/en/oilp...34/?p=1034
You see, pal, Elvis can´t read a contract.
All he knows is, no Ferrari, no rides with the top down.
Postitused: 6,973
Teemad: 57
Liitus: Jul 2012
Maine:
96
(05-12-2020, 11:01 AM)Mart69x Kirjutas: Mootoriõli tuleb alati ikka osta võimalikult odavast kohast ja peaasi, et oleks ikka preemium mark
Üks õlitehas venemaal
https://www.automotorblog.com/watch-coun...87039.html
See on selge piraatlus, millel käesoleva teemaga sisulist sidet pole. Piraatluse vastu pole keegi kaitstud, kõik sõltub nende jaotuse oskustest ja motiveeritusest. Kehtib ka muude võltsimiste kohta.
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Postitused: 259
Teemad: 2
Liitus: Jul 2009
Maine:
18
Miks ei ole antud teemaga mingit seost??? Teema pealkirigi ju odav "mootoriõli / kallis mootoriõli" Kuskilt netipoest või kahtlasest kohast ostes võidki saada kõikide vajalike numbrtitega õli ja väga hea hinnaga.
Postitused: 154
Teemad: 0
Liitus: Feb 2017
Maine:
2
Paar korda poes küsides oma autole õli on öeldud et sinna vanasse autosse vahet pole mida valad, seda nii Audi kui Chrysleri puhul. Hiljem olengi ostnud enamasti odavamat poolsünti ja autod sõidavad nagu ikka. Kuid kas on teatud mootoreid või tingimusi kus peaks kasutama ainult ettenähtud õlisid, seda just 10a ja vanemate autode puhul millel läbisõitu rohkem.
Postitused: 2,075
Teemad: 19
Liitus: Oct 2004
Maine:
42
Näiteks pumppihustitega mootoris soovitatakse õigeid õlisid kasutada. Kes too muidugi seda teab kas riknenud nukkvõll on vale õli süü või midagi muud. Aga üldiselt on sellisel puhul õige õli üsna väike kulu võrreldes plokikaane remondiga.
Postitused: 834
Teemad: 60
Liitus: Sep 2003
Maine:
0
vw t5 oli 2.5 tdi ka dpf-iga (07 ja üles)