Postitused: 813
Teemad: 11
Liitus: Jun 2006
Maine:
47
Kaarikute omaduste põhjal järelduste tegemine on ka paraku mustvalge.
Kaarikute arv, nende teh. seisukord ja kutsarite kompetents paraku suruvad pendlit jälle teise suunda.
Postitused: 1,443
Teemad: 42
Liitus: Jan 2002
Maine:
2
Need numbrid tuleks võrdlusse panna mingi teise sarnase maaga, muidu pole suurt tolku neist.
Postitused: 66
Teemad: 2
Liitus: Mar 2020
Maine:
0
Kas Venemaal on asulates praegu veel 60 km/h lubatud, nagu meilgi kunagi oli?
Postitused: 5,368
Teemad: 261
Liitus: Apr 2010
Maine:
75
Vanasti oli teatud päeval sööklates kala päev. Joodikutel võiks ka mõni selline päev olla, kus nad saaksid lakku täis peaga kihutada ja oma auru välja lasta. Aga seda muidugi kinnistel territooriumidel. Maanteedel läheks muidu liiga läbuks kätte.
Postitused: 89
Teemad: 1
Liitus: Mar 2006
Maine:
9
Kunagi üheksakümnendatel sai korraldatud üht üritust kohas, kust lähim ööbimiskoht oli umbes 25 km kaugusel. Noored inimesed, lustakas üritus - loomulikult võetakse napsu ka. Ja kuidagi peab see seltskond ju ööbimiskohta saama...
Pikalt sai mõeldud, kuidas seda korraldada. Lõpuks sai otsustatud, et kuivõrd niikuinii sõidetakse, siis tehtagu seda kontrollitud keskkonnas. Ja nii tuligi öösel kell 3 kaks politseiautot, mis teadaolevalt mõõdukalt joobes juhte 25 km hotellini eskortisid. Väikelinna värk, kõiges sai ju kokku leppida. Mitte kedagi ei karistatud, mitte midagi ei juhtunud. Ja nõnda olen tänini seisukohal, et politsei käitus moraalselt õigesti, sest liiklusturvalisus oli tagatud võimalikest alternatiividest parimal võimalikul viisil.
Tänases maailmas oleme suuresti normikultuses kinni. Ma ei mõista seda. Palju olulisem kui norm on vastutusvõime ja sellest tulenev arukas käitumine.
Postitused: 438
Teemad: 24
Liitus: Jun 2015
Maine:
5
Selle asjaga ei saa teha erisusi.Üks asi on inimlikkus aga siis peab ikka politsei riskima.Üheksakümnendad olid üldse põnevad ajad,jäin mina vintis peaga vahele,kirjutati protkoll ja sõitsin ise koju edasi,seda sama kogemust ka sõpradel....Aga liikluses hukkus keskmiselt 1 inimene päevas.Arvestades toonast liiklustihedust ,oli asi ikka hull.Hetkel on ikka asi kontrolli all.
Kasutatud ja uued jupid enamus uutele ja vanadele ka väga vanadele husqvarna,stihli,jonsered ja partner saagidele.Saagide ja võsalõikajate remont/hooldus.5297816
Postitused: 665
Teemad: 40
Liitus: Oct 2003
Maine:
10
Maailmas kehtib 80:20 reegel. Nagu eelpool statistikas näha, siis ca 80% kiiruseületajatest on kuni 10 km/h üle. Kas ületasid kiirust - loomulikult, kas kujutavad erilist ohtu liikluses - kahtlen sügavalt. Miks trahvitakse - sest esiteks on ka see raha ja teiseks, kui ei trahvi, sõidetakse kiiremini. Sama on ka alkoholiga. Pakun välja, et 80 %, kes välja puhuvad on samuti liikluses täiesti ohutud, aga kui neid ei kotitaks siis kaoks ka kontroll. Mis aga puutub arutusse kihutamisse, siis kõige hullemad liikluses on kohanematud põikpäised oma mina taga ajajad, seda nii seaduste pedantsete jälgijate, kui ka seadusele vilistajate poolelt.
Vaatan seda teemat ja mõtlen, et nüüdseks on paarkümmend aastat ajusid pestud teemal "lubatust kiiremini sõitmine on surmapatt" ning see tundub ka resultaate andvat. Öeldakse ka ilusasti: "kiirus tapab". Jama kuubis. Kiirus ei tapa mitte kedagi, muidu peaksime kõik ammu surnud olema, sest Maa tiirleb ümber Päikese ca 108 000 km/h. Pisut rohkem kui ükski rullnokk välja vajutab.
Tappa võib kiirendus. Eriti negatiivne kiirendus ehk aeglustus. Ja selle suurus muidugi sõltub algkiirusest ja teepikkusest. Nii et, jah, liigne kiirus võib olla liigse kiirenduse põhjustajaks. Aga -- olemuselt rullnokk nagu olen -- mõelgem pisut, kas see oht varitseb meid kõikjal. Nagu ksf! v6sa veidi aja eest kirjutas, on väga suur vahe, kas sõita lubatust 19 km/h kiiremini suvepäevasel tühjal maanteel või novembrivihmas kooliesisel tänaval.
Seepärast ma seda esimest varianti rängalt hukka ei mõista. Kuid ei vaidle ka vastu, kui mind säärase tegevuse eest trahvitakse. Samas häirib mind see, et nimetatud +19 sõitmise eest kooliesisel, või kas või Tartus Karlovas ei saa keegi mingit karistust.
Nii ongi liikluskaamerate trahvid riigikassa täitmise, mitte aga juhtide kasvatamise vahend.
Postitused: 84
Teemad: 0
Liitus: Oct 2015
Maine:
8
100% eelkõnelejaga nõus. Tihtilugu viitab maksukogumise soovile ka ühesilmsete bandiitide paigutus, mis pika sirge lõpus, millele eelneb pikem möödasõite välistav teelõik.