Postitused: 3,290
Teemad: 16
Liitus: Feb 2010
Maine:
60
Kas mõiste "toatemperatuur" tehnikamaailmas ei omanud mitte kindlat arvväärtust +20'C???
Aquila captas non muscas.
Postitused: 755
Teemad: 26
Liitus: Sep 2018
Maine:
38
25-02-2021, 19:39 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 25-02-2021, 19:40 PM ja muutjaks oli
M.R..)
Ma olen üsna veendunud, et Pratt & Whitney Co. oli võimeline tegema asju näidatud täpsusega sel ajal.
Siis ikka firma nimi maksis ka midagi. Olid mõisted au, eetika, moraal mis omasid tähendust, mitte nagu täna.
Matemaatika ja mehaanika, see on puhas rassism, diskrimineerimine ja valgete ülemvõim
Maine:
38
25-02-2021, 21:16 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 25-02-2021, 21:30 PM ja muutjaks oli
M.R..)
Mikrokaator, optikaator, vastava mõõteulatuse ja resolutsiooniga. Ikka nii kuidas neid varem kontrolliti
Ma ise olen võimeline määrama kolm kohta peale koma.
Saan täna rahuldavalt hakkama sellistega
Analoogne
Digitaalne
Juhansoni plaat 30mm+/-0,8mkm ja komplekskontrollvõru nihikutele D30+/-2mkm ja d10+/-2mkm.
Mõõtetulemus
Hoidsin kompleksvõru 30sek. peos.
Mõõtetulemus
Matemaatika ja mehaanika, see on puhas rassism, diskrimineerimine ja valgete ülemvõim
Maine:
38
Sellel 19000 digivärgil on resolutsioon 1mkm optikatoril 0,5mkm, 0,2mkm või vähem
https://chelinstrument.ru/katalog/izmeri...1p-izmeron
Postitused: 80
Teemad: 0
Liitus: Jan 2008
Maine:
1
Kõigile, kes siin toatemperatuuri üle vaidlevad viskan üles ühe suunatud küsimuse:
mida käsitleb rahvusvaheline standard ISO 1 ?
Postitused: 6,935
Teemad: 57
Liitus: Jul 2012
Maine:
96
Joonpaisumine on väike jah, ei vaidle. Mikromeetrilooga juures pole selle suurusega midagi peale hakata, see on ruumiline konstruktsioon ja ühe või teise osa kiirem soojenemine tekitab paende muutumise, viga võimendub kordades. Kes tahab, saab aru, kes ei taha, teda ei ravi ka ülikool. Osadel mikromeetritel on seal kaare peal miskipärast plastist katted........
ISO-t tudeerima ei hakka, meil on siin härra(d) kes kohe varrukast vajaliku info raputavad.
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Postitused: 80
Teemad: 0
Liitus: Jan 2008
Maine:
1
Vastan siis ise küsimusele, ISO 1 (ehk esimene rahvusvaheline ISO standard üldse!) tekst on lühike ja selle ainus eesmärk on määratleda geomeetrilistel mõõtmistel tugitemperatuuriks 20 C. Kui keegi soovib esitada täpseid pikkuse mõõtetulemusi, siis tuleb alati viidata, mis temperatuuril tehtud või millisele temperatuurile üle viidud need tulemused on ja enamasti kasutataksegi 20 C. Vastasel juhul on mõõtetulemus kasutu. Enamasti küll tavakasutuses (kuni paari mikromeetri täpsust taga ajades) ja mitte väga suuri objekte mõõtes lolliks ei pea minema ja ümberarvutusi tegema hakkama, kui mõõdetav objekt ja mõõtevahend on sarnase joonpaisumisega materjalist, keskkonna temperatuur ei ole 20-st väga kaugel ja mõõtevahendi ning mõõdetava objekti temperatuuridel on lastud ühtlustuda (ja neid ei käpita paljakäsi).
Kahtlemata suudeti ka 20. sajandi alguses mikromeetri täpsusega mõõtevahendeid toota, olulised tööstuses kasutatavad pikkuse mõõtmise vahendid nt pikkusotsmõõdud (siin ka Johanssoni plaatideks nimetatud) või kruvikud ja rõngas- kork-kaliibrite kontrollimiseks sobilikud komparaatorid said oma tänapäevale sarnased tööpõhimõtted ja kuju paika 19. saj teisel poolel või viimastel kümnenditel.
L@metroloog
Maine:
38
Lauril, ei ole hea nii ruttu küsimust avada, intriig on kadunud.
Ja iseseisev kodutöö jäi tegemata.
Maine:
38
Linnuke, mina kasutan valgeid kindaid. Kulub 10-20 paari kuus.
Ma tõin näite ju kus mõõt muutus nihiku komplekskaliibril 30 sekundilisest peoshoidmisest.
Töökoja temp oli siis 19 kraadi elik temperatuuri vahe ~17,5kraadi.
Ja uskuge, mikromeeter on oma konstruktiivsest iseärasusest tingituna palju altim kehasoojusele.
Teil nagu puudub funktsionaalne lugemis ja tekstist arusaamise oskus ja elate kuskil paralleelmaailmas
kus kõik täpsed asjad nagu näituseks laagri-istud tulevad soojalt otse treipingist?