09-01-2022, 13:44 PM
Kindlasti vanad drosselid välja! Need ju võtavad ka voolu. Samuti läheb ühendusskeem kordi lihtsamaks.
vabal ajal painutan kaablit...
(09-01-2022, 13:42 PM)Roland Kirjutas: https://www.okidoki.ee/item/led-lambiduus/10617298/
pisut soodsam.Kuid müüakse kasti kaupa.
Ostsin ise ka...
Tsitaat:huvitav,kui palju nende led-idega rahalist võitu tuleb,et see rapsime ja võitlemine ära tasubLED ja päevavalguslamp on enamvähem ühesuguse voolutarbega sama valgusviljakuse juures. Miks LED - sest ta ei sisalda ohtlikku elavhõbedat (võimalik, et miskit veel mürgisemat aga seda avastavad alles meie lapselapsed). Nii olen mina asjast aru saanud.
(09-01-2022, 23:36 PM)aavu Kirjutas:Tsitaat:huvitav,kui palju nende led-idega rahalist võitu tuleb,et see rapsime ja võitlemine ära tasubLED ja päevavalguslamp on enamvähem ühesuguse voolutarbega sama valgusviljakuse juures. Miks LED - sest ta ei sisalda ohtlikku elavhõbedat (võimalik, et miskit veel mürgisemat aga seda avastavad alles meie lapselapsed). Nii olen mina asjast aru saanud.
(09-01-2022, 23:46 PM)aavu Kirjutas: Teine postitus kohe otsa, eelmise külge ei sobi.
Kui juba ledid, siis tuleks üle ilma kokku leppida üks ohutu pinge standard, olgu ta 12 volti alalisvool või 3 volti alalisvool (see mida led sööb). Uutesse ja renoveeritavatesse majadesse-korteritesse kaks voolu, 240v pistikupesadesse ja kõigisse valgustitesse siis see kokkulepitud uus standard. Üks trafo ja alaldi voolumõõtja juures ja poleks vaja neid iga pirni sisse ehitada.
(10-01-2022, 09:42 AM)alfredo Kirjutas: Vaatasin just, et köögis olen hajameelsusest endiste halogeensuundvalgustite asemele mõned ledid pannud(umbes pooleks), GU10 vist on sokkel. Üllatuslikult pole juhtunud midagi ei alaldiga, mis mõeldud halogeenidele, ega ka ledidega. Kuigi all koridoris andsid kolm ühesugust poest ostetud 230 pealt toimivat tehases koostatud ledplafooni(alaldi 11W, 108V, 3 led-ribaga) umbes poole aasta jooksul saba. Igal juhul pealekirjutatud 25000 töötunnist sai täis ehk 25, kui sedagi. Suur rohepettus. Võiks ju poodi tagasi viia, aga olen tšeki kuhugi nii ära peitnud, et sai need 60€ sõna otsese mõttes maha visatud.
(09-01-2022, 13:42 PM)Roland Kirjutas:Töökojas olen ca 20 halogeentorudega valgustit välja vahetanud, 1200mm/T8 sokliga, 18W. Esimesed said paar aastat tagasi vahetatud, neist 10-st 2 mis liikumisanduriga valve valgustid on läbi, vist liialt tihedad lülitused. Kuna korralikud uuema aja plafoonid olemas, siis ei hakanud korpuseid vahetama. LED toru hinnad olid paar aastat tagasi ostes ca 4+€. Sügisel sain K-Rauast 3,..€ hinnaga, nüüd pakuvad 7,+.(09-01-2022, 13:19 PM)olevtoom Kirjutas:Mul on ka paar valgustit mis ilma starterita.(09-01-2022, 13:15 PM)spitfire Kirjutas: Kas need led päevavalgus lambid saab pista vana päevavalguslambi sisse bolt on? või tuleb sealt vanast need starterid-drosselid enne välja võtta?
Minu teadmise järgi on nii- ja naasuguseid. Ma ostsin sellised, mis tahtsid starteri väljaviskamist (sest see oli niikuinii katki) ja juhtmete ümberühendamist lambis. Ega luminofoorile tagasi niikuinii ei lähe.
Ühendasin ka otse ja toimib.
Vaatasin poes nendel torudel päris krõbe hind...Miski 20 eur,ehk
või sain valesti aru.Kuid sattusin Kadaka teel.
Megaluumen OÜ
seal oli soe valgus vast 8 eur
ja võimsam 14eur,
kui see info kellelegi kasulikuks osutub.
Kuid siin juba ka mainiti,et eraldi ledid,7 euriga.
Kasutan kah neid ja ka ilmselt samast allikast.
Kuid leidsin selle kuulutuse.
https://www.okidoki.ee/item/led-lambiduus/10617298/
Ostsin ise ka...
(09-01-2022, 22:34 PM)sugraM Kirjutas:Kehva uudis sinu poolt.(09-01-2022, 13:42 PM)Roland Kirjutas: https://www.okidoki.ee/item/led-lambiduus/10617298/
Ostsin ise ka...
Need okidoki hiina ledid on kräpp. Peavad vastu 3-6 kuud, siis põlevad ledid riba peal seest tühjaks. Paar tükki on ka tossu ja pauguga elust lahkunud. Mul 20 lampi laes, kasutusel umbes aasta. 10 tk mis kastist järgi jäi on selle ajaga ära kulunud ja teisest kastist kuskil 5...6 tk.