02-10-2022, 15:19 PM
Pole seda rögisevat mootorit vajagi.
(Äkki tulevikus)
https://tehnika.postimees.ee/7617207/uhi...akupangale
(Äkki tulevikus)
(02-10-2022, 15:19 PM)MeelisV Kirjutas: Pole seda rögisevat mootorit vajagi.
(Äkki tulevikus)
(02-10-2022, 20:15 PM)meli666 Kirjutas: Ehk keegi oskab kosta miskit sellise ABB asja kohta. Elektrit teadjam kunagi väitis kerge pilguga üle vaadates, et tegu ei ole generaatori vaid umformeriga. Otsinguga leidsin, et umformeriga saab sagedust muuta.Kisub selliste liikurite poole, nagu seal kirjas
Mõned pildid.
Ühenduskarbi sees on C1, C2 ja C3. Allpool A1, A2 ja A3. Lisaks + klemm.
Otsas katte all on kaks kontakt rõngast harjadega.
Kõige tähtsam on vist jäädavalt läinud ja ega suurt miskit enam ei tuvasta.
On siis tegu umformeriga ja voolu tootmisest sellega lootust pole?
(03-10-2022, 09:00 AM)PlyVal64 Kirjutas: Ma jätaks rögisejad generaaatortena mängust välja ja keskenduks näiteks mõnele PSA 1,6HDi pajaga tegelasele. Neid ülevaatuskõlbmatuid ideaalsete mootoritega isendeid leidub ja kui miski on hea ökonoomne mootor, siis see. OK, VAGi 1,9 muidugi ka. Nii kannatab juba elektrijaama ehitada kui mingi koletu generaatori elektripool olemas. Ja +-pool see, et sõltumata mispidi pöörlemsiega generaator on, emma-kumma veovõlli otsa saab panna. 140 RPM pole küsimus saada Genekate maailma ei tea aga merel on küll parema- ja vasemakäelised ülekanded olemas ja sõukruvid erinevad.Ma elektrotehniliselt ja majanduslikult pisut apelleeriks, et kui on eesmärk valmistuda ootamatusteks kui vool kaob või üksikud päevad hind ületab taluvuspiiri ning majapidamises on olemas traktor siis see on juba pool generaatorit ehk mootor.
Variant 2 on vähe tummisem 12V genekas, tummisemad akud ja inverter. Ja pole ju keelatud ka paneele katusele panna, et siis iseliikuv juhitava energia kombijaam Akupakk on siis ka seal ja kaob ära too majasisese tuleohu värk. 220V saab ju kadudeta päris pika maa peale saata, see võib ka metsaservas tuksuda. Linna vast ei sobi, kuigi tavagenekas ka pläriseb aga see saab kinnises kuuris toimetada. Off-gridi 12V inverterid on suhteliselt odavamad kui mingeid ulmelisi võimsuseid ei vaja.
(03-10-2022, 12:55 PM)PlyVal64 Kirjutas: Kui traktor olemas aga... Tihtipeale käib elektrikadu koos lumetormiga ja siis peab juba kaks traktorit olema See on ju tegelik elu. Ehk mina ikkagi panustaks eraldi seadmele. Traktorit on muuks vaja. Sina tood metsast trakatsiga puid kui proua elektripliidil suppi keedab.Sellisel juhul juba mõistlik mädand kerelt katel võtta ja gene ringi ajama panna...Lääne katlad käivituvad iga ilmaga.
Täna on väikeste võimsuste jaoks igasugu lahedaid võimalusi. Üks asi on kandilisvooluga odavgenekas aga kui see kõik koos veel PV, akude, odava diisli ja offgrid puhassiinus-inverteriga siduda saab päris pulli asja kokku.
(03-10-2022, 14:46 PM)aavu Kirjutas: Ma siin oma 60-ndatel omandatud tarkusega mõtlen juba tükk aega, et milline see generaator peab olema, mis pole võimeline puhast siinusvoolu tootma. Et talle veel miskid lisa seadmed vaja mis teevad siis kandiliseks või mittekandiliseks voolu. Ma küll ei oskaks teha genekat, mis ei oska siinust iseseisvalt välja anda. Milles probleem? Kas tõesti poleks lihtsam teha pöörete regulaator, mis juba aurumasinast tuttav? "Kandiline siinusvool", no milleks küll??? On see järjekordne ökonomistide-raamatupidajate väljamõeldis?
(21-10-2022, 09:07 AM)oliveer Kirjutas: Kas Eestis ka mõni pood on kes müüb kodusele majapidamisele generaatoreid ja saab ise aru ka mida müüb. Paljud labaset netipoed müüvad samal lehel nasite aluspesu.Mina ostsin aircom.ee,olen sealt aastakümnete jooksul ostnud keevituse,tolmuimeja,kompressori ja nüüd ka gene.Üldiselt teavad mida müüvad,mina olin valiku ees kas hiinakas 400 või ca 600 ja honda mootor ja euroopas kokku pandud gene.Öeldi kohe,et hiinakaga on probleeme esinenud,aga kallimaga mitte ja valisin viimase.
(21-10-2022, 09:07 AM)oliveer Kirjutas: Kas Eestis ka mõni pood on kes müüb kodusele majapidamisele generaatoreid ja saab ise aru ka mida müüb. Paljud labaset netipoed müüvad samal lehel nasite aluspesu.
(21-10-2022, 19:05 PM)meli666 Kirjutas: Sai just mõnipäev tagasi Cedost genekas vaadatud. Vähemalt Tartus osati piisavalt lahti seletada. Käega sai katsuda ja pandi käima ka.Kas see B&S selle Mosa peal on Hiina päritolu või tehtud kuskil mujal?
Eelnevalt sai käidud ehituspoodides. Tundmatu looma nahad ja garantii koos ehk tulevikus vajatavate varuosadega jättis selle kohe kõrvale.
Stokkeris ka oli ühtteist saada, aga ei tekitanud see Scheppach eriti usaldust.
Tegelt oligi kõige suurem kriteerium nimega generaatori tootja koos tuntud mootoriga. Cedo Mosa vastas nendele. Aga seal muid asju ka:
https://shop.cedo.ee/generaatorid/voolug...torid.html
(02-10-2022, 15:19 PM)MeelisV Kirjutas: Pole seda rögisevat mootorit vajagi.Ma pole siin teemas jupp aega käinud, aga selles artiklis ajas üks asi kohe turri. OK, elektrikatkestusest ma saan loomulikult aru, kuid tuua akupanga ostmise põhjenduseks kõrge börsihind- no ma ei tea Usun, et ma ei ole ainuke, kes päriselt ei usu kogu seda börsiteemat, arvestades, et kogu see jama hakkas põhimõtteliselt aasta tagasi ning pean selle kõrge hinna põhjuseks siiski tühipaljast ahnust. Elame siiski 21. sajandil, kus propageeritakse kõike elektrilist ning selle taustal ei tohiks elekter olla luksuskaup, kuid paraku see nii paistab, kui paljud firmad koondavad ja uksi kinni panevad ning inimesed tööd kaotavad. Lihtsalt seal artiklis tundus see lause ääretult jabur ning pehmelt öeldes turri ajas.
(Äkki tulevikus)