(03-08-2023, 10:43 AM)jaan mmc Kirjutas: Esimest poolt ei hakka igaks juhuks kommenteerima sest mitte keegi pole mitte kunagi meilt midagi tahtnud, ikka toomas (sh. väärtusi) ja ülesehitamas käiakse siin mitte kunagi saamapeal
Aga arvestades üleskerkinud mürkrohefooni siis autoostuload tulevad kindlasti, see õigus peaks jääma ikkagi vähestele, nii nagu eelmise korra ajal. Lõpuks läks plaanimajandus jah juba oma loomulikku rada ja tuli teha mööndusi ja ka töölisklassile individuaal sõidukeid lubama aga sellised "NEPid" tulevad ikkagi juhtidele vastumeelselt ja olude sunnil. Tänased ostu toetused on ostulubade eelkäijad, selles olen suht kindel. Või milleks selline süsteem kui riigid ei näe endil õigusi ja vajadusi nendesse valikutesse sekkuda.
Ajalugu kordub mööda spiraali ja seda me ju teame kõik. Vahe on vaid spiraali keerupikkuse ajas. Vanasti oli kõik aeglasem, nüüd üha kiirenev. Tänaseks on selge, et praeguse spiraalikeeru ajapikkus on 40 aasat, just seal 80'te alguses algas kõik seesama fosforiit, veel aktiivsem muulastamine, eestalste aborigeenistamine, mis siis tipnes idiootsuse lagunemise ja meie iseseisvumisega. Käis totaalne Eesti paljaksröövimine Ida-Virus, Looduse hävitamine, mida küll teiselt poolt Vene Piirivalve piiritsoonidega ja tavaarmee ka maanteede äärsete militaarmetsadega juurde tekitas/säilitas. Praegusest eelmine tiir oli 55 aastat: 1939 baaside lapingust või 1940 okupatsioonist kuni 1995 natsitud varade tagastamise alguseni, siis hakkas ka de facto eraomand ja kapitalismus Eestis taastuma.
Sellest eelmine tiir oli olematud 20 aastat: Wabadussõjast Pätsu diktatuurini. Parunid pahad, NATSITI vara, sakslane löödi minema jne. 1918 oli sisuliselt 1:1 sama mis 1940 ja 44. Eestlasena o nj utore ja uhke olla - võtsime "neilt" ära ja jagasime omavahel laiali. Palusalule ja teistele... Ah et maksti välja - loe: eurotoetused täna!
Praegu oleme tänu rohepöörasusele ja prüsseli diktaadile ajudeda kana juhatusel aastas 1939 tagasi. Kogu dialektika on äravahetamiseni sarnane punastega sel ajal. Küsimus ongi, kui julmal moel ajalugu korduda tahab? Küüditamist ja nagaaniga aidates, peldiku taga troika otsusel, kulakluse likvideerimist ei tule. Varade
KONFISKEERIMINE juba käib, küll rafineeritumal aga palju piinavamal viisil. Kui vanasti oli NKVD siis täna on selleks Keskkonnaamet koos mürkroheliste ökoterroristidega, kes juba ühe kalurist "riigivaenlase" suutis suisa vangi panna! Rääkimata kõigest muust jäledast, millega see terroriorganisatsioon tegeleb! Hüdroenergia hävitamine, põllumaaade hävitamine soode taastamise väitega, trahvid ja
lammutuskäsud ERAMAAL (Jaanust tean-tunnen, on ka Talverallile auhindu andnud) jne, jne, jne. Keskpolügooni ja muidugi Nursipalu jõhker laiendamine aborigeenide arvelt, feilpeldika teetrassiterror ja eesootav mägede aukudeks kaevamine jne, see on juba reaalsus ja tuletab meelde stalinismi algusaastaid Eestis, näiteks Sillamäe linna teket, kogu Ida-Viru, Paldiski lukkupanekut jne.
Ehk ksf!miniest esitatud küsimus on ASJAKOHANE! Autoostuluba on väga TÜHINE mure täna! Mina mõtlen TÄNA nii nagu mu Vanaisa Oskar ehk Taat (keda ma näinud pole) 1939 baaside lepingu ajal, sest Ta oli 1917 Petrogradis kui Lenin Maailma peesse keeras. Taat müüs kiiremas korras "Torniga maja" maha, müüs ära oma pisikese betoonifirma Nõmmel, kolis omaenda pisikesse sauna elama, et punastele mitte ette jääda! Ikka jäime, Vanaema läks poliitvangina tapiga ja
lasti 1942 26-aastasena lihstalt maha. Kes vaatab aadresse, siis ka see on okupatsiooni tulemus (Nõmme okupeeriti ja liideti jõuga kilulinnaga kus aga oli juba Pikk tänav olemas!) aga minu Emale vedamine: Lomonossovi 31a ja Gonsiori 31a oli tegelikult Nõmme Pikk 31a ehk tänane Sihi 41! 1949 käidi aga Tallinnas nendelt aadressidelt (praeguse 5-kordse asemel olal ka siis mingi üüriputka seal olnud) Ema otsimas et ikka tapiga Siberisse saata aga ei leitud!
Ühesõnaga mõtlen mina täna tõsiselt ahjuküttega miljööväärtusliku ehk potensiaalse roheterrori (muu arhitektuurne terror käib juba kümneid aastaid) osaks saava maja müümisele, et ülejäänud elu veeta suvel elektrivabas elamsies ja miks mitte talvituda soojas ja EEMAL siinsest lollusest. Aga miks mitte hoopis neutraliteetsemas Riigis, kus saab ka meist lõunapool olla
205-tuhande euroga saab sellise 14-hektarilise ulmelise talu osta Rootsis! Rohkem lõunas kui Eestis Naha küla
Seega meie pere jaoks on ajalooringi pikkuseks 85 aastat... Mis autoostuluba???