16-01-2024, 21:29 PM
Kurjuse nimeline võrkpaadikene suundub järjest kaugemale normaalsusest.
(16-01-2024, 22:54 PM)Aare R. Kirjutas: Mul on ka hetkel 2 autot kuivas kohas seismas, üks, mille kevadel välja ajan ja teine, mille puhul ma ei ole veel päriselt välja mõelnud, mis ma sellega teen, kas hakkan tõsist värskenduskuuri tegema või müün kellelegi, kes tahab ise seda teha. Aga kuna senini see auto liikluses ei hakkagi osalema, ei pea ma selliste maksustamist õiglaseks. Ja päris kindlasti ei mõtle ma ainukesena nii.
(16-01-2024, 22:54 PM)Aare R. Kirjutas: Ja ikkagi ei mahu mulle pähe ka see, et kuidas saab maksustada autosid, mis liikluses ei osale? Mul on ka hetkel 2 autot kuivas kohas seismas, üks, mille kevadel välja ajan ja teine, mille puhul ma ei ole veel päriselt välja mõelnud, mis ma sellega teen, kas hakkan tõsist värskenduskuuri tegema või müün kellelegi, kes tahab ise seda teha. Aga kuna senini see auto liikluses ei hakkagi osalema, ei pea ma selliste maksustamist õiglaseks. Ja päris kindlasti ei mõtle ma ainukesena nii.Mittesõitvate autode maksustamise tegelik eesmärk on eraomandi vähendamine. Kas see on soovitus Brüsselist või ongi meil siin poliitikud nii jõhkrad, jääb hetkel vastuseta. Selle põhjendamiseks udu ajamine keskkonna või kliimateemadel on sõnum neile, kelle IQ on jalanumbrist väiksem. Vähegi mõtlev inimene peaks mõistma, kuidas see pole mitte põhiseaduse riive, vaid jõhker rikkumine.
(16-01-2024, 23:12 PM)IIIFFFAR Kirjutas:Ma loodan, et see on ikka sarkasm- ühe auto suutsin töö ja pere kõrvalt üksi töötades küll üles ehitada, kuid ma ei ole hetkel isegi selles kindel, kas see nüüdsel suvel päikesevalgust näeb- lihtsalt on suht kõigest ükskõik. Teine, mille hetkeväärtus on võibolla vaid ca 2000€, on 13 aastat meie peres olnuna välja teeninud seisuse, kus ma lihtsalt ei raatsi sellele kergelt käega lüüa. Tegemist on margiga, mida enam ei toodeta.(16-01-2024, 22:54 PM)Aare R. Kirjutas: Mul on ka hetkel 2 autot kuivas kohas seismas, üks, mille kevadel välja ajan ja teine, mille puhul ma ei ole veel päriselt välja mõelnud, mis ma sellega teen, kas hakkan tõsist värskenduskuuri tegema või müün kellelegi, kes tahab ise seda teha. Aga kuna senini see auto liikluses ei hakkagi osalema, ei pea ma selliste maksustamist õiglaseks. Ja päris kindlasti ei mõtle ma ainukesena nii.
No ja oledki niimoodi vastikult jõukas pursui, ei tea koguni, mida oma jõukusega pääle hakata.
Selleks ongi suured juhid ja õpetajad Sinu eest otsuseid tegemas....
(17-01-2024, 02:48 AM)tõnn Kirjutas: Ärge arvake, et mulle see maks meeldib.See on ju tore, et mõnel on suured sissetulekud. Ei ole lõplikult selge, kui palju seda maksu ikkagi maksma peab. Ühe stsenaariumi järgi arvestades peaksin oma vanurite eest maksma maksu nelja kuu sissetuleku ulatuses. See on üsna karm. Õnneks on osad nendest Soome registris ja paar tsiklit ei ole üldse arvel. Niiet, ehk siis umbes ühe kuu sissetulek või natuke rohkem. Ei ole ka just hea perspektiiv. Siiski, ma ei leia praegu 100-protsendiliselt usaldusväärset maksu-kalkulaatorit.
Kuid see moodustaks tühise osa mu aasta palgast.
Üldine hinnatõus lööb palju valusamalt.
Kas see on põhjus et siin hakata patja nutma?
Pigem tasuks oma muud kulud üle vaadata ja edasi elada.
(17-01-2024, 00:08 AM)Roomik Kirjutas: Artiklit lugedes selgub, et võrklaev on universumi enda poolt ellu kutsutud erilise ja ainulaadse ülesandega- täita keskkonnaeesmärk.Kunagi ammu tehti laul nimega Popmuusik (A-rühm). Kui praeguseid ministereid vaadata siis nende mõttelend on umbes sama nagu seal laulus kirjeldatud tegelastel.
Imeline keskkond eesmärgina saabub meie õuele, kui aborigeenidelt väljapekstud 400M€ on aasta jooksul olemas ja kulub ära.
Ma kohe armastan seda geeniust. Nii erudeeritud, pühendunud ja särav täht, kelle sõnavõtte kuulates tunnetan eriti sügavalt enda ja kogu inimkonna tühisust.
(17-01-2024, 10:40 AM)Walter Kirjutas: Mäletagi enam kes see ütles:Kogu küsimus on väljamineku "kohas" või siis mille eest välja läheb!! See tarkus kehtis veel 25 aastat tagasi ehk 20.sajandil, 21.sajandil VÕLGUolemise ajastul tähendab "väljaminek" absoluutsele enamusele pankade ja ka landlordide-homeownerite nuumamist.
''ärge muretsege oma suurte väljaminekute pärast, vaid väikeste sissetulekute pärast''
(17-01-2024, 13:41 PM)tõnn Kirjutas: Iga kuu läheb võlast maha umbes 80eur ja pangale kasumiks üle 250eur.see võib sul hetkel nii olla, aga võta oma maksegraafik ette ja vaata mis need summad on siis kui makstud on pool perioodist ja perioodi lõpus.
(17-01-2024, 14:42 PM)alfredo Kirjutas: Tegelikult ega see maks mingi eriti üübersuur ei tulegi. Mul koidaks nagu mingi 3000 aastas-250 kuus- 8,2 euri päevas, see teeb ju vaid 0,34 eurot tunnis, mis ei ole kokkuvõttes seda koeramusta, mida siin hetkel trukin, väärt. Ütle veel mõni asi, mis maksaks tunnikuluna nii vähe?