Postitused: 1,293
Teemad: 23
Liitus: Jul 2009
Maine:
41
Tundub, et poolakad panevad mu valiku ette - kas joystick juhtimine ja ilma ujuva asendita jagaja või kangid ja ujuv asend. Kuna mul praktikat pole, siis kumba soovitaksite? Ujuv on vajalik lume lükkamisel, kui sahk on kopa asemel - ma saan nii aru.
Postitused: 10,734
Teemad: 37
Liitus: May 2005
Maine:
129
01-04-2022, 13:45 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 01-04-2022, 13:46 PM ja muutjaks oli
v6sa.)
Ujuvasend on kasulik kahel juhul: kui on vaja pinda kopeerida (näiteks Sinu mainitud lumelükkamine, aga ainult kõvalt pinnalt) ja see lukustuvana lubab raami allalaskumise hetkeks käe kangilt ära võtta. Ristkangi muud asendid on vedrutagastuvad.
Mina võtaks ristkangi - on sedapalju mugavam kasutada. Ujuvasendita saab päris hästi hakkama, kui peab selle ristkangile ohverdama.
Saab hakkama ka eraldi kangidega "klaveriga", aga see eeldab head näpuosavust ja tihedat kangimajandust. Oma MF-30 kangidega olen väga rahul, töö juures pean aeg-ajalt pruukima vana russi jaguri originaalkange ja see kollektsioon lõtke on ootuspäraselt PITA.
Postitused: 328
Teemad: 0
Liitus: Oct 2012
Maine:
4
See elektriline on vist ON-OFF
sellist laadurile panna pole küll hea variant.
Maine:
41
06-04-2022, 23:19 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 06-04-2022, 23:21 PM ja muutjaks oli
Mahno.)
Igatahes on nüüd otsused tehtud ja paari kuu pärast võin tutvustada ehk tulemusi.
Seniks aga tänan hääde nõuannete eest.
Kui keegi tunneb, et ta tahab poola läänepoolsest otsast tuua ühe alla poole tonni kaaluva aluse eestisse, siis võib seda teemat arutada. Vajadus rauda liigutada tekib suurusjärgus 1-2 kuu pärast. Tasu eest loomulikult.
Maine:
41
Teema algatajana annan siis teada, et traktomixi laadur sai ära tellitud ja külge pandud L1-215-le. Mina väga rahul.
Minule on tegemist kodus suure abimehega, mis võimaldab üksi ära teha õhtuga töö, mida ma teeks aiakäruga nädala.
Väiketraktor vajab laaduriga töötamiseks (minu hinnangul) 200-250kg vastukaalu taha aiste otsa - muidu on ta ebastabiilne ja ohtlik. Ohtlik on muidugi lolli käes ta igal juhul, sest enda vigastamise võimalusi seal ikka on.
Japsi traktori hüdropump toidab selle laaduri küll rahuldavalt ära, aga see on alumise piiri peal - esiteks on mitme liigutuse korraga tegemine probleem ja teiseks võiks asjad kiiremini liikuda. Aga ta ei ole nii aeglane, et kasutada ei saa.
Kui keegi hakkab endale ostma väiketraktorit ja laadur on kindlalt plaanis, siis soovitan:
a) osta nii suur traktor kui sa vähegi saad. Laaduri võimekus on võrdeline masina suurusega.
b) ära vaata peeglist heldinult oma biitsepeid, vaid osta roolivõimuga masin. Võimu puudumine annab tunda loomulikult täis kopaga, aga ka tühi laadur teeb rooli oluliselt raskemaks. Vastukaal aiste otsas aitab, aga roolivõim on ikkagi must have. Mul pole ja tunnen puudust.