Sellel nädalal pidin täitma MTÜ-le Põhja-Tallinna abiüksuse konto 2024 aasta aruande. See sai võrdlemisi lihtne:
- viidud materiaalne abi -88 791,46 €
- tegevuskulud 14,93 €
See tegevuskulu on üksik auto kindlustus, mis on toetuskontolt makstud.
Ühtlasi täitsin paarikuise hilinemisega ära ka oma tuludeklari ja sain teada, et ise olen eelmise aasta jooksul toetuskontole kandnud 1500.- €. Lisaks sellele oleme kamba peale oma raha eest maksnud ülevaatused, mis 30 auto kohta on 1650.- €, kindlustused ja kohale sõitmise kütuse ca 7000.- € (selle on iga juht oma autole ise ostnud). Tööajale ei oska hinnasilti külge panna aga kui kulunud aja oleks vahetanud autode rehve siis tööga teenitud tulu oleks ilmselt samas suurusjärgus viidud materiaalse abiga. Mis omakorda tähendab, et 2024 viidud autode turuväärtus on ca 178 000.- €
Nagu Nassim Taleb ütleb, et kui millegagi tegeled siis oma nahk peab mängus olema. Sellel juhul on ettevõte õigel teel. Ja mida ma eelneva jutuga öelda tahtsin ongi see, et lisaks toetajatele panustame ka ise päris märkimisväärselt, sest usume, et see, mida teeme on oluline. Ja oleme ausad, et eks selles tegevuses on Eestile natuke omakasu ka mängus, sest nii kaua kuni vene vägesid Ukrainas rapitakse on Eesti päris turvaline koht. Meie mikropanus aitab kaasa nii materiaalse abi kui ma moraalse toetusena, mis pole üldse väheoluline.
Tänan kõiki, kellega koos ja kelle abiga me seda projekti teeme ja ilusat saabuvat võidupüha!