4x4 auto Ukraina rinde droonipilootidele

Pistikuid ja klemme soovitan otsida sellisest butiigist nagu autokaubad24 . Otsisin enda vivarole õhulugeja pistikut koos klemmidega (ilma juhtmeta) ja ülla-ülla, sealt leitsin. Tegu sicma tüüpi pistikuga. 
 Teil pildil laialt levinud pistik, mida leidub vanakooli ühisanum pritsega masinatel mille bosch süsteem peal (volvo, bmw, trafic, jne).- pihusti pistik
Vasta

Ukrainlased saatsid paar tänuvideot.
Mõlemad on 110. brigaadi võitlejatelt, kes said endale Nissan Terrano II.

Vasta

Kobeda maasturi "Jõulutunneli" kampaania saldo on ületanud kahe kolmandiku piiri.

Saldo on 4158,33€
puudu on veel 1841,67€

Saame koos ka selle koerasaba ületatud!

Vasta

Primastaril vahetasin üleeile ära termostaadi, Mux remontis ära keskluku ja vahetas aku.
Tellitud termostaat osutus mittesobivaks. Üldse on see termostaat päris kummaline 5 toru ja pistikuga sõrmik.

Igatahes esimesel katsel vahetasin ära termostaadi sisu. Sellest midagi paremaks ei läinud. Eile sain uue termostaadi. Et kiiremini saada siis ostsin oma raha eest, maksin 48.- € ja vahetasin kohe ära ka. Nüüd läks mootor soojaks, tuba ikka aga mitte. Proovisõit Tallinn - Saaremaa toimus külma käes. Ukrainasse siiski niimoodi minna ei tahaks ja uurisin siis sõlmed üle. Lühidalt salongiradikasse minev toru oli soe ja väljuv külm. Seal peal olevast õhutusklapist ma õhku välja ei saanud. Tegin siis käsipumba otsa teibiga veidi jämedamaks ja tõmbasin salongiradika tagant kuni jahutusvedelikku voolama hakkas. Nüüd tundus, et läks juba tuba ka soojaks.

Üldiselt peaks paisupaagiga jahutussüsteem ise õhu välja lööma aga tundub, et prantsuse inseneridel on mingid nüansid järsku läbi mõtlemata jäänud.
Vasta

Kobeda maasturi "jõulutunneli" hetkeseisu kohta infot kahjuks hetkel ei saa, sest asjaosalised tähistavad pühi nii 

... ja nii

Sorento "nilbu",Vivaro, Priimastaar ja Orlando on nüüd siis Ukrainas. Pikem jutt tuleb hiljem.

Maasturite hankimist Ukraina kaitseväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Vasta

Nüüd on küll meie Põhja-Tallinna abiüksuse selle aasta viimane abireis käidud. Ainult Telc naudib veel Ukraina rahvalaule ja alustab täna tagasiteed. Viisime ära sellised autod:
1. Kia Sorento -           417XHH  - 27 brigaadile
2. Chevrolet Orlando -  022MHX - 22 brigaadi meedikutele
3. Opel Vivaro -           532BSV - 141 brigaadi remondiüksusele
4. Nissan Primastar -    498BLN - 141 brigaadi remondiüksusele

Orlando, Vivaro ja Primastar annetati, Sorento eest maksime 700.- €. Ja eks üks põhjus, miks aasta lõpus selline kiirreis ette võtta oligi, et annetajatel ei tekiks uue aasta saabumisega lisaks automaksu. Teine põhjus oli see, et tuttavad Donetski rindemehaanikud jäid ilma oma kõigist kolmest bussist ja tassisid tonniseid varuosi sõiduautoga.

Reis sai alguse esimesel jõulupühal. Esimesena sai hommiku poole minema Telc Sorentoga ja jõudis õhtuks Varssav - Lublini kiirteele. Teisena startisime Vivaro ja Primastariga koos ja sõitsime Saaremaalt 15:15 praamile. Kui jõululauast püsti tõusin ja minema hakkasin siis üks sugulane arvas, et ära ikka mine! Küsisin seepeale, et kas peaksime laskma venelastel lihtsalt vallutada, mida nad tahavad ja mitte sekkuma? Pigem ikka toetame ja igaühe meie väike panus aitab kaasa sellele, et venelased oma kodinad Ukrainast kokku korjaks ja koju tagasi läheks.
Igatahes sõitsime bussidega kuni öösel kella 1-ni, siis otsustasime, et rohkem ei viitsi ja keerasime Lomzas magama. Kuna tavaööbimispaik hotell Gromada oli välja müüdud siis võtsime toa Osper rooms nimelises ööbimiskohas. 42.- € kahepeale ja voodi oli OK.
Reedel ärkasime kell 7 ja lõunaks olime Uhrinivi piiripunktis. Piirivalvurid mõlemal pool olid sõbralikud ja poole tunniga olime üle piiri. Kusjuures ilm oli seal oluliselt külmem kui Eestis. Järved olid jääs ja sadas jäävihma ning lund. Poolas tee ääres olid kile all suured kartuliaunad ja mõtisklesin, et kas need siis tõesti ära ei külma? Aga võibolla on nad sinna kile alla ka mingit põhku ikka kartulite peale kuhjanud. Igatahes olime kelle 5 paiku Lvivi hotellis ja läksime linna peale õhtust sööma.
Viimasena startis Orlando ja jõudis esimese päeva õhtuks Panevežisesse. Reedel Lvivi saabus parasjagu komandanditunni alguseks ehk õhtul kell 12. Mingeid suuremaid ekstsesse kellelgi ei olnud. Ainuke segav asjaolu olid viletsad teeolud.
Laupäeva hommikul käisime veidi linna peal. Lasin juuksuril oma juuksed ära lõigata, mis maksis 6.- €. Trammipileti saab pangakaardiga viibutades ja maksab 2 senti. Lõunal andsime autod ukraina vabatahtlikele, kes need Lvivist positsioonidele sõidutasid ja ise istusime Šehõni maršutkasse, mis viis meid 2 tunniga piiripunkti. Piirist üle jalutamine ja kontrollid läksid alla tunni. Medykas istusime liinibussi. Maksis 4 peale 30 zlotti, mis tuli sularahas automaadist välja võtta. Bussiga saime Przemyśli rongijaama, kust juba viimase rongiga Krakovisse ja eile ehk pühapäeva lõunal sealt otselennuga Tallinnasse.

Kokkuvõttes võib öelda, et kindlasti on olemas ka mugavamaid aga vähem olulisi reise.

Nüüd edasi tuleb ennast sellest reisist kuidagi välja puhata ja vaikselt edasi tegutseda. Mingit rahu ei paista paraku kusagilt ja jõulukirikukellade vahele kuuleb hoopis õhuhäiret. Üldse tundub see rahujutt kahjuks mingi hämamine. Kui venelased päriselt rahu tahaksid siis viiks nad oma väed lihtsalt Ukrainast välja ja olekski rahu majas.

Toetada saate nagu ikka, kas nõu ja jõu või ka rahaga
EE387700771008885941
MTÜ Toeta Ukrainat
Vasta

Kuulsin, et kahjuks on eelmisel aastal 63 brigaadi kasutusse viidud Peipsi Sorento 285TJV purustatud. Kui saavad siis teevad pildid ka aga võibolla ei ole võimalik. Samade meeste käes on ka meie viidud Sorento 428ATA, hallis alas kinni ja sellest pildi tegemine pidi kindlasti võimatu olema.

Ühtlasi jõudis täna meie garaaži hoovile uus Sorento Viljandist. Käisin enne ärasõitu vaatamas. Raamis on auke ja tagasilla kinnitus lahti nii et tagasild päris liigub all ja nelivedu ei lülita. Aga muidu igati viisakas väikese läbisõiduga masin. Hinnaks 718.- €. Auto ostuhinna maksid ukrainlased ise.
Mux tõi täna treilaga Viljandist ära. Ajasime maha ja panin aku laadima.

Vasta

Aasta viimasel päeval ostsin viljakotiga kõveraks vajutatud raamiga Ford Rangeri 141AYT. Hind 1500.-, millest 1300.- panid ukrainlased ja 200.- mina.
Aasta esimesel päeval tõin treileriga ära ja sama hooga sai kast juba maha.

Head uut aastat kõigile toetajatele ja kaasaelajatele!
Tundke rõõmu selle üle mis meil olemas on!
Vasta

Aastalõpu korjanduse tulemus on teie ees.
7034.33€

AITÄH!

Ja selle aasta esimene patsient on juba mitu päeva operatsioonilaual veetnud. Asjaosalised-suurema vaeva nägijad kirjutavad rohkem

Vasta

Nüüd, kui kobeda maasturi "jõulutunnel" on edukalt lõppenud, ei jää muud üle, kui masin ära tuua. Masin on välja vaadatud, lähipäevil plaanis ära tuua ja siis ka info ning pildid.

Samal ajal töökojas ... juba mitu päeva jutti mängis ksf. Rene01 sorondi raamiga. 

Teise külje puhul on samuti mänguruumi

Samal ajal Ukrainas - "Soront" nimega Chevrolet Orlando on jõudnud 22. Brigaadi meedikuteni

Maasturite hankimist Ukraina kaitseväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
Vasta

Head Uut siis kõigile! 

Sain siin ühe huvitava e-kirja. Päris kindlasti AM usin lugeja või ka kasutaja. Ei oskagi öelda mis seda kirja kirjutama ajendas inimest. Aga tundub,et kedagi midagi vaevab.
Kopin siia ühe osa tekstist ja üritan sellele ka vastata. Ilmselt on see minu viga,et pole päris täpselt asju selgitanud.

.....Ma vist pole ainus kellele jääb silma teatud negatiivsus teiste suhtes.Sul on kena garaazimajandus kus sirge seljaga saad autosid teha.Kõik seadmed ja kodinad käepärast Teised püherdavad autode all poris ja vihmas. Võiksid ka abikäe ulatada vahest,kas või õhtuti kui ise töökoda ei kasuta. MTÜ saatsid ka kukele. Mis seal ei sobinud? Õilsa asja nimel peaks ikka oma uhkusest mööda suutma vaadata. jne.....

1. Mul ei ole isiklikku garaasi/töökoda. Ma rendin neid pindasid millel mu töökoda paikneb. Ühe ruumi mida enne kasutasin laona ehitasin ümber nii öelda UA garaaziboxiks,et nende pellerite remont ei segaks igapäevast tööd. Tegin väljast sissepääsu ja ostsin tõstuki ning paigaldasin valguse jne. Ja kuna nüüd muutus ruumi otstarve,siis muutus ka rent vastavaks. Loomulikult ka kõik üldised kulud sinna otsa. 
2. Kõik töövahendid on ise soetatud ja keegi neid mulle andnud pole. Ühtegi tööriista ega plekijuppi või gaasiballooni/keevitustraati pole annetuste rahast soetatud.
3. Mul on töökojas klientide autod millede eest ma vastutan. Seega ei ole mõeldav,et õhtuti/nädalavahetustel ilma minu kohalolekuta seal viibiksid teised inimesed(tõesti on täpselt 1 erand kellel on isegi lausa võtmed/koodid ukse jaoks olemas).
4. Mul ei ole uhkust selle "õilsa" asja nimel või mida iganes mõeldi. 
MTÜ-st lahkumiseks olid mul omad põhjused ja MTÜ-s keda vaja sai ka teavitatud nendest põhjustest. 

Mina ei ole kellegil mitte kunagi keelanud rentida samuti omale mõni väike box,kus sees oleks soe ja tõstuk ja kõik muu juurdekuuluv,et oma elu kergemaks teha ja ei peaks kusagil vihmas ja poris olema. Igaüks teeb ikka asja nii nagu ise soovib. 
Loodan,et seda teemat ma enam rohkem selgitama ei pea. See ei ole mulle töö. Ma ei teeni sellega elatist. Annetustest ei ole kunagi kaetud ühtegi rendi ega kommunaalmakset.

UA abikonto tehnika ning varustuse soetamiseks: Raivo Roosioks  EE152200221091526071
Vasta

Rohelisest sai hall ja pidi ka 1 jaanuar ära minema. Aga jõulude ajal nokitsedes jäi järsku seisma ja kõik. KSP aju kõrbes maha. Aju sai maha ja Inglismaale läkitatud.
Teises ruumis on T5 millel käsil käigukasti eemaldus.
Kirsiks tordil,pandi ajavahemikus 30.12...01.01.2026 transitil akud rotti. 
Aga muidu on kõik lill.

Manustatud failid Pisipilt (pisipildid)

UA abikonto tehnika ning varustuse soetamiseks: Raivo Roosioks  EE152200221091526071
Vasta

Võin üsna kindlalt kogu Põhja-Tallinna remondipundi poolt öelda, et mingeid ootusi või veel vähem etteheiteid meil Wagoneerilie ei ole. Wagoneer teeb head tööd ja loodan, et jätkab sama entusiastlikult. 
Samas mõnes mõttes on muidugi tore, et keegi meiega konsulteerimata meile kaasa elab ja tingimusi parandada üritab aga pigem tasub siiski mõelda vähem teiste elukorralduse ja rohkem selle peale kuidas igaüks ise aidata saab? Kohe panen siia hoopis mõned pildid lumehunnikus keevitamisest. See on veel järgmine tase kui soojas garaažis püherdamine Smile

Uus aasta algas siis nii, et tõin Rangeri hoovi peale ja võtsin kasti maha. Siis hakkas Saaremaal sellises koguses lund sadama, et eile oli juba põlvini ja igal hommikul pidi auto välja kaevama. Iga päev midagi nokkisin selle auto kallal ka. Üks päev peksin amordipoldid välja, teine päev peksin vedrukinnituse polti. See ei hakanudki liikuma ja pidin maha lõikama. Kuumutamise peale hakkas hoopis koos puksiga kummi sees ringi käima. Aeg-ajalt lõikasin midagi välja ja keevitasin paigad asemele. Vahel sattus ka teisi inimesi hoovi peale. Kes varem keevitanud olid lõikasid endale sobiva tüki ja paikasid ära. Viimased paar reisi kaasas käinud neiu R tahtis ka midagi korda teha. Kuna tal keevitusega esmakohtumine siis sai ta proovitööks stange rolli täitnud uue toru meisterdamise.

Vasta

Lumehanges, poris ja töökoja põrandal püherdamine on meil rangelt vabatahtlik. Hardcore-mehed roomavad otse külmal põrandal, softi harrastajad võtavad lebomati või sorondi pagasiruumi kummikatte külje alla. 
Täna võtsid vabatahtlikud ksf. Telc päevases- ja ksf. Nastik ja hr. M õhtuses vahetuses töökoja põrandal sisse erinevaid kujundeid ja tegelesid kõige muu hulgas ka parempoolse vedrukinnitusega, millest eelnevalt siia ka pilt sai. Õhtu lõppedes ei olnud kõik õmblused veel tehtud, kuid päike juba paistis solgiämbrist

Asenduseks paigaldatud vedru kinnitus on lõigatud doonorilt.

Samal ajal Ukrainas on soront "Nilbe" jõudnud tööpostile:

Vasta

(05-01-2026, 01:47 AM)wagoneer Kirjutas:  Ei oskagi öelda mis seda kirja kirjutama ajendas inimest.
Sellele küsimusele võin ma siis ise vastata.
Küllap on Sinu tegevus kirjutajale silma jäänud kui viis Ukrainat aidata selliselt, et tollest ka rohujuuretasandil käegakatsutavat kasu on, ning see häirib. Kas kirjutaja on palgatud seda teksti genereerima (pisut vähemtõenäoline) või on tegemist kasuliku idioodiga (palju suurema tõenäosusega), ei teagi ja ega polegi vahet. Tema eesmärk või vähemalt tegevuse kõrvalprodukt on Sinu aja raiskamine selle peale, et Sa pidid siin ennast õigustama (mida, muide, polnud mitte kellegi teisele tarvis), kuigi selle tunni oleks sa võinud kulutada pärast tööpäeva pere või sõpradega olemiseks või millekski muuks. Sellistele kirjatükkidele on ainult üks sobilik nupp ja see on "Delete".
Vasta

(05-01-2026, 01:47 AM)wagoneer Kirjutas:  .....Ma vist pole ainus kellele jääb silma teatud negatiivsus teiste suhtes.

Mulle pole see silma jäänud. Pigem andis tugeva motivatsioonitõuke ja pani vuntsi muhelema näiteks see kommentaar:

(15-05-2025, 07:58 AM)wagoneer Kirjutas:  Telc sul asi juba nii kenasti käpas,et ma pean su varsti oma isiklikke autosid keevitama palkama  Big Grin

Arvestades, et enne suurt sõda sai viimati keevitatud koolis käsitöötunnis hindele 3 ja see juhtus julge veerand sajandit tagasi, tekitas meistri kiitus hea tunde.

Ja (nagu ka ksf! Lauri_L sisukad postitused nii ka) sinu tegemiste jälgimine aitab just lippu mastis hoida.

Jättes kõrvale klientide autod, võtmed ja vastutuse, minu jaoks on wagoneeri garaaž nii pagana kaugel, et see tund sinna ja teine tagasi välistab resultatiivse  toimetamise tööpäeva õhtutel ning samuti lühendaks nädalavahetuse produktiivset aega.

Pluss lihtne matemaatika - kui Viimsis on auto tõstukil ja Põhja-Tallinnas teine auto tungraudadel, saavad ukrainlased kaks autot.
Vasta

Järgneb detsembri kontoväljavõte
EE387700771008885941
MTÜ Toeta Ukrainat

Pruuniga on märgitus Vivaro ja Primastari annetanud inimese sõprade toetus kalliks kujunenud Primastari remondile. Need said algselt kahjuks teisele MTÜ kontole kantud ja sealt ülekanne meile.
Kollasega on märgitud ukrainlaste korjandus 1950.- €, millele lisasin natuke enda poolt ja selle raha eest saime Sorento ja Rangeri, mille mõlemaga tuli kaasa märkimisväärne kogus keevitamisrõõmu.

Tänan kõiki toetajaid ja kui võimalik siis toetage ikka edasi! Öeldakse, et koos jõuame kaugele. Ja tahaks loota, et jõuame selle aasta jooksul ka nii kaugele, et venelased saaksid minna oma koju ega peaks Ukrainas ebamugavates oludes enam müttama.
Vasta

Täna hommikul alustasin puhkusereisi välismaale.

Peagi jõudsin kohale.

Ostsin aastalõpu korjanduse eest ära Ford Rangeri.

Reisisin kodumaale tagasi.

Külmaga tõmbavad ikka kõik asjad kokku. Isegi puhkusereisid.
Vasta

Kui sellel on see kuulsusrikas "rihm õlis" mootor, siis tasuks enne pikale teekonnale saatmist korraks karteripõhi alt võtta ja veenduda, et õlivõttur ikka õli veel läbi laseb. Neil tikuvad rihma kulumise jäägid ennast õlivõtturi võrgule ladustama koos kõigi kaasnevate tagajärgedega.

A.

Life\'s journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting \"Holy s--t!....What a ride!
Vasta

(06-01-2026, 20:28 PM)Aspelund Kirjutas:  Kui sellel on see kuulsusrikas "rihm õlis" mootor, siis tasuks enne pikale teekonnale saatmist korraks karteripõhi alt võtta ja veenduda, et õlivõttur ikka õli veel läbi laseb. Neil tikuvad rihma kulumise jäägid ennast õlivõtturi võrgule ladustama koos kõigi kaasnevate tagajärgedega.

A.

Rihma vahetus on igatahes plaanis, eks siis selgub kui õlis ta on.
EDIT: Mootor on 3,0 115kW, 2AW..... vist ei ole sprott.

Kaks kobedat lumehanges

Vasakpoolne Hilux on vahepeal Hitehis läbinud rehvivahetuse, sildade kontrolli ja eile tunnistati ülevaatusepunktis järgmiseks kolmekümneks päevaks tänavalegaalseks. Stange teema oli ette teada, lisaks saime ohtliku veana kirja, et suunatulede arv ei vasta nõuetele. Ees stanges on nimelt lisatuled, mis toimivad kui pargid ja suunad ühes tükis. Sellest ülevaatuse tulemusest pole vähimatki muret, sest sel nädalal on plaanis masin üle värvida ja lähitulevikus ära ka viia.

Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne