melku14 Kirjutas:tahax küsida et mul naq võrril kogaeg sidur lahetab ja mul paar juppi ka vaja esitex see krdi esimese hammaka ja selle sidurisüsteemi vahelt läheb mingi pulk või võll vmi. ja olex seda vaja ja veel olex vaja seda et kui siduritrossi sinna mootori juurde kinnitad siis trossil seal all on vedru küljes ja see naq muna mis selle vedru pingule tõmbab
ma ple neid motopoest leidnud
Kõike neid saad hädakorral ka ise teha.
Kõigepealt see pulk - võta 8mm polt, mida kõvem seda parem. Sae u. nii pika jupi, et kusagil 5mm sealt august välja vaatab.
Enne pead otsima kusagilt mingi kuullaagrikuuli, mida sinna vahele panna. Hea kui oleks ka umbes sama mõõtu (st. ei oleks väga väike)
Ja selle muna ehk trossi hoidiku saad teha nii, et vaatad mingi poldi, mis sinna auku keermega sisse läheb, saed poldil pea maha ja puurid risti sobiva augu läbi. \"Sobiv\" tähendab seda, et trossi ots mahub läbi, aga kõri mitte.
Ja tegelikult soovitan panna trossi hoopis teist pidi - nii et trossi kõri on hoova sälgus ja trossi ots käib karteri külge - kui silindrit vahetad, saab kogu kupatuse palju kiiremini lahti.