automoto.ee foorumid

Täisversioon: KÜSIMUSED, mis oma teemat ei vääri
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Isegi kui istud tagaistmel ja võtmed on käepärast siis on politsei seisukoht et sul on kavatsus tiirule minna. Kui oled täis siis mine maga end kodus välja mitte autos....
Sai ka kunagi ühe politseiga sarnase asja pärast vaieldud kuna jommis peaga sai raadiot kuulatud ja ilma süüteta raadio ei mänginud. Meile sattus aga mõistlik politsei ja käskis minna muusikat mujale kuulama ja auto võtmed koju kapile jätta...
(04-08-2017, 11:16 AM)Marko Kirjutas: [ -> ]
(04-08-2017, 10:30 AM)veix__ Kirjutas: [ -> ]kui su tegevus on avalikku kohta nähtav (läbi autoklaasi)

Siin võibki koer maetud olla selle kõrvalistuja poolt õlleluristamisega. Sel juhul on keeld alkoseaduses, mitte liiklusseaduses.

 Aga kui tänavaäärses baaris või pubis akna all napsi võtad? Selle loogika alusel peaks seal ka trahvi saama.
Ja joogikohtade väliterrassid peaks üldse välistatud olema.
(04-08-2017, 16:45 PM)viplala Kirjutas: [ -> ]Kui istud täis peaga puulõhkumispakul ja kirves on käes, soovid sa ilmselgelt kellegi ära killida ja politsei käsitleb seda kui mõrvakatset.

 Ja kui püksis till on, oled vägistaja, sest kuritööks vajalik vahend on ju olemas. Cool
Kõige pikem "kodutu" olek kestis 60 päeva. Eks saa püüa siis kaine olla Big Grin Nüüd siis valitsus kah veel tõstab õlle hinda Sad Siis lähedki Saksamaale õllele ja tegusi tegema. Ma õnneks kaks korda vanem.
http://www.kn-online.de/News/Aktuelle-Na...7-Promille
Liiklusseadus:

mootorsõiduki juhtimine on isiku igasugune tegevus mootorsõiduki juhi kohal, kui mootorsõiduk liigub. Mootorsõiduki juhtimiseks loetakse ka isiku tegevust, kui ta ei viibi juhi kohal, kuid mõjutab juhtimisseadiste (juhtrauad, rooliratas või muu selline) abil mootorsõiduki liikumissuunda või kiirust;
(04-08-2017, 19:30 PM)veix__ Kirjutas: [ -> ]Mootorsõiduki juhtimiseks loetakse ka isiku tegevust, kui ta ei viibi juhi kohal, kuid mõjutab juhtimisseadiste (juhtrauad, rooliratas või muu selline) abil mootorsõiduki liikumissuunda või kiirust;

 Huvitav, kas juhi tegevust kureeriva ettevõtliku ämma või abikaasa õpetussõnad ja käskiva iseloomuga juhised ka selle definitsiooni alla käivad?
Ükspäev nägin ühe auto tagaaknal reklaami stiilis "kained juhid harjumaal" ja telefoninumber juures, kõige peale on juba mõeldud.
Uuemaid "tuuli" ei tea, aga aastate eest selline lugu. Tüüp sõitis külapoe juurde, ostis õlut, läks autosse (rooli taha) kulistama. Õlu sai otsa, läks jälle poodi jne jne jne, sisuliselt pool päeva. Müüja kutsus politsei. Tulidki kohale. Sõitmise fakti ei olnud, papremajandus korras, sai vaid manitseda, et ära sõitma mine. Sinised mehikesed ei jõudnud õhtuni passida, läksid minema. Kogu lugu.

(04-08-2017, 09:34 AM)v6sa Kirjutas: [ -> ]Minul on küsimus selle kohta, miks üleüldse peab juht alkoholi tarbima? Mille kuradi pärast ei ole inimestel sedapalju selgroogu, et kui kork on pealt võetud, siis liiklusega ei tegelda?

Miks üldse on joobes juhtimine keelatud? Sest purjus inimene pole adekvaatne. Ja otsus jommispäi sõitma minna tehaksegi selle ebaadekvaatse peaga. Mida rohkem keres, seda kergemalt otsus tuleb.  Inimene ei mõtle, et see võib endale või teistele ohtlik olla, mõte on, et vast ei jää sauameestele vahele. Ja sõita on "vaja" või tõepoolest vaja. Kui viinaviga küljes, siis on kõigest peale joomise ja joogikraami hankimise täiesti pohui, selgroog kolibki pudelisse. 

Peaks hoopis küsima, miks üleüldse peab inimene alkoholi tarbima? Lühidalt öeldes: täiskasvanud, erinevalt lastest, on nii "kivistunud", et ei oskagi ilma joogita vabad ja lõbusad olla. Või on vaja maandada stressi, sisemisi pingeid.

Kas meile koolis räägitakse, kuidas stressiga toime tulla? Vastupidi, haridussüsteem ja meedia kütavad üles "eduka" inimese kuvandit. Kes ei suuda "edukas" olla, see hakkabki pudelisse piiluma, kuni pudel ta neelab. Niikaua, kui juuakse, on alati võimalus, et purjuspäi ka sõidetakse, või tehakse muid lollusi.

Aga... Kas hobuveoki juht või ratsanik peavad kained olema? Või piisab kainest hobusest Smile
Usun, et kui oled ise piisavas joobeastmes, siis on tõenäoline ka variant, et päris täpselt ei suuda aduda, et mis paragrahvid sulle ette lükatakse või mis on konkreetne põhjus ja kirjutadki alla. Mõistlik konstaabel saab kindlasti aru, et kas sul on ikka plaan sõitma minna või magad soojas autos peatäit välja...

Ise olen korduvalt töötava mootoriga masinas peatäit välja maganud ja teen seda ka kindlasti edaspidi. 99% olen seda teinud kas tagaistmel või siis võimalusel tagumised istmed maha lükanud ja siis osaliselt pakiruumis... Saab nii sedaanis kui universaalis(mõne erandiga). Ühel korral olen maganud välja ka rooli taga sedaanis....
Tule nüüd ja võta kinni...

Aga rekkade koha pealt - juhtus selline asi, et kero andis saba eelmisel ööl. Korda pidi saama järgmisel õhtul(vastav mehhaanik oma ettevõttes puudus), seega pidin magama ühe öö ilma kütteta. Temp oli veel selline natuke alla nulli öösiti. Õhtul võtsin väikese vanakese ligi ja lahjendasin selle ära. Kusagil nelja paiku öösel keerasin auto käima , et tuba soojaks saada....

Jällegi oleks võinud nokkimise koht olla - rekka käib või siis just käivitati, mees on täisriietes. Loomulikult tahab sõitma/tööle minna. Kes siis ikka veoautol töötava mootoriga kabiini soojendab.... 


Aga tegelikult on õige see küll, et kontrollitakse ka selliseid juhtumeid ja juhte. Oma seltskonnast tean ka mõnda meest kellega koos võttes tekib kohe mehel soov näidata oma autot - paneb tööle, laseb "tümmi" ja mingil hetkel tekib neil kõigil mõte et lähme teeme väikese ringi - ma näitan mis masin suudab......... Need mehed on kõik ilma sõiduta vähemalt minu juuresolekul sauna tagasi viidud, mis muus seltskonnas toimub, seda ma ei tea ja keelata ei saa. Selleks ongi liikluskonstaablid...

Paraku ei ole meie riigis konstaablid kõik ühe vitsaga löödud, seega tuleb alati ette ka põhjendamatuid trahve. Loodan et mina ei satu ühegi sellise ennasttäis inimese otsa kui töötava mootoriga autos külmal ajal peatäit välja magan, aga siiani võin küll julgelt mõelda, et vähemalt mõni suumahher on küll teedelt eemale hoitud....
Pole nagu üldse tehnikafoorumi küsimus, aga siin liigub ka talurahvast, ehk oskab keegi miskit kosta.

Vanasti oli elementaarne, et kõigis maamajapidamistes peeti lehma. Isegi kolhoosiasulate kortermajade elanikud tegelesid sellega. Ja piimast "võluti välja" igasugu saadusi, näiteks kohupiima. Aga mulle kodune kohupiim ei meeldinud, lehmasita maitse oli juures. (Mitte et ma lehmakooki oleks maitsnud, aga lõhn ja maitse on tihti sarnased.)

Mõned tegelevad tänapäevalgi lehma ja koduse kohupiimaga. Ja minu kätte sattus hiljuti üks koduse kohupiima käntsakas. Tütardel hea meel, küpsetasid suure kohupiimakoogi. Kahjuks süüa ei kõlvanud, sõna otseses mõttes fekaal. Läkski Purjapini tänavale (koertele, purõjatele pididele).

Milles võiks olla probleem? Kas on mingi meetod, kuidas fekaalimaitsest vabaneda?
Vabaneda saab ikka lüpsikultuuriga. Lapp, paber, piima minimaalne kokkusaamine laudaõhuga, paar esimest sortsu maha, kiire mahajahutamine 10- 13 plusskraadile. Suvel vast silomeki probleemi pole.
Kõige imelikum see, et isegi tõelisest s...st roheka tooniga piimal erilist s.. mekki pole. Samuti ei riku piimasse uppunud rott kuigivõrd mekki. Kolhoosi käsitsilüpsi aegu oli piimamaja veevannis kuusteist ruutu, kuhu pandi 40 või 25 liitrised piimaga plännid jahtuma. Kaas pealt, et laudalõhn ära tuulduks. Ööga ikka paar-kolm rotti juhtus neisse. Saatsid ukse taha, kaas kinni ja meiereisse. Seal meier mekkis igast kannust lusikatäie- polnud probleemi. Erapiimaga rohkem häda. Oli keegi kartulist umbrohtu lehmale ette annud- vesihein andis tugeva meki, samuti kaalikas. Ja siis lüpsmist lõpetava e. kinnijääva lehma piim on kibe. Oli meil kurt postimees Ants, selle toodud piim oli küll kohutav. Aga kaastundest võeti vastu ja kui nägemas polnud, kallati kanalisatsiooni. Aga kui mees ise seal, siis üldpiima vanni...
(05-08-2017, 11:52 AM)pen.skar Kirjutas: [ -> ]Vabaneda saab ikka lüpsikultuuriga.
...

Nii on.

Kusjuures vaid pisike surts laudaõhku suudab päris palju paha teha. Rääkimata halvastipühitud nisadest või käpardlikust allapanekust. Olen seda tööd ise teinud ja tean, kui keeruline see mõne proua puhul võib olla.
(05-08-2017, 11:26 AM)oltsberg Kirjutas: [ -> ]....

Vanasti oli elementaarne, et kõigis maamajapidamistes peeti lehma...

Täna sai just arutatud, et enam pole toas üldse kärbseid, mitte ainsamatki. Ei tea kas sellest, et kohalik ühistu hävitas oma lehmakarja paar aastat tagasi ära. Vanasti ajasid suvel kärbsed hommikuti une ära, sest nad jalutasid näo peal, siis sai tekk tõmmatud üle pea ja pisike hingamisauk jäetud. 
Kaheksakümnendate lõpus, kui meil omal loomad kodus olid, siis oli toas pliidi truubi peal soojas niipalju kärbseid, et kõik mustas. Ühe piitsahoobiga sai maha löödud neid terve piitsa pinna jagu. 

Ning "roppudes oludes" tarnitud udara- ja virtsamaitselist piima mäletan ma ka Big Grin  
Kui kunagi lüpsipraktikal käisin, siis oli igapäevane asi, et kui mõni pani kehvasti masinat alla, siis lasi sellega vaakumi maha, seejärel teised masinad kukkusid lehmade alt maha ja ahmisid isuga rennist virtsa sisse.
Või pandi kogemata kinni olevale lehmale masin alla, kuna ei vaadatud silti.
mul siin kadund äia uus kallim vahel annab toorpiima ja ega maitse tõesti seinast seina.mulle meeldib tõesti puhas toorpiim ja selle saadused,aga mõnikord maitse selline,et kõrist alla ei lähe Sad .seda piima müütab mööda ilma laiali berlingos,vahel hulbivad sitatükid piimanõus,lisaks lehmadel laudas joogivett lihtsalt pole.kõrval on asula mingid biotiigid kust lehmad joomas käivad...mutil mingi 30 pead kindlasti karjas ja lõpetada ei saa kuna lehm annab ju piima kuigi mutt ise käib kõveras keppidega nagu koerakirp.
Tänane loomkatse Järva- Jaanis. 1996 aasta diisel Ford. Läbisõit üle 300 000 km. Omal jalal kohale sõitnud auto tõstukiga üles, jahutusvedelik ja õli mootorist välja. Mootor tühikäigul tööle ja stopper käima. 
  Pakkuge välja kaua töötas, kuni kokku jooksis?
  Kohapeal korraldatud ennustamise võitja eksimus jäi alla 8 %.
  NB!
  Kes kohal olid ja tulemust teavad, ärge palun esialgu seda avaldage. Tänase päeva jooksul saab õige tulemus ka minu poolt siia kirja pandud
[attachment=64567][attachment=64568]



...Tulemus 27 min 13 sek.
tühikäigul 28 minutit
(05-08-2017, 20:27 PM)jürimees Kirjutas: [ -> ]...
jahutusvedelik ja õli mootorist välja. Mootor tühikäigul tööle ja stopper käima. 

  Pakkuge välja kaua töötas, kuni kokku jooksis?
...


34 minutit. Rolleyes

Suri kolbide kinnikiildumisse?
Oletame et kui tahaks Lätist eraisikult autot osta siis kas lihtkirjaliku nt venekeelse ostumüügilepinguga saaks masina meil arvele? Läti registrist laseb meie maanteeamet ise sõiduki maha võtta või mismoodi tehniliselt need asjad käivad?
45minutit vähemalt. Big Grin
Pakun üle Smile 73 minutit.