automoto.ee foorumid

Täisversioon: Metallipuuride teritamine
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Nagu ikka, väga hea lihtsas keeles hariv jutt 2715- lt. Omalt poolt ka väike kogemuse kirjeldus käia osas: jaurasin Austria- Saksa kaubamärgi all müüdava Hiina tootega üritades sinna kinnitada vibratsioonivabalt vene päritolu käiakive. Suhteliselt lootusetu ettevõtmine, ma ütleks. Kõik need ülemineku puksid, tasakaalustused ja muud protsessid üritasin ka läbida oma teadmistele ja oskustele vastavalt, aga kui algmaterjal ikka nii pask on, siis ei tule head nahka. Roheline käi roheliseks- arusaadav, et ebatäpne asjandus ja käiasirgestajaga mina päris normaalseks asja ei saanudki, aga käi enam laua peal sõitma ka ei kippunud. Käia teise otsa panin teemanti. Made in Ussr ja puha. Muidu kõik ilus, aga viskab 0,2 mm. Ja seda häda ära ei likvideeri mitte kuidagi nimetatud viguril. Muidu vaatad, tibla on seal ka mingeid auke puurinud tasakaalustamiseks alumiiniumist põhjale ja peaks justkui täppistoode olema...tutkit, see vene värgi ostmine on ikka loterii... Tasakaalus võib ta olla, aga mis sest kasu on kui käia pind ise geomeetriliselt paigas pole. Käi ise võiks olla ka võimaluse korral jämedamate võllidega.
Head käia kahjuks poest ei saa jah nagu palju muudki...Mul seisab üks poe sõnnik riiulis ja kogub tolmu ja tööd teevad siiski kodukootud käiad.
(09-01-2023, 15:41 PM)muska71 Kirjutas: [ -> ]Head käia kahjuks poest ei saa jah nagu palju muudki...Mul seisab üks poe sõnnik riiulis ja kogub tolmu ja tööd teevad siiski kodukootud käiad.


Kindlasti saab. Aga kas hobikasutaja nii suuri numbreid tunneb kui korraliku tööriista eest küsitakse.
Äkki siis mõni vihje saadavusest? Hobikasutaja üritab numbrid takkajärgi kas või matemaatika järeleaitamistundidega selgeks saada.
Kui see pakkumine mulle oli mõeldud, siis tegelikult pidasin rohkem silmas tööorganit- teemantkäia. Seda Optimumi olen kuskil füüsilisel kujul uurinud ja millegi pärast ta mulle ei meeldinud. Miks, ei mäleta. Aga tänud soovitamast.
(09-01-2023, 18:14 PM)vant Kirjutas: [ -> ]Äkki siis mõni vihje saadavusest? Hobikasutaja üritab numbrid takkajärgi kas või matemaatika järeleaitamistundidega selgeks saada.

M.K.T. As
Tööriista maailm
Viimasest küll teemntketast ei leidnud.
Teie arutelu lugedes tuli see mees kohe meelde:




Kui ta huumorisoonest läbi murrate end, siis seletab nurgad ja muud asjad päris ilusti lahti.
(08-01-2023, 16:06 PM)Daff Kirjutas: [ -> ]Juba see on kahtlane, et Einhell on punane. Ta ju kogu aeg kollane olnud.  Ja isegi kollaseid selle punase sarnaseid umbes 400W mootoriga müüakse saksas mitte riiulist vaid suue kastiga vahekäigust. 40-50 rubla tükk . Ehk siis aidakaalus ca 10 euri kilo.
Võtsin ka kunagi ühe ligi. Tal on talla peal isegi soon sees puuri teritamiseks aga puuri temaga ei terita. 6-7-8 mm teeb enam vähem teravaks kui trehvab aga suuremad ja väiksemad ei sobi sinna soonde.  Ei olegi süvenenud milles täpselt küsimus aga tuleb vist seda talda nihutada teiste mõõtude puhul.
 Vanasti oli Einhell must/kollane, endalgi üks kollane tikksaag aastast 2005. Kuid uuem kraam on kõik punane/must. Ju siis mõeldi et vaese mehe Milwaukee on parem kui Dewalt. Isegi oman ühte "Milwaukee" akusaagi Big Grin
Eelpool viidatud riistamarketis on käia koha pealt enam- vähem sama värk, mis igal pool mujal "hästi varustatud" tööriistapoodides.
 Seal MKT- s pole mina käinud, ega ka sealt ostnud. Selleks et teada saada, mille poolest seal müüdav 150 €- ne käi analoogilisest 42 €-sest parem on, tuleks nad mõlemad osta ja proovida. Kaubamärk Poltava- kui see peaks seostuma valmistuskohaga- erilist usaldust just ei sisenda- eelarvamus, noh. On keegi ise proovinud ja teab kiita- laita? Või mida siis seal samas müüdav seitsmesotine käi teistmoodi teeb? Või on hoopis sealt keegi midagi soetanud? Kogemust? Üldsõnaline mulin a la "asju tuleb õigest kohast osta" paraku kedagi ei aita. Ma selle oma käia ostsin ka omast arust "õigest kohast" Smile
Pean kahjuks kurvastama eelkirjutajat, pole ühtegi käiakivi vabariigi ajal ostnud, ainult kaks hästikuluvat sain lauakäia ostmisel kaasa. Kasutan sssr-i ajast pärit asjandusi, sealhulgas ka ühte teemant kattega isendit, seda ei julge aparaadi küljest eemaldada, uuel paigaldusel hakkab viimaks vibama. Teine teemant ribaga taldrik on veel, aga sellega ei saa isegi varesid loopida, loperdab ja võib endale ohtlik olla. Mingi rohekast ollusest kivi on, mis võtab hästi kõvasulamist plaate, ainult ei tee nii siledaks nagu teemant kattega taldrik.
Jutt 150 versus 42 ei maksa midagi kui võrreldakse siga ja kägu
Kõigepealt tuleks vaadata millest teemantkäi tehtud on;

Looduslik/tehisteemant  /A või AC/
Abrasiivi kontsentratsioon /25%-200%/
Teralisus /...315/250-10/8.../
Sideaine /vulkaniit, bakeliit , keraamiline, metall, muu/

Poltava toodetel ei ole midagi viga, muidugi eeldusel, et nad on poltava omad.

MKT müüb reeglina seda mida saab odavalt kätte, nagu spetsiifikaks läheb on kööga...
Oskad sa näiteid ka tuua, mida osta? Ma olen seinast seina asjade otsa sattunud, enamjaolt on läbiv joon, et odav = kiirelt kuluv ja mõttetu asi.
Ma olen huvitatud just rohkem käsikividest tegelt, mis suudavad ka HRC62+ peale hakata. Ainukene norm reaalselt metalli hammustav, mitte lihtsalt silitav on olnud motonetis müüdav teemantviil. Poleerida ja suuri kraapse saab edukalt liivapaberi ja piisava küünarnukirasvaga ka maha aga just selliseks robustseks tööks. Käia ei taha kasutada, keerab karrastuse piiksu. Ei taha enam nagu rahakotti ka pooleks osta, et kogu aliexpressi valik läbi testida ja siis miski 400 eurine asi osta, kui keegi saaks kogemuse pealt mu rasket koormat kergendada Cool
Abrasiivsus võiks seal 40 ja 120 vahele jääda.
Oskan vast ikka, aga selleks on vaja õigeid küsimusi küsida.
Mina tunneks huvi, et misasi on käsikivi? Mis mõõdus kivi vaja on?
HRC 62+, parameeter kui selline on igale vähegi abrasiivile jõukohane.
Abrasiivsus 40-120 on suur vahemik. Sealjuures räägime mis süsteemi järgi? Vana gost või iso?
Sellise abrasiivsuse väljendamise järgi on ilmselt vaja tavalist kivi, mitte elbori/teemanti?
Pole aimugi, mida sa küsisid või mis küsimust sa ootad.
Mul on HRC62 kõvadusega DC53 tükk terast ja sellelt vaja 2mm kihti 3x16cm alalt maha viilida. Tavaviil sellele ei hakka, liivapaberid minestavad ära. Relaka ja käiad võib ära unustada, vesikäia mul pole, lintlihvijat ka mitte, kuuma ei tohi saada ehk käsitöö kõige ohutum.
Käsikivi vanasti oli luisulaadne toode, Gotlandi käia ma käsikiviks väga ei pea ja viljaveski kiviga metalli ei lihvi.
Ainuke, mis sellele terasele peale hakkas normaalselt, on see: https://www.motonet.ee/et/toode/786555/T...ame-200-mm igasuguse karedusega liivapaberid aind silitavad, mitte ei hammusta sisse nagu viil peaks hammustama.
Silma ja näpu tunnetuse järgi ütleks, et 120'se liivapaberi karedus on sellel motoneti viilil, mis süsteemis, pole aimugi, kui oleks, siis ei küsiks üldse midagi vaid juba tegutseks ja kaevaks internetti läbi, et kõikidele nendele küsimustele vastus leida.
(11-01-2023, 20:54 PM)deus Kirjutas: [ -> ]Pole aimugi, mida sa küsisid või mis küsimust sa ootad.
Mul on HRC62 kõvadusega DC53 tükk terast ja sellelt vaja 2mm kihti 3x16cm alalt maha viilida. Tavaviil sellele ei hakka, liivapaberid minestavad ära. Relaka ja käiad võib ära unustada, vesikäia mul pole, lintlihvijat ka mitte, kuuma ei tohi saada ehk käsitöö kõige ohutum.
Käsikivi vanasti oli luisulaadne toode, Gotlandi käia ma käsikiviks väga ei pea ja viljaveski kiviga metalli ei lihvi.
Ainuke, mis sellele terasele peale hakkas normaalselt, on see: https://www.motonet.ee/et/toode/786555/T...ame-200-mm igasuguse karedusega liivapaberid aind silitavad, mitte ei hammusta sisse nagu viil peaks hammustama.
Silma ja näpu tunnetuse järgi ütleks, et 120'se liivapaberi karedus on sellel motoneti viilil, mis süsteemis, pole aimugi, kui oleks, siis ei küsiks üldse midagi vaid juba tegutseks ja kaevaks internetti läbi, et kõikidele nendele küsimustele vastus leida.
Kuna joonist ei ole lisatud,ei  oska täpselt kaasa rääkida.Teoreetilselt saab freesida,lihvida ja relakas ning  käi sobivad ka,ainult ei tohi "nelja jalaga selga ronida".
Lähtume nüüd algsest probleemist. 3x16cm ala on vaja 2mm madalamaks viilida.
Kui ma ütlen, et käi on välistatud, siis ma ütlen seda põhjusega ja jääge parem uskuma, et on välistatud, mis iganes "agad" te suudate relaka ja käiaga välja mõelnud enda peas, ma olen seda juba teinud ja veendunud, et ilma karrastust pekki keeramata on võimalik ainult käsiviil või vesikäi või mingi muu jahutusega asi, mida mul pole ja ostma ei lähe ehk siis käsitöö ainuke valik.

Sirge ja sileda pinna madalamaks lihvimiseks joonis? Andke andeks aga kui joonistan ristküliku, tekitan mõõtkava ja võtan ristküliku ülemisest osast 2mm jagu maha seda ala läbi ristitades, kuidas see täpsemalt peaks nüüd aitama "viili" või "terituskivi" või "luisukivi" valimisel?


Asi hakkab juba kosmilisi mõõtmeid võtma ausalt öeldes, mõtlesin, et pääsen ühe küsimusega ja ei risusta teise mehe teemat aga tuleb kuidagi väga valesti välja. Kui nüüd järgmise kommentaariga vastust ei tule, siis unustame lihtsalt kogu teema ära, lasen selle motoneti viiliga edasi siledat ja tasast 62HRC kõvadusega DC53 terast, aega kulub aga praegu ongi stt kalal käia.
Vastusest lähtub, et läbi aanuse on vaja mandlid eemaldada.
Ei saa aidata, sisend on ikka väga segane ja salajane.
Tuleb ikka omal viiliga edasi uhada, tee ka nagu selge varasemast.
(11-01-2023, 21:41 PM)deus Kirjutas: [ -> ]Lähtume nüüd algsest probleemist. 3x16cm ala on vaja 2mm madalamaks viilida.
Kui ma ütlen, et käi on välistatud, siis ma ütlen seda põhjusega ja jääge parem uskuma, et on välistatud, mis iganes "agad" te suudate relaka ja käiaga välja mõelnud enda peas, ma olen seda juba teinud ja veendunud, et ilma karrastust pekki keeramata on võimalik ainult käsiviil või vesikäi või mingi muu jahutusega asi, mida mul pole ja ostma ei lähe ehk siis käsitöö ainuke valik.

Sirge ja sileda pinna madalamaks lihvimiseks joonis? Andke andeks aga kui joonistan ristküliku, tekitan mõõtkava ja võtan ristküliku ülemisest osast 2mm jagu maha seda ala läbi ristitades, kuidas see täpsemalt peaks nüüd aitama "viili" või "terituskivi" või "luisukivi" valimisel?

Asi hakkab juba kosmilisi mõõtmeid võtma ausalt öeldes, mõtlesin, et pääsen ühe küsimusega ja ei risusta teise mehe teemat aga tuleb kuidagi väga valesti välja. Kui nüüd järgmise kommentaariga vastust ei tule, siis unustame lihtsalt kogu teema ära, lasen selle motoneti viiliga edasi siledat ja tasast 62HRC kõvadusega DC53 terast, aega kulub aga praegu ongi stt kalal käia.
Kui lihtne ristkülik,siis tasalihvpinki.
Kui materjal on niiiiiii pirtsakas, siis peale vesikäia eriti valikuid ei jäägi.
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19