automoto.ee foorumid

Täisversioon: LED valgustid ehk saagu valgus!
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
(08-02-2014, 21:31 PM)meli666 Kirjutas: [ -> ]
(08-02-2014, 20:36 PM)karvik Kirjutas: [ -> ]Kui lampi ennast lähedalt ja vaikuses kuulata, kas siis on mingeid helisi kuulda?

Viitsid sa lahti võtta mõne lambi ja selle sisust mõne pildi teha? Saaks paremini aimu.

Mingeid helisid nagu lähedalt kuulda pole.
Pilte võin teha.
Muidu üks sai lahti võetud ka. Ega seal miskit suurt midagi näha pole. 220V juhe tuleb lampi, maanduse juhe läheb korpuse külge. Ülejäänud kaks juhet lähevad mingisse kinnisesse musta karpi. See ei tundu väga lihtsasti lahti käivat, vist liimitud.
Ja sealt mustast karbist läheb kaks juhet siis edasi ledi endasse.
Ilmselt on kurja juur ikka see must karbike?

Karbike ilmselt süüdlane jah aga kui see lahti ei käi, siis ei ole piltidest erilist kasu.

Kas maandus on tegelikult ka olemas või on ta lihtsalt juhe seinal?
Mis päritolu need lambid üldse on?
Kui sul võimalik on, siis pane juhtme ümber ferriit rõngas. Vaat mis siis saab. Parem oleks kerida paar kolm tiiru juhet läbi ferriit rõnga. Kui nii suurt rõngast ei leia, siis peaks mõju avaldama juba seegi kui rõngas lihtsalt juhtma ümber on aga mõju on väike. Rõngas peaks paiknema võimalikult lambi lähedal.

Mingi sellise rõnga võiks leida näiteks vanast arvuti toiteplokist.
proovi karbike varjestada, sellist trikki tegid eelmine aasta ka rakett69 osalised, kui ehitasid Faraday puuri mobiiltelefonile, et ta levi ära võtta.

Ehk, mässi sellele karbikesele foolium ümber ja ühenda fooliumi kõlge maandusjuhe. Ehk saab parem.
Keegi muidu seda puldiga värvimuutvat LED prožektorit on testinud? Saaks vinge panolahenduse... kasvõi garaaži Cool
(08-02-2014, 20:48 PM)aavu Kirjutas: [ -> ]https://www.ledpood.ee/led-autole/h7-led...lge-valgus
Kas H7 6W suudab võrdselt valgustada teed ja kas on legaalne? Kokkuhoid kütusega oleks ehk märkamatu?

Minuteada kvalifitseerub see laterna omavoliliseks ümberehituseks ja ei ole legaalne. Isegi numbrivalgustis kasutamise eest võib erakorralisele ülevaatusele sattuda.
(09-02-2014, 00:43 AM)taavi Kirjutas: [ -> ]proovi karbike varjestada, sellist trikki tegid eelmine aasta ka rakett69 osalised, kui ehitasid Faraday puuri mobiiltelefonile, et ta levi ära võtta.

Ehk, mässi sellele karbikesele foolium ümber ja ühenda fooliumi kõlge maandusjuhe. Ehk saab parem.

Mäletan, et kui lauaarvuti ilma kestata käima panna, siis võis ühtlase vilina hulgas kõvaketta pöördusi kuulata.
Kes jagab LED lampide asjast midagi, kommenteerige probleemi või siis pseudoprobleemi.

Ostsin kaks 14mm sokliga Lexmanni LED lampi Itaaliast, kuna Eestis pole nii suure võimsusega (6,7W) vigurit silma hakanud. Elemendid on tal all sokli sees peidus ja valgus paiskub välja läbi mingi klaasist prisma või luubi või mille iganes . Väga hästi valgustab aga sellega kaasneb huvitav nähtus.

Peale mõningast töötamist tekkis ühe lambi klaasile sissepoole mingi udu ja peale välja lülitamist mõne aja pärast võib näha lausa piisku. Ei oska öelda kas tegu on vee või mingi muu vedeliku aurudega aga sellist asja ennem pole näinud.

Sokkel peale poole tunnist töötamist kuumeneb ka mõnusalt. Käes igatahes kaua ei hoia.

Küsimus siis selline,et kas tegu pole mitte mõne paranormaalse nähtusega?
Ma ei hakka ühe küsimuse tarvis uut teemat tegema, kui keegi mulle vastata oskab, siis võin hiljem oma teksti ära kustutada.
Kas on keegi kohanud meie kaubandusketis ledide kõrval ka sellises stiilis lambipirne ?
Kas on meil võibolla mõni kauplus, kus on pirnivalikus ka midagi huvitavamat, kui lihtsalt nö. "tavalisi pirne"? Või tuleb eriasju ikka netist otsida?

Käisin täna muud asja otsimas Tallinna Espakis ja astusin ka pirnileti äärest läbi ning ennäe, minu soovitud kaup täitsa olemas. Seal on üldse täitsa huvitav pirnivalik, mille hulgas olid ka erivärvi ledid.
plaan soetada jebaist mõned 50w prosed.
spektri paika ajamiseks võtaks jälle külmi ja sooje pooleks.
soodsaima müüja valikut vaadates tekkis aga küsimus.
nimelt külmad on taolised nö. 1 lediga, no need ilusad kollased klotsid.
soojad aga temal sellised, kus terve pinu pisikesi led-e puntras koos.
kas kannatab neid koos pruukida või, mis vahet üldse sisteemidel on?
või on keegi ehk kuskil märganud sooja ja külma vahepealse spektriga prosesid.
pirnide hulgas leidub juba küll, nimetavad neid naturalideks.
mis sa mõtled koos pruukimise all? samal ajal tööle võid nad ikka panna, ega nad ju üksteist ära ei lõhu Big Grin

Aga 1 suur segment versus väiksed LED-id on vahe puhtalt tehnoloogias. See on umbes samasugune vahe nagu eestlaetaval ja pealtlaetaval pesumasinal. Töö teevad mõlemad samamoodi ära.
Terekest

Ka minule pakub Led valgustus pinget. Big Grin
Sellepärast saigi soetatud 100w led koos sinna juurde kuuluvaga... Aga miks - just for fun. Big Grin Rakend kiiresti ja käepärasest tehtud, seega väga elegantne just välja ei näe, aga ajas asja ära.
[Pilt: 0107653677b23e0.jpg]
[Pilt: 0107653681f758e.jpg]
Ja näitas ta midagi sellist:
[Pilt: 0107653683479f8.jpg]
[Pilt: 010765368530285.jpg]
Õhtust!
Kas keegi foorumlastest reaalselt tavalistes päevavalguslampides  päevavalgustorude asemel Led torusid on kasutanud? Tavaline 120cm toru on 36w ja Led torud vist enamasti 18w. Kas Led toru annab taolist valgust nagu luminofoortoru?
(23-10-2014, 19:55 PM)jupiter22 Kirjutas: [ -> ]Õhtust!
Kas keegi foorumlastest reaalselt tavalistes päevavalguslampides  päevavalgustorude asemel Led torusid on kasutanud? Tavaline 120cm toru on 36w ja Led torud vist enamasti 18w. Kas Led toru annab taolist valgust nagu luminofoortoru?

Tööjuures neid lede mitmete sadade kaupa saanud luminofooride asemele panna. Valgus väga hea, aga spekter pisut teine.
Sai aastaid tagasi Aliexpressist 60lediga (SMD5630) pirne tellida. Hind oli siis veel krõbe - u 8 eur tükk. Pirniga suht rahul. Valgustavad, mis mühiseb. Silma järgi pakun, et võrreldav 100vatisega. Ainuke nõrk koht on alumine külg, mis kipub lahti tulema. Olen uuesti kokku liiminud.

Põles üks läbi. Hakkasin uut otsima. Samasuguse hind on vahepeal kukkunud u 4,5 euroni. Avastasin, et pakutakse sarnaseid, kuid plastik kattes. Tundusid lollikindlamad (kärbsemust ei pääse ligi ning alumine kate vast ei kuku küljest). Mõõtmed osutusid tublisti väiksemaks. LEDe oli 56, tüüp sama (smd5730). Peaks nagu sama hästi valgustama - teoreetiliselt.

Sain kätte. Täielik pettumus. Kui hõõgpirnidega võrrelda, siis võrreldav 40-vatisega.  Valgus selline tuhm kollane ja üks pirn laes ei valgusta mitte midagi. Paras taustavalguseks. Kui võrrelda voolutarbimist, siis esimene võtab u 20W, teine kõigest 6w (andmete järgi peaks olema  18W).

Milles asi? Kas LEDde kvaliteedis nii suur vahe või on häälestus kehv? Kas liialt soe valgus süüdi (mõlemad peaks soevalged olema)? Kuidas järgmine kord sama ämbrit vältida? Ei osanud andmetest midagi välja lugeda.


Link 1

Link 2
ilmselt on hiinlane sulle vale pirni pakki pannud. Tee talle kirjalik märkus ja palu asenduseks uut või las maksab vahe kinni. LED-i korpuse sisse saab muidugi ka väiksema vooluga töötava elemendi panna, et pirn ei saagi rohkem voolu välja anda, aga seda sa ei saagi enne teada, kui pole asja kätte saanud ja ise ära proovinud. Internetikaubamajade võlud. Pead olema targem kui müüja ja kaevandama taustainfotr võimalikult palju, et teada, mida ostad ja mida saada võid. 
(10-12-2014, 13:50 PM)taavi Kirjutas: [ -> ]ilmselt on hiinlane sulle vale pirni pakki pannud. Tee talle kirjalik märkus ja palu asenduseks uut või las maksab vahe kinni. LED-i korpuse sisse saab muidugi ka väiksema vooluga töötava elemendi panna, et pirn ei saagi rohkem voolu välja anda, aga seda sa ei saagi enne teada, kui pole asja kätte saanud ja ise ära proovinud. Internetikaubamajade võlud. Pead olema targem kui müüja ja kaevandama taustainfotr võimalikult palju, et teada, mida ostad ja mida saada võid. 

Võib olla selline asi, et hiinlane pani vahest õige, aga...
 Minu meelest on vajalik tähele panna pirnide iseloomustust  - palju K-sid ja palju luumeneid asi
"toodab". Kui tahad, et asi oleks ikka selline, mis annaks korraliku valguse ja valgustatuse, siis peaks luumeneid olema võimalikult palju, üle 1000 igatahes aga mida rohkem, seda parem. K-d näitavad, kui külma või sooja valgusega tegu on, sest see täht tähistab valguse temperatuuri.
 Astusin ka ise ühe korra sellesse ämmergusse - võtsin 12W pirnid, aga luumeneid oli vaid kuskil 600 ja selline ei valgusta midagi, kõlbab väiksesse ruumi, näiteks peldikusse...või sahvrisse jne. Või tööriista juurde kohtvalgustuseks, aga ka seal tahaks nagu eredamat valgust.
 Enam ma pole alt läinud Smile .
 Tänaseks on käes ka kogemus raha tagasisaamiseks E-kaubamajast. Tegu oli DHGate-ga. Kaup ei olnud küll LED_dega seotud. Igatahes, kui miski ei meeldi - siis saab raha tagasi küll, vaja ainult asjaosalistega suhelda. Hiinlased on muidugi väga kartlikud, et ostja võib äkki negatiivset tagasisidet anda ja see situb nende äri korralikult. 
raha annavad nad suure õhinaga tagasi. isegi kui ei küsi.
sai siin ekspressist igasugu mudru tellitud ja ma ikke vaatsi kuidas asjad edenevad.
ühe kaubaga oli nõnna, et ilmus ilusti träking nummer ja selle järgi hiina post kauba maalt välja ka saat juba ja siis järsku ali teatas, et müüja on kahtlane ja ei vastand mingitele tingimustele ja maksivad ise omast taskust mul raha tagasi. juba kontol ka kenasti. huvitav, mis ma nüüd tegema pean kui äkitse ikke kaup ka kohale jõuab?
mudu led-e olen viimasel ajal palju ost ja juhiks rahva tähelepanu asjale, et tasub alati mitut kohta vaadata. näituseks prosed olivad palju soodsamalt saadaval saksa jebais kui ali lehel. ja kunagine lemmik dx on nüüdseks kole kirveste hindadega. saksa boonus on maksude mitte lisandumine ja mõne päevane tarneaeg.
Led lampe tellides peab asja ikka endale põhjalikult selgeks tegema. Kollased mehikesed armastavad kirjutada laest võetud numbreid. Kui otsustad kauba tehnilised andmed üle küsida, selgub et need on alati niisugused nagu ostja soovib. 4W lamp muutub hetkega kuue, kaheksa või lausa 12-vatiseks! Anna ainult raha! Kohale tuleb aga ikka seesama 4W lamp... Kohati ei saagi aru, kas müüja on suli või tõesti nii issanda loll ja müüb kuskilt saadud kaupa, kus juba seokesed sildid külges. Mina küsisin viimati sellise tembu eest pool raha tagasi ja sain ka. Lambi ma ju sain ja põles ka (paar nädalat lausa! Smile  ) aga ikka tuli uus tellida. Põhinipp võimsamate lampide tellimisel on hinnata silma järgi jahutusradika suurust. Kui radikas väike või korpus lausa plastikust, olgu sinna või 1000W peale kirjutatud, ära osta!
See on aga õige jutt, et mida rohkem ringi tuhnid, seda odavamalt kätte saad. Mina kipun laisk olema ja tellima pigem juba teada müüjatelt. Hoiab närve kokku.
Ma ei saanud ikkagi vastust, et kuidas samasuguste LEDde juures nii suur vahe saab olla? Ühel 56 ja teisel 60 LEDi, mõlemad 5630, kuid valgustavad täiesti erinevalt.

Või oskab keegi konkreetselt soovitada, milliseid tasub tellida? Milliseid olete tellinud ja rahule jäänud?
(15-12-2014, 19:53 PM)stiivo Kirjutas: [ -> ]Ma ei saanud ikkagi vastust, et kuidas samasuguste LEDde juures nii suur vahe saab olla? Ühel 56 ja teisel 60 LEDi, mõlemad 5630, kuid valgustavad täiesti erinevalt.

Või oskab keegi konkreetselt soovitada, milliseid tasub tellida? Milliseid olete tellinud ja rahule jäänud?

samasugune on vaid korpus, nagu ka enne öeldud. Odavamad lambid kasutavad odavamaid ja väiksema valgusviljakusega LED-e. Sellest ka see vahe. Hiinamaal valik megasuur, õige asja tellimiseks pead esialgu kulutama umbes sama suurusjärgu raha, nagu kuskilt kohaliku kaupmehe käest kohe õige asi ostes. aga edaspidi juba on kooliraha makstud ja omale asi selge, millist kaupmeest saab usaldada. Või siis leidma kedagi, kes oskab õigeid tooteid oma kogemuse põhjal soovitada. Mina hetkel oskan vaid soovitada neid kaupmehi, kelle toodangut ei tasu osta Wink
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32