05-03-2023, 11:32 AM
(05-03-2023, 10:31 AM)IIIFFFAR Kirjutas: [ -> ]..Siiras kadedus on ikke irmus tunne...!
Tervist ja Jõudu !!!
Tänud! Tervis ja jõud kulub igati ära.
(05-03-2023, 10:31 AM)IIIFFFAR Kirjutas: [ -> ]..Siiras kadedus on ikke irmus tunne...!
Tervist ja Jõudu !!!
(05-03-2023, 19:50 PM)Urki79 Kirjutas: [ -> ]Tubli ettevõtmine! Aga targutaks-arutaks ka vahele. Nimelt kui taldmiku alune on ilusti kooritud, pandud kangas, jäme kild siis on ju olemas juba geniaalne drenaaž. Ma pigem oleksin seda kasutanud vundamendi drenaažina ja sadeveele oleks toonud kõrgemale.
Mina pumpan oma vundamendi kuivaks ülepumpla abil ja jookseb endisesse kogumiskaevu. Sealt edasi läbi filtri saab vee nii survepesur kui kasvuhoone. Samuti kasutan ka sadevett.
(03-03-2023, 20:28 PM)Lauri_L Kirjutas: [ -> ]Üritasin seda infot eelmise postituse eelviimases lõigus edasi anda, aga ilmselt jäi segaseks. Lugesin veel ise ka üle ning on keeruline aru saada tõesti. drenaažitorudele kallet (1cm meetri kohta) andma. Kui vähegi võimalik, läksin aluspinnale (paele) nii lähedale kui sain, et tagada võimalikult suure osa drenaažvee efektiivne ärajuhtimine taldmiku alt ja lähedalt.
(06-03-2023, 00:14 AM)IIIFFFAR Kirjutas: [ -> ](03-03-2023, 20:28 PM)Lauri_L Kirjutas: [ -> ]Üritasin seda infot eelmise postituse eelviimases lõigus edasi anda, aga ilmselt jäi segaseks. Lugesin veel ise ka üle ning on keeruline aru saada tõesti. drenaažitorudele kallet (1cm meetri kohta) andma. Kui vähegi võimalik, läksin aluspinnale (paele) nii lähedale kui sain, et tagada võimalikult suure osa drenaažvee efektiivne ärajuhtimine taldmiku alt ja lähedalt.
Väga Tubli! 1% kallakut töötab alati...!
Nigut siin Klassikud olla öelnd, et vesi hunnikus ei püsi...! ;-)
(06-03-2023, 02:32 AM)spitfire Kirjutas: [ -> ](06-03-2023, 00:14 AM)IIIFFFAR Kirjutas: [ -> ](03-03-2023, 20:28 PM)Lauri_L Kirjutas: [ -> ]Üritasin seda infot eelmise postituse eelviimases lõigus edasi anda, aga ilmselt jäi segaseks. Lugesin veel ise ka üle ning on keeruline aru saada tõesti. drenaažitorudele kallet (1cm meetri kohta) andma. Kui vähegi võimalik, läksin aluspinnale (paele) nii lähedale kui sain, et tagada võimalikult suure osa drenaažvee efektiivne ärajuhtimine taldmiku alt ja lähedalt.
Väga Tubli! 1% kallakut töötab alati...!
Siin on jäänud peale teooria, et talla alt peab saama vesi ära juhitud, mis tundub ka mulle loogiline. Olen kuulnud ka teooriat, et vesi peab jääma siiski talla alla, ehk siis drenaazi madalaim punkt on talla alumine serv. Oskab keegi kommenteerida, mis on milleks hea ?
(07-03-2023, 09:16 AM)olli Kirjutas: [ -> ]Väga kena. Kas drenaazivee ja sadevee trassid lähevad ka kokku mingis punktis enne kraavi suubumist?
(07-03-2023, 09:08 AM)v6sa Kirjutas: [ -> ]Kiidan mõistlikku toimetamist ja nauditavat kajastust.
Soojustusplaatide ajutise säilituskoha valik on nutikas - puude vahelt ei saa juhuslik tuul plaate laiali loopida.
Tsitaat: juhul kui lihtsalt tuleb sademeid peale rohkem kui trass ära jõuab juhtidaPärnu rimi taga olen näinud kui katuselt tulev vesi viskab selle kaane minema ja jääb purskkaevuna tööle. Suvine vihmavaling.
(06-03-2023, 02:32 AM)spitfire Kirjutas: [ -> ](06-03-2023, 00:14 AM)IIIFFFAR Kirjutas: [ -> ](03-03-2023, 20:28 PM)Lauri_L Kirjutas: [ -> ]läksin aluspinnale (paele) nii lähedale kui sain, et tagada võimalikult suure osa drenaažvee efektiivne ärajuhtimine taldmiku alt ja lähedalt.
Siin on jäänud peale teooria, et talla alt peab saama vesi ära juhitud, mis tundub ka mulle loogiline. Olen kuulnud ka teooriat, et vesi peab jääma siiski talla alla, ehk siis drenaazi madalaim punkt on talla alumine serv. Oskab keegi kommenteerida, mis on milleks hea ?
(07-03-2023, 11:20 AM)Lauri_L Kirjutas: [ -> ]Päästvaks elemendiks (või siis miks otsustasin hetkel lihtsama vastupanu teed minna) on antud olukorras see, et kõik minu drenaaži ja sadeveetorud asuvad ühise ja geokangaga kaetud killustikupadja sees. Ja seda on palju ning aluseks on hoonest eemale äravoolutrassi suunas kaldega paene pinnas. Samamoodi 140m äravoolutoru, mis on iseenesest aukudega drenaažitoru, on paigutatud 60x40...60cm killustikupadja sisse. Puhastuskaev igaks juhuks iga 30-40m vahel. Ehk minu puhul võiks kogu süsteemi vaadelda kui ühte väga suure läbilaskevõimega drenaažitoru, mis on hoolega geokangaga kaetud.
(07-03-2023, 12:28 PM)pannkook Kirjutas: [ -> ]see saab olema suurem, kui mu planeeritav vanadekodu.
Hea on vaadata korraliku tööd. Vbla kohati liigagi korraliku.
Armeeringu mõtlesid ise välja või võtsid kusagilt shnitti?