automoto.ee foorumid

Täisversioon: Abi puulõhkujaga
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Rebak veab ju ise sisse ja seepärast peab ka puu olema risti masinaga.
(08-02-2019, 10:01 AM)Meistrimees Kirjutas: [ -> ]Rebak veab ju ise sisse ja seepärast peab ka puu olema risti masinaga.

Ei pea.
Ikka lased nii palju kui mahub natuke viltu, etteveovõimel sellest vahet ei ole. Tükil saab kuivamispind ka tiba suurem.
(08-02-2019, 10:01 AM)Meistrimees Kirjutas: [ -> ]Rebak veab ju ise sisse ja seepärast peab ka puu olema risti masinaga.


Ei pea olema risti, kuid nii on kõige lihtsam ja lollikindlam teha. Ei mingit külgjõududega arvestamist, ei mingit riski vaegpikkusega tükkide tekkeks. Masinassekaduva palgi saba ei ürita ka selja tagant maha lüüa...

Masinasse vedav jõud lihtsalt nurga all söötes väheneb - mäletate vektorarvutuse rombi?
Rebakist ei saa nurga all läbi lasta! Kui üritad, siis lööb raksakaga ikka risti. Terad veavad ju suunaga,mis on teravõlliga risti.
Poolakate asju kiidetakse igal pool. Pidid igavesed tugevad ja töökindlad tükid olema. 
See on äge masin! Kütteklotsi tegemiseks ulmeline. Selle paganama peene pudiga ongi alati suurim mure. Pioneeri alla ja pisemasse saunaahju või uutesse püstpliitidesse puude tegemiseks ideaalne. Jämedamaid võid ju enne kütmist kirvega lõhkuda ka. Osad teevad hakkeks aga selleks on ju vastavat kollet vaja.  See 4600 ja pisut peale eurot siis. 

(08-02-2019, 15:57 PM)PlyVal64 Kirjutas: [ -> ]Poolakate asju kiidetakse igal pool. Pidid igavesed tugevad ja töökindlad tükid olema. 

Ei teagi kas julgeb üldse hakata arvamust avaldama enam Big Grin

Vaadates mitmeid aastaid taoliste asjade toodangut, ning omades tänaseks poolakate rebaki 200 mudelit, võin üsna julgelt öelda, et selle Remetcnc toodang on üle prahi. Minu mudelil on kõik seinad tehtud 20mm metallist ja hästi ning tugevalt kokku keevitatud. Võll on ühest tükist freesitud ja terade paikaseadmise võimalusega. Laagreid veel piilunud ei ole, aga laagri vahetus on kerge ja võimalik teostada ilma eriliste teadmiste või tööriistadeta. Terad on valmistatud 16mm Hardox 500 terasest. Hammakad tunduvad karastatud olevat. Olen jälginud ka igasugu teiste firmade toodangut, täiesti seinast seina, alates kere poltliidestest või vardaga kokku si..umisest, suva metallist teradega, polditud laagripesadega jne, lõpetades kah ok kvaliteediga aga kõvasti kallimaga.

Remeti toodangu R120 mudel, mille Val välja tõi, on üks universaalsemaid üldse. Tellida saab nii nelja teraga(kuni 10cm) kui ka kolmega, viimane teeb vähe pikemaid klotse, kuni 15cm oli vist. Samas on terade paksus ja max puu läbimõõt piisav, et seda saab käitada igasugu pisimootoriga veel. Sööb max 10cm puud. Ma endale R200 valisin selleks, et ei peaks nii jäigalt vaatama puu läbimõõtu ja klotsi pikkus tuleb ka sinna 15-20cm, mis on täiesti ok, nii katlasse kui pisikese ahju alla kui ka pliidi või grilli või pizza ahju kütmiseks Smile Kahjuks vajab juba rohkem jõudu järamiseks kui R120. Alla 120 olid vist ainult kolme teraga R80 ja R60, üle selle tuligi 150 ja 200 mudel, mis on omaduste poolest peaaegu identsed. Neil on vist ka mingi ühe võlliga R40, aga see juba puhtalt pajuokste jaoks.

Kõik selle teeb omakorda söödavaks suurele hulgale tahtjatele see, et tellida saad nii elektriga, bensu mootoriga, traktori taha käivat, erinevate konveieritega ja mis põhiline... nokitsejatele, saab tellida ka ainult lõikeorgani, koos raske rihmarattaga või ainult kardaanile nuutidega, mis rahaliselt on ka 3x odavam kui valmistoodang. Lisaks on saada ka kardaanid, lisa terad jne. R200 ostsin kardaani kaasa, see on nii kuradi raske ja suur, et sellega võib ükskõik millist masinat või põllutööriista käitada. Sai võrreldud kardaaniga, mis tuli kaasa Claasi niidukiga 200hp traktori otsa, viimasel oli peenem Big Grin  Ja see kardaan maksis mingi 100 euri millegagi. Kiir otsad, kaitsmed, tellitav jne, nagu ikka tänapäevased. Ulmeliselt head hinnad. Jutt nagu müügiesindajal juba, aga noh, ma rahul ka.
Kuulge, kas see tavalise, ühe nupu ja ühe kangiga 230V puulõhkuja ümberehitamine oli mingi ulmeteadus vä?
Kellegi oli siin tehtud miski liigenditega robotkäsi, mis kangi liigutamisel vajutas ka nupule. Lihtsamalt ei saa kuidagi siis? Rolleyes
Ulme jah, kaks õhtut ja üks (x6) pakk õlut. Alati saab lihtsamalt, näiteks ei ehita ümber ja oled küürus masina kohal, nina vastu pakku, ootad, millal vastu vahtimist saad. Sai tehtud väikene kalkulatsioon, et kui hiinlane peab neli aastat vastu, siis lõhkuja ise tegemine ei tule odavam. 
Vaata teemat metsakohina leiutised, alates postitus nr 43.
igatepidi saab, nt nupp viia jalapedaaliks juhtme otsas sobivasse kohta ja kangile teha pikendus. Mul vaid kangi pikendus, sai alla puusaga vajutada ja hoida, käsi jäi vabaks.
(09-02-2019, 11:39 AM)metsakohin Kirjutas: [ -> ]et kui hiinlane peab neli aastat vastu, siis lõhkuja ise tegemine ei tule odavam. 
Vaata teemat metsakohina leiutised, alates postitus nr 43.

Maitea kui oluline see või kas üldse on,tegin ka pedaaliga ja lisa raami,et oles norm.kõrgusel,aint niiet aparaat seisab kannab tolle peal, ta enda jalgadel.Mu arust kui sedapsi mootor jääb rippu,ehk paendesse,vbl.ei ole hea ta tervisele,aga no ega seda väidet pole tarvis võtta väga tõsiselt.Kestab ta kauem,olen 2x igaksjuhuks ka õli vahetanud,viimane x läks juba tavaline hüdro õli,mitte spets atm.roheline...koos palstik plaatidega
Vaatas täna kurvalt kuuse alt vanarauahunnikust vastu üks koduaretusega puulõhkuja.
Eks neid tehti ikka sellest mida jõudis kusagilt töökojast süles või pagasnikus ära tassida. Minu teada tööle teda ei saadudki kuna lõhkumistald käis kiiresti nagu Viru-Nigula tuulikute labad ja keps umbes sama amplituudiga kuna miski teda raami küljes kinni ei suutnud hoida. Mingit birkat ka ei leidnud kus reduktori kohta midagi oleks. Aga mõte oli ju omas ajas innovaatiline.
Siin vanamees seletab ära enda masina ülekanded ja kiirused. Hea koht kust startida kui tekib tuju enesele ka ehitada taoline.

(21-02-2019, 18:43 PM)pannkook Kirjutas: [ -> ]mis sellisest arvate? Big Grin
https://www.amazon.de/Forest-Master-Hydr...olzspalter

Väga öko ja mahe...
Kõik see mis te suust sisse ajate peab samal ajal ka mahe ja öko olema. Ja loodetavasti tööd tehes see "aur ja mulin" mis suust tuleb,see peab ka sihuke õrnake ja pehmeke olema... vaat siis on mahe ja öko. Big Grin
(21-02-2019, 18:43 PM)pannkook Kirjutas: [ -> ]mis sellisest arvate? Big Grin
https://www.amazon.de/Forest-Master-Hydr...olzspalter

Loodussõbralik, kuna käib peki pealt. Ruumide kaupa müügiks ei tee, aga paar pakku õhtul, diivanil lösutamise asemel, lõksib vabalt.

Härrased, kas on vaja iga oma vajadustele mittevastavat asja mutta tampida?
(22-02-2019, 09:36 AM)v6sa Kirjutas: [ -> ]
(21-02-2019, 18:43 PM)pannkook Kirjutas: [ -> ]mis sellisest arvate? Big Grin

Loodussõbralik, kuna käib peki pealt. Ruumide kaupa müügiks ei tee, aga paar pakku õhtul, diivanil lösutamise asemel, lõksib vabalt.

Härrased, kas on vaja iga oma vajadustele mittevastavat asja mutta tampida?

See ju igavene lahe - vahepeal pressid laagreid-pukse, siis lõhud jämedamaid pakke, reaalselt võid ka torupainutajana kasutada jne. Jummala äge masin ju täietsi kopikate eest! Minusugusele suvekodusse, kus aega õues seistes Päikest võtta on aga elektrit mitte  Big Grin
(19-02-2019, 23:56 PM)viplala Kirjutas: [ -> ]Siin vanamees seletab ära enda masina ülekanded ja kiirused. Hea koht kust startida kui tekib tuju enesele ka ehitada taoline.


Sellise reduktoriga teeks ära hulka metallitööd ,idee ok .Puulõhkumiseks ,over kill....
Lõhub rahulikult,aga vaadates töötamise asendit ,siis madal.Selg peaks ikka sirgeks jääma.Õnneks pakk tiisli alla või veelparem reguleeritav jalg ja korras,reduktor siin paiskõlitusega.Tigureduktor siia niiväga ei sobiks,ebaühtlase koormuse pärast.
Lisan pildi,mis metskohina järgi enmv ahvisin, el.lülitus nupu tõin küljele,niiet sama süst.et ühe vajutusega 2 op.

http://nagi.ee/photos/photo_sizes.php?id..._id=381769

See aukudega latt tuleb veel eemaldada ja asendada mingi teisega,millel augud täpsemad,mudu toimetab kenaste,kiirus tõusis kindlasti 2x,vbl.veel rohkem.Pm.tehtud vana rauast,ära sai kasutatud igast laua jalad jne.
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34