automoto.ee foorumid

Täisversioon: Tööriistadest
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Ma peale Tyroliti kausiga ketaste ei viitsi enam midagi muud kasutada. Jah on kallimad. Aga kestavad ja kausjas keskosa laseb toote lõpuni tarvitada. 0.6 -1.0 lõikavad puhtalt, kiirelt ja väga säästlikult. Ma räägin siis pleki lõikamisest.
Tööl kasutan pferdi 0.8mm paksuseid lõikekettaid. Kestavad päris kaua. Hooldebussis on neid miskine pundar alati varuks, et kui vaja, siis lõika või saelaudu. Enamik materjali jääb kuni 10mm, aga ketas püsib kenasti ja kaua.
Lihvkettad samamoodi pferdi omad, kuigi enamjaolt kasutan lamelle(liivapaber), tavalisest lihvkettast ei hooli, kui just ei pea rämedalt metalli pealt koorima. 
Metabo omad püsivad samamoodi suhteliselt hästi. 
Luga omasid sai ka kunagi proovitud, aga ei mäleta mis need endast kujutasid. Otsa nad igatahes said Big Grin 
Olen Geko lamelle ka proovinud, aga need lendavad päris kiiresti siledaks. Eriti need pabersildid sealt pealt, lihvid rahulikult ja käib miskine suts ning paber teeb kena õhulennu üle garaaži. 
Austraalias tööl olles olid flexoviti kettad põhivahend. 25 lõikekettaga torn püsis tükk aega, enne kui pidin bossile minema mainima, et kettad otsas. Too sellepeale alati kostis, et kas ma söön neid või, et jälle otsas.
Tyrolit ja stokkeris pakutav pferd on täiesti ok, jutt siis kuni 1mm paksudest ketastest ja suures osas pleki löikamisest. Pferd veidi vastupidavam neist kahest.
(31-08-2023, 11:47 AM)90Deville Kirjutas: [ -> ]Tyrolit ja stokkeris pakutav pferd on täiesti ok, jutt siis kuni 1mm paksudest ketastest ja suures osas pleki löikamisest. Pferd veidi vastupidavam neist kahest.
Novot siis jälle targem. Proovime.
Kunagi ostsin osta.ee oksjonilt mingi ala 20 senti ketas, 100 lugat. Need tootsid ainult tolmu, 10 würthi ketast kestab sama kaua, kui need 100.
pferd murdub päris kergesti, kui tööriist hooletu elegantsiga käest visata. Sokkeris on muideks müügil ka 150mm kettad, jube mõnusad. Nõrganärvilistele küll neid väga ei soovitaks, eks ole ju ilma katteta toimetamine selline keskmise tõenäosusega vene rulett darwini auhinna eelisjärjekorras lunastamiseks.
Pureva suure rela lõike kettad on saast...juba uuest peast loperdavad...
(31-08-2023, 18:50 PM)muska71 Kirjutas: [ -> ]Pureva suure rela lõike kettad on saast...juba uuest peast loperdavad...

Väärt täheklepanek Asjatundjale, minusugusel ilmselt tudiseb rela ise sedapalju, et pole veel märganud. Erinevalt AWD relaga kaasasolnud loetamatu nimega kettast, mis küll oli täielik sült.
(30-08-2023, 22:49 PM)jaan mmc Kirjutas: [ -> ]Lõike ketastest proovi Luga Abrasivi, mu meelest üle keskmise asjad nii efektiivsuselt kui kulumise mõttes.
Peamiselt olen kasutanud 125 läbimõõdu ja 0,8 paksusega ketast mis kirjadega küljest poole ulatuses kollane vahel punane triip ja 1/4 sinine ja 1/4 hõbedane. Peal kiri METALL + INOX
Flexovit teeb ka viisakaid kettaid aga nt. Lugast kuluvad kiiremini. Samas on flexovitil väga hea mummuline ja lõhikutega lihvketas. Lõhikud annavad tegevusele parema nähtavuse.
Seesamane Luga suur ketas oli üks hullemaid mida proovinud. Laperdas, tükid lendasid. 3tk ostsin, 2 proovisin, siis loobusin. muud kettad sama töö peal ok.
Räägitakse, et Peugeotid on hästi kütusesäästlikud autod ja kuskilt olen kuulnud, et Hyundai pidi hästi kiire auto olema. Aga mis mudel täpsemalt, mis mootor mis aastakäik seda vot enam ei mäleta. 

Asja point, et suht mõttetu heietada Pferd ja Luga jne.. kui ei tooda välja täpset ketta marki. Stokkeris ainuüksi 125x 1mm juba Pferde ca 8 tk erinevat. Odavama letihind 1,3 ja kallimal keraamilisel 3,2 euri. Vaevalt, et nad ühtemoodi lõikavad ja kuluvad. Kui üks mees proovib mingi ketta tootja tippu ja teine teise tootja alumist otsa ning siis ristavad piike on paras huumor. Ja  mis relakatega võrdlust tehti on omaette teema. Paremad ehk abrassiivsemad kettad tahavadki kiiremat ja võimsamat relakat et nende headus esile tuleks.

=PFERD]pferd
Kas on mõni tootja, kes ketta paksusega ei peta?
Seni on kõik minu käest läbi käinud 1mm kettad olnud tegelikult 1,2-1,3mm ja 0,8mm-sed alates 0,95mm-st.
(31-08-2023, 22:35 PM)Mart69x Kirjutas: [ -> ]Räägitakse, et Peugeotid on hästi kütusesäästlikud autod ja kuskilt olen kuulnud, et Hyundai pidi hästi kiire auto olema. Aga mis mudel täpsemalt, mis mootor mis aastakäik seda vot enam ei mäleta. 

Asja point, et suht mõttetu heietada Pferd ja Luga jne.. kui ei tooda välja täpset ketta marki. Stokkeris ainuüksi 125x 1mm juba Pferde ca 8 tk erinevat. Odavama letihind 1,3 ja kallimal keraamilisel 3,2 euri. Vaevalt, et nad ühtemoodi lõikavad ja kuluvad. Kui üks mees proovib mingi ketta tootja tippu ja teine teise tootja alumist otsa ning siis ristavad piike on paras huumor. Ja  mis relakatega võrdlust tehti on omaette teema. Paremad ehk abrassiivsemad kettad tahavadki kiiremat ja võimsamat relakat et nende headus esile tuleks.

=PFERD]pferd

Väga õige ääremärkus, keraamilised ongi üks igavene ikaldus. Ise võtan kõige odavamaid ja võimalikult õhukesi. Keraamiline hakkab mingit vastikut puru laiali viskama, mis igale poole kuhu lendab(ja seejuures väga kaugele), kinni põleb ja vist ainult relva ähvardusel maha tuleb. Ja peale selle nad ka ei lõika, nendega on võimalik ainult hädapärane nüsimine. Nii et sobivad ainult edasijõudnutele.
(01-09-2023, 07:05 AM)alfredo Kirjutas: [ -> ]... Ise võtan kõige odavamaid ja võimalikult õhukesi. ...
Ise võtan hästi pakse, kuna käekesed on mulle valesti otsa pandud ja õhukese kettaga lõigates niipalju värisevad, et kiilub kinni ja kettal tükid taga ning oht ka end vigastada. Kõige paremad on suure rellaka väikeseks kulunud kettad 2,2 või 2,5 paksusega, väiksed sellises paksuses ei ole müügil näinud.
Tsitaat:Ja mis relakatega võrdlust tehti on omaette teema. Paremad ehk abrassiivsemad kettad tahavadki kiiremat ja võimsamat relakat et nende headus esile tuleks.
Jälle igaühele oma. Kuna mul pisikesed intelligendi käed, siis enamusest rellakatest ei saa käega ümber haarata, et korralikult hoida. Ainult kõige pisem ja lahjem Makita mahub kätte, teiste tootjate omad on kõik ebamugavateks osutunud.
Kättesattunud Lugad ei ole olnud eriti head aga ka mitte sellised, et kohe minema visata.
Relakate puhul on tõesti Makital ja Makital vahe- juhtmega Makita on tunduvalt parem käes hoida, kuna ta akuga variandist tunduvalt nö peenem. Õnneks mul väga intelligendi käed pole, kui kasutada ksf honkomehe sõnu, seega mul sellega probleemi pole Smile
Ketta paksusest rääkides meeldib mulle endale lõigata võimalikult õhukese kettaga, küll aga ei kannata need väga külgepidi liikumist- silmaga on näha, kuidas lainetama hakkavad ja üsna lihtne neid tükkideks saada. Paksem ketas on küll turvalisem, aga lõikamine pole nii efektiivne ikkagi, vähemalt minu meelest.
Allamillimeetrise kettaga on hea plekist lappe välja lõigata - taod tooriku kujusse, kleebid ussitanud koha peale ja siis lõikad ühe korraga nii vanasse plekki augu kui lapi mõõtu. Pärast jääb täpselt selline mõnus keevituspragu, mida migiga täis tulistada. A mingi ruuttoru või muu konstruktsioonilisema materjali puhul kipub see ikka liiga õrn olema, kuigi lõikab hästi. Käiks käsi nagu kapi hing, siis poleks probleemi, a millimeetrise kettaga on palju pingevabam, iga väikse vääratuse peale pole tükid taga.
Annan ka oma hääle liige odavamale pferdile, väike hinnalisa võrreldes odavamatega aga kulumiskiirust arvestades tasub kindlasti ära.  Kuna paksu rauaga tegelen vähe siis kasutan ka võimalikult õhukesi. Kunagi vanaisa vaatas ja imestas et kuidas mu rellakas nii hästi võtab. Ta ei saanud ka õhukesi kettaid ise kasutada sest rellakat käest pannes murdus ketas kohe ära  Big Grin
Kiidan siis ka Pferdi, tõesti on hea ja kestab 10x kauem kui tolmu täis laatadel müüdav vene pask. Viimane kord ostsin Metabo, need kestavad kah paremini kui lootsin. Aga ostsin vaid seepärast, et tahtsin 10 ketast mahutavat plekk-karpi Big Grin Hea koos rellakaga kohvrisse visata ja täita kui vaja.

[Pilt: 616359000.jpg?20220412173111]
mina räägin nendest ketastest Rolleyes
[Pilt: 20230901_092528.jpg]
Ma ostsin ka mullu sügisel neidsamu, mis eelpostitanu pildil, millimeetriseid.
Stokkeris oli miski soodukas, võtsin 2 pakki, alla € tuli ketta hind.
Vanasti olin ka Luga ketaste ostja. Võrrelda nende kahe vahel pole midagi, Luga on ikka paras saast.
Mis nende Pferdi ketastega teistmoodi on: kui oled harjunud väiksemaid lõikejääke lõikekettaga siluma, siis seda see konkreetne kettamudel hästi teha ei taha, küljed on miski libeda pinnakattega.
Ja üks mis kindel, õhem ketas tahab vähem energiat sama materjali läbilõikamiseks.
(31-08-2023, 22:35 PM)Mart69x Kirjutas: [ -> ]Räägitakse, et Peugeotid on hästi kütusesäästlikud autod ja kuskilt olen kuulnud, et Hyundai pidi hästi kiire auto olema. Aga mis mudel täpsemalt, mis mootor mis aastakäik seda vot enam ei mäleta.

...
Tunnustus teravmeelse ja konstruktiivse märkuse eest. Tõsilugu, ei mäleta mis saast poest näppu jäi aastat 7 tagasi.  Luna tootjana  jäi meelde ja edaspidi pole samasse ämbrisse astunud. Kindlasti on neil ka paremaid tooteid, aga kas peaks ise neid kõiki testima hakkama?