automoto.ee foorumid

Täisversioon: Tööriistadest
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
noo üks detail kuhu vaja augud saada on 300x500x2500 ja umbes 50kg kaalub, pole just lihtne tegevus selle pinki vinnamine aga võimalik.
Seda rebir taolist trelli ma just otsisingi. See peaks mulle suurepäraselt sobima.
Mina ostsin endale sellise drelli metalli puurimiseks: Hitachi D13VG
Spetsifikatsioon
Garantii isiklikuks kasutamiseks, kuudes 24
Kaal 2,1 kg
Arvutuslik väljundvõimsus 720 W
Kiirus koormuseta 0-600 min-1
Plastist kiirkinnituspadrun +
Puuriotsaku maksimaalne läbimõõt puidu, terase puurimiseks 70/13 mm
Maksimaalne jõumoment 74 Nm
Komplektis on keeratav külgkäepide
(29-01-2014, 15:16 PM)Basilio Kirjutas: [ -> ]
(27-01-2014, 17:59 PM)maisalup Kirjutas: [ -> ]24, 34 ja 45mm avasid pusin hetkel aga noo ei saa akutrelliga, ning ei leia kuskilt madalate pööretega trelli ka kus oleks võim taga augusaagi pööritada....
Kui keegi teab kust leida madalpöörde trelli siis sooviks teada
Makita suur drell, esineb ka puurvasara nime all. Mina sain K-Rautast 165 eeroga, väga hea pill. Rahulike, hästi reguleeritavate pööretega, jõudu on. Seguvisplile keeras veel ühe keeru peale Big Grin Käeluud aga jäävad terveks, kui puuri kinni tõmbab, häda-kõrr on vahel. Ka löök on hea - hõre aga tugev. Õige puuriga läheb paremini kivisse kui pisike ja kiire drell. Kallimal mudelil on veel meisli funktsioon peal, saab betooni ka raiuda.

Seda suurt Makita SDS trelli enam ilma piikimise versioonita ei toodeta. Sama mudeli vanemaid versioone on aga erinevates ehituspoodides veel ilmselt pikalt müügil, sest Makita laos neid veel jagub. SDS-iga puurimine on lausa lust ja lillepidu, enam tavalist lööktrelli eriti kasutada ei taha. Kui on korralik puur, läheb nagu või sisse! Kontrollitud, testitud ja igapäevane tagasiside ostjatelt vägagi positiivne.
Õiged töövõtted, õige puur ja pöörded ja läheb nagu või sisse.Nimi tööriistal alati just ei loe kui tead mida teed aga kivitolmu, puurid või lõikad betooni vms abrasiivosasid ei kannata neist ykski.ma ei saanud muud moodi kui pidin relaka kettale koja peale ehitama koos äratõmbega,reduktori jahutuse panin katte alla ja lisaõhk peale ja sama harjadega , filter taha koos lisaõhuga.Seni töötab.Esimesed 2 läksid kiiresti läbi.
Tänapäeval on puuride ja tarvikute tööriistade valik ikka oluliselt suurem kui nõuka ajal ja kui kellegil on mingi nõuka ajast pärit relaka moodi asja pilti siis võiks selle noorematele ka vaatamiseks siia üles laadida..
"Relakas" nõukogude ajal?
Venelane ei mõistnud või ei tahtnud ju relakat teha. Vähemalt rahvamajanduses sellist riista küll polnud. Kui nõukogude aega laiemalt silmas pidada, siis raudsest eesriidest teisel pool saadi sellise riista valmis tegemisega hakkama juba 1930-ndatel. Ingliskeelses maailmas on algupärase valmistaja järgi siiani nurklihvija rahvakeelne nimetus "flex"
Mäletan mingist 80- ndate "Tehnikast ja tootmisest" lugu kellestki tublist mingi Tallinna tehase lukksepast, kes nimetatud viguri drelli baasil ise valmis ehitas.
Vene ajal oli selline rella:
http://www.soov.ee/raplamaa/Lihvimissead...m?ca=1&w=3
Ka sellel viguril on reduktor sees, miskipärast telje suunda ei muudetud.
(31-01-2014, 20:56 PM)vant Kirjutas: [ -> ]"Relakas" nõukogude ajal?
Venelane ei mõistnud või ei tahtnud ju relakat teha. Vähemalt rahvamajanduses sellist riista küll polnud.

http://www.osta.ee/korikai-14414714.html
Midagi väga kohmakat küll tehti. Pole relakas selle õiges tähenduses aga see kõrikäi andis mingi liigutusevabaduse võrreldes kohtpaiksega. Küllap sai sinna käia asemel ka kettaid panna. Toide oli nagu tol ajal kombeks ohutu pingega 3 faasi 36V ja 400Hz.
Ma olen ise näinud kunagi poisikesena töökojas suurest relakast oluliselt suuremat asja, kogu korpus oli nagu alumiiniumist vms, ilge jurakas..ja otsas oli nagu käiaketas.
Ma räägin siiski nurklihvijast.
Mingeid lihvimiseks/käiamiseks mõeldud asju venelane mõistagi tootis.
Nõukaajal ei pidanud suurriik SSSR vaeva nägema selliste pisiasjadega. Selle tegid ära sõbralikud sots riigid (käsu korras). Sellest ka selleaegne venekeelne nimetus sellisele nurklihvijale "BALGARKA" kuna valmistajaks oli sõbralik Bulgaaria. Kuju on enamjagu sama... korpus oli ainult alumiiniumist-silumiinist. Kellel selline riist oli see tegi ka sellega kõva raha...(keskkütte süsteemide täielik vahetus korrusmajades+ keevitaja, kes keevitab elektroodiga läbi peegli nurga taha ja survekindlaks)
Kas kellegi on miskit säärast:
http://www.ebay.com/itm/8-to-16-inch-Man...5d&vxp=mtr

Ongi nii lihtne pruukida, kui videotest näha?

Vene vändatavat ei pea silmas...
Ma olen näinud, kuidas analoogse pingi peal tsiklirehve vahetatakse. Üli lihtne tundus. Aga seal käis heebel ülevalt torust läbi ja siis keeras heebliga rehvi maha. Käpp oli ka küljes, millega sai rehvi vajadusel veljest eemale suruda. Tahtsin endale ka sellist pinki osta/teha mingiaeg.
Päevaga sai kunagi tehtud ja seisab õues. Oma küla rahvas, kellel vaja, viskab rehvid ümber ja läheb jälle. Tehtud- alus kartulikombaini ketas. Äärikus neli äkkepulka, et paigal püsiks. Kõrgendus- saksa k. kombaini vaorull. Siis töötanud randaaliketas. Selle keskele Uaz tungraua keskvint keevitatud. Aukude-soontega 35 mm diam. võlli allotsa jällegi tungi vint keevitatud. Lahtisurumistald kultivaatori piiotsast, püstvõllil hoiab Mtz rooliotsa korpus. Maharullimiseks oli Gaz kummiheebli otsa keevitatud Moskvitsi roolimunak. Pealeajamiseks sama heebli teises otsas selline liblikas. Vaat selle õige kuju saamine võttiski enamuse tegemisajast. Pintsliga vedelamaks tehtud rohelist seepi vahele. Ainus ebamugavus- tungrauast võetud keermeosa on vastupäeva vindiga- tuleb ka toimetada vastupäeva.
[Pilt: rehvimontaazi%2520jalg.JPG]
[Pilt: %25C3%25A4%25C3%25A4re%2520lahtis%25C3%25B5tkuja.JPG]
[Pilt: pealeajaja%2520aksonomeetrias.JPG]
Suurepärane kajastus.

Vaadates ebay olematut pakkumist ja arvestades oma süvenevat haigust asju ise teha tekib isu midagi taolist ka endale tekitada... Näisnäis, kas asi virtuaalreaalsusest ka metalli jõuab.Rolleyes
Küsimus laiemale ringile. Nimelt tsiklit laiali harutades tulid kaks ebatavaliste peadega polti vastu. Kolmnurk peadega poldid. Ja asja teeb veel põnevamaks see, et pea ümbruses on päris vähe ruumi. Teisele poole, kus mutter asetseb tavalise padruniga ligi ei pääse. Ehk siis peaks olema õhukese seinaga padrun. Siit ka siis küsimus.
Kas keegi oskab öelda, kuskohast ma saaksin kolmnurk padruni?(õhukese seinaga) või siis mõni toruvõti, mis peaks peenema seinaga olema.
Õhukese seinaga padruneid olen juba kuskil näinud. Ebays olevad kolmnurk padrunid on liialt paksu seinaga, et neid sinna mahutada.
(11-02-2014, 23:21 PM)Necro Kirjutas: [ -> ]Küsimus laiemale ringile. Nimelt tsiklit laiali harutades tulid kaks ebatavaliste peadega polti vastu. Kolmnurk peadega poldid. Ja asja teeb veel põnevamaks see, et pea ümbruses on päris vähe ruumi. Teisele poole, kus mutter asetseb tavalise padruniga ligi ei pääse. Ehk siis peaks olema õhukese seinaga padrun. Siit ka siis küsimus.
Kas keegi oskab öelda, kuskohast ma saaksin kolmnurk padruni?(õhukese seinaga) või siis mõni toruvõti, mis peaks peenema seinaga olema.
Õhukese seinaga padruneid olen juba kuskil näinud. Ebays olevad kolmnurk padrunid on liialt paksu seinaga, et neid sinna mahutada.

Kui polt liiga kõvasti kinni ei ole, saab vastava mõõduga 6 kant padrunil lõigata kolm külge maha ja siis jääbki alles kolmnurkne padrun.

Küll aga kui asi on hullu jõuga kinni, siis keerab kas kandid maha, või padruni lõplikult katki.

Kui poldid saab asendada uuega, siis mina kasvõi keevitaks mingi mutri peale ja asi vsjoo.
(06-02-2014, 09:28 AM)v6sa Kirjutas: [ -> ]Suurepärane kajastus.

Vaadates ebay olematut pakkumist ja arvestades oma süvenevat haigust asju ise teha tekib isu midagi taolist ka endale tekitada... Näisnäis, kas asi virtuaalreaalsusest ka metalli jõuab.Rolleyes


siuke kaadervärk Tööriistamarketis kohapeal olemas, vähemalt Tartus. Maksis küll juba miskit 129e vms. Aga tutvuda ja katsuda saab seal...
http://www.stokker.ee/p:1835776/metsateh...kur-bc-430
Ei tea, kas see ei kõlba millekski või siiski kodukasutusse käiks?Rolleyes
(24-05-2014, 09:07 AM)pannkook Kirjutas: [ -> ]http://www.stokker.ee/p:1835776/metsateh...kur-bc-430
Ei tea, kas see ei kõlba millekski või siiski kodukasutusse käiks?Rolleyes
kui vaadata hinnasuhet, kw, kubatuuri, siis tekib vägisi küsimsu kuidas see võimalik on? peale selle saab kaasa ju veel lisatarvikuid ka tasuta. Kipun arvama, et see ei kesta kaua..Endal on kah paar aastat tagasi osetud hiinakas- tööd temeaga talus teha ei saa, kõrgemat heina enam ei kannata ja hakkab näksima...
Samas kui käisin raha eest 3kuud suvel erinevates kohtades niitmas Stihli ja Husqvarna 300-500 euroste normaalselt vastupidavate rohulõikuritega, sisi soovitan pigem neid- eriti husqvarnat, sest tollel on kõige vähem plastikosasid ja ei lagune peaaegu üldse-stihliga pidi ikka paar korda hooldusest läbi hüppama.

Samas kui soovid suvel paarkorda 30min niita käib see kah, kuid kui soovid sellest kuangi lahti saada, siis saad selle heal juhul paari kümpiga maha müüa.

Need on siin puhtalt minu soovitused ja arvamus, kuid usun, et tegelen niitmisega rohkem kui tavaline inimene- iga nädal 10h erinevate niiduaparaatidega.
Kaugetest aegadest välja ilmunud ühepostiline autoremondi tõstuk. Valmistatud nõukogude liidus ja väidetavalt tõstab 2T auto üles.
Kas keegi teab midagi kosta sellise tööriista kohta?
http://nagi.ee/photos/pildidplatsil/2285...et/378061/
http://nagi.ee/photos/pildidplatsil/2285...et/378061/
http://nagi.ee/photos/pildidplatsil/2285...et/378061/