automoto.ee foorumid

Täisversioon: 4x4 auto Ukraina rinde droonipilootidele
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Täname siis ksf Markot rämeda sõimu eest, mis juhtis meie tegevuse õigele teele.  Smile
Kia nimelise tunneli otsast paistab juba valgus, kuid tööd pole kaugeltki läbi. Täna sai tehtud 60+km prooviring sh. Tallinna ringteel. Summutitesse ladestunud õli sai põletatud ja tagasi jõudes summutist enam õlikärsakat ei tulnud. Teha tuleb veel jahutusvedeliku vahetus - kuna doonormootori jahutussüsteem oli lausroostet täis, siis esimese tiiru tegime katlakivieemaldi ja veega.
Proovisõidu ajal ilmnes ka mootoriõli leke kuskil õlirõhuanduri kandis, mis tuleb tuvastada ja parandada.
Te ka öised tegelased  Big Grin
Aga öösel ikka toimuvad kõige huvitamad tegevused  Cool

PS! rumal küsimus,aga kuidas siia saaks panna liikuvat piti?
Kuna päeval tuleb üüri, õlle ja elektri eest maksmiseks tööl käia ning raha teenida, siis peale öise aja ei jäägi tavaliselt ühtegi muud aega heategevusprojektidele. Õnneks on päevas tervelt 24 tundi.
Liikuvat pilti saab siia lisada nii, et laed selle enne youtube ja paned siia lihtsalt viite videole või siis postitusse sellise koodijupi nagu all. Nurksulgude eest tuleb tagurpidi kaikad ära korjata ja loomulikult video link asendada su enda omaga.

\[video=youtube\]https://www.youtube.com/watch?v=XBIbcWQpi0c\[/video\]
Anduri juures oli keegi seibidega üle pingutanud. Stutsi ja vaskseibi vahele oli pandud tavaline tsingitud kärakas.
Nii, nüüd võib raporteerida,et auto koos majaga on Ukraina pinnal. Sõit sujus suhteliselt normaalselt. Mingil põhjusel lakkas vahetult enne piiri töötamast roolivõim. Õli lisamine justkui parandas natuke olukorda. Aga toimib ikka imelikult. Vahest on ja siis jälle ei ole.
Majakesse ehitatud süsteemid töötavad kenasti. Genekas laeb sõites kuudi akut vajadusel ja gero laseb kuudi kenasti soojaks. Peale koorma ühtlasemat paigutamist kuudis ei olnud probleeme ka 100 km/h lasta. 
Selle megaprojekti võib nüüd lõppenuks lugeda. Kokku 2,5 nädalat tööd  Big Grin  Ja endiselt vihkan ma matkavaguneid (sorry kõik vagunistid),ei midagi isiklikku  Cool

Aga nüüd oleks järgmine mure. Nimelt on seal asi päris mudane. Ja tuli palve rehvide osas. Sain megadiili hea tuttava kaudu. Ehk sain 8tk  255/65/17 natuke karvasemat rehvi 400.- kohaliku eest. Kahjuks on mul endal kõik organid ja muud asjad juba realiseeritud. Kui keegi tunneb,et tahaks finantsiliselt panustada,siis võib minuga ühendust võtta. Päris siia ei taha oma kontonumbrit riputada. Aga privaatselt saadaks ikka. Või vana hea sularaha sobib ka Smile
Kui peaks laekuma rohkem kui rehvide osa,siis läheks see muu vajaliku soetamise jaoks. Summad ja asjad saavad kõik siin kenasti ka kajastatud.

Pildil nähtav muda tekib seal pärast vähem kui pooletunnist sadu. Ja katsu sa siis mööda metsi neid alumisel pildil olevaid töllakaid taga ajada.
(10-10-2022, 16:05 PM)wagoneer Kirjutas: [ -> ]Kui keegi tunneb,et tahaks finantsiliselt panustada,siis võib minuga ühendust võtta.

Astu mõni õhtu läbi! Lõpetame venimajäänud tehingu ära ja ma leian taskust ka midagi püha ürituse toeks.
Kia poleerimine käib. Lisaks selgus, et praeguste piduriklotsidega lahingusse ei jõua. Tuleb terve ring ära vahetada. Taga on stabika poldid ka nii kinni roostetanud, et ei kannata enam koomale keerata. Tuleb homme jälle poodi minna.

Ksf. Wagoneer tuletas meelde, et ka Sorentole võiks lähenevat mudahooaega meeles pidades vähe kabedama rehvi alla panna. Mõõt 225/75 R16 104H. Ettepanekud rehvi valiku ja soodsa ostukoha osas on teretulnud.
Homme uurin kas saaks samast august midagi hea hinnaga.
Kas sa nühid matiks vesipaberiga? Võta tavaline punane või tumehall karukeel ja libista üle. Need ei ole näituseautod. Säästad aega ja pole veega solberdamist.
Ähh, ega see kuivalt tolmlemine parem pole. Igatahes tehtud sai ja jätsime homsele vihmale pesta.
(10-10-2022, 21:57 PM)wagoneer Kirjutas: [ -> ]Homme uurin kas saaks samast august midagi hea hinnaga.
Kas sa nühid matiks vesipaberiga? Võta tavaline punane või tumehall karukeel ja libista üle. Need ei ole näituseautod. Säästad aega ja pole veega solberdamist.

Tere. Anna teada kui rehvide hind olemas, toetaks seda soetust veidi ka.
Hr Wagoneer võib saata konto andmed privasse, saaksin rehviostu toetada.
Vahel on ikka päris hea auto värvimist harjutada, kui lõpptulemus ei pea olema näituse vääriline. Lasin ikka ise mitmes kohas värvi jooksma ja seejärel kordas sama pildil nähtav tegelane.
Püstoliks 50eurone elektripüss.
Kuniks auto ennast merekooli tudengi abil ise värvib, on aega kirjutada ka teistest tänastest töövõitudest. Mõlemad stabika poldid said vahetatud ning ka piduriklotsid ühel küljel. Ühe tagamise supporti jaoks on vaja remontkomplekti (kolb-tihendid), mille otsingud algavad hommikul ja ühe esiratta klotsid jäid lihtsalt ajapuuduses vahetamata. Oli vaja lihtsalt oluliste osade katmine lõpetada ja värvimist alustada, et enne hommikut püstoli ära pesta jõuaks.
Üks asi, mida ei ole jõudnud veel siin kajastada on Kia karnivoori doonorist vabanemine. Masin tagastas ausalt võla ja läks järgmisele iseehitajale doonoriks.

Ja nüüd tagasi värvima.
Rehvid jätsime esialgu värvimata. Vaatab peale rehvivahetust.
Rehvide saadavus Kia-le selgub vast täna. Äkki ei saa päris seda mõõtu,aga kõrgus jääb sama.

PS! Suured tänud foorumlaste abile ja paarile foorumivälisele abile on hetkel koos juba 700.- Ehk sain rehvid makstud ja nüüd saab vaadatud mida neile veel vaja on sinna.
Laekus siis 100.-+100.-+500.-  Rehvid 400.- sealt maha ja jääb veel 300.- asjade jaoks. 

Tänud.
Nii. Eile laekus veel 100.- ksf i poolt.
Nüüd varus juba 400.- 
Suur kraaps ja kummadus abistajatele.

Rehvid ka mul töökojas ootel juba.
Eile sai käidud ka järgmist liikurit elustamas. Sellega siis peaks saama mingil hetkel kogu kogutud ja tuleva kauba kenasti sinna ära viia.
Eriti edu ei saatnud kuna akud olid surnud. Kiusasin neid tööl vanakooli trahvokaga niikaua kui Ctech ka aru sai,et tegu on akuga. Jätsin ühe trahvo alla laadima ja teise siis üübertarga Ctechiga recoveri programmis elustuma. Varsti paistab mis sai Smile

PS! üks aku justkui oli voolu omastanud ja näitas,et täis. Teine aku oli omal aga põsed punni ajanud ning kiirgas endast ähvardavalt soojust. Tõstsin ta õue jahtuma. Aga ilmselt on ta küps Smile
Kas sellele Transitile oli velge juurde vaja? Mul miskid variandid vedelevad. Poolpiduse aku ehk leiab ka. Panin laadima prooviks.
Täna õhtul oli plaanis ksf. Wagoneerile vahepeal kogunenud kraam ära viia. Kui velgede/akude vajadus selleks ajaks selgub, saame need üles korjata ja samuti kohale toimetada.
Antud transitile oleks tõesti ka vaja varuratast. Ja kui hommikul rõõmustasin,et üks kahest akust voolu sisse võttis. Siis peab kurvastusega tõdema,et sisse küll võttis aga sees seda hoida ei taha. Tunniga kukkus pinge 12.6 pealt 11.2 peale ja kolme tunni möödudes oli 9.7
Aga ära sai see transit laenatud akudega toodud. Poolel teel lahkusid ka pidurid parematele jahimaadele  Big Grin  Oligi muidu liiga lihtne.
Nii,et jah akud mõõtudega 315/175/190 ning tehase soovitsulikult 12V 85Ah 800A (700A) oleksid teretulnud. Ei pea uued olema,aga kasutatavad.