automoto.ee foorumid

Täisversioon: 4x4 auto Ukraina rinde droonipilootidele
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Mitsu kohta võib uurida offroadservice Marekilt. Asub ta Koselt Anija poole. Tel. võin jagada privas.
Eile sai Soront, koodnimega Piraat, survetestide ajal purunenud piduritoru asemele uue. Kahjuks selgus, et pidureid ei saa õhutada, kuna õhutusnippel oli lootusetult kinni roostetanud. Asi päädis doonorilt näpatud teise pidurisadula paigaldamisega. Lisatud ka pilt, kus on näha see raamitoru, kuhu me tugevduseks teise toru paigaldasime ja otsa kinni keevitasime. ABS-i voolikud paigaldame juba pikemat aega montaazilindi ja plekikruvidega.
Kiire küss et kas kahele 205/65R16C kaubiku suverehvile leiaks rakendust? Mustrit järgi miski 3-4 mm e. hea üks hooaeg nendega veel ringi lasta?
(29-04-2023, 13:29 PM)Walter Kirjutas: [ -> ]Kiire küss et kas kahele 205/65R16C kaubiku suverehvile leiaks rakendust? Mustrit järgi miski 3-4 mm e. hea üks hooaeg nendega veel ringi lasta?

Vabalt. Võid tuua 24/7 meie koopasse nisu 18a. Võid poetada ukraina registris oleva tõstuki kõrvale.
Eile sai ksf. Linnukese viimasest koormast sihtotstarbeliselt kõrvale tõstetud plekist valmis painutatud ka põhjakaitse esimene prototüüp. Täna sai see plasmalõikuriga mõne õhuaugu lisaks, et vahejahutist ikka midagi läbi käiks ning minuarust on tulemus rahuldav. Üks läbimädand originaal kõrval näidiseks.
Kuna lammarites on põud, siis tuleb nii vist veel mõni kaitse valmistada ning samamoodi teha ka varuratta tõstuki kruttimise vardad.
Lisaks sai disainitud paar uut akut vähem isuäratavaks - kleepsud maha ning roheliseks (pildil).
Täna sai Sorentoga ülevaatust külastatud. Esitulede ära ratsitud pirnipesad asendasin Motonetist mingite universaalsetega. Peale pirnide vahetust ei olnud rohkem probleeme. Vasak käsipidur oli natuke nõrk,aga normide piires. Stabika puksid arvati,et pikemas perspektiivis võiks ära vahetada. Ja esitulede klaasid ka tuhmid. 
Siis sai lapstööjõudu kasutades ära teibitud Nissani kastikas. Varsti juba nagu pereüritus Smile Poiss käib kui saab keresid matistamas ja plika teipimas. Igaljuhul mega suured tänud neile abistamise eest.
(29-04-2023, 13:46 PM)isandpauk Kirjutas: [ -> ]Lisaks sai disainitud paar uut akut vähem isuäratavaks - kleepsud maha ning roheliseks (pildil).

See on huvitav remark. Varastavad või?
(30-04-2023, 17:42 PM)Envir Kirjutas: [ -> ]
(29-04-2023, 13:46 PM)isandpauk Kirjutas: [ -> ]Lisaks sai disainitud paar uut akut vähem isuäratavaks - kleepsud maha ning roheliseks (pildil).

See on huvitav remark. Varastavad või?

Ei ole otseseid kogemusi, üritame vähendada võimalusi, et inimestel tekib kiusatus. Pealegi pole need enam nii läikivad ja kõlbavad kasutada ka kaevikus.
On jõudnud kätte see aeg, kus ärasõidu kuupäevad on paigas.

Kolm autot stardivad Tallinnast 7. Mail ja lähevad Lvivi kaudu Kiievisse. Sorondid "Piraat" ja "Kalmaar" ning Berlingo. Koormaks kõigil peamiselt rehvid. Sorontidele pakime peale veel viimase satsi gaasiballoone ja põleteid, mootorsaed, geneka jms.

Järgmised kolm Soronti "Rakvere", "Soome" ja "Ajudoonor" stardivad Tallinnast 11. Mail ja lähevad Volodimiri kaudu Lvivi. Saateautoks Opel Vivaro. Koormaks samuti peamiselt rehvid ning erinev humanitaarabi, mis selleks ajaks on kogunenud.

Kui keegi soovib panustada koormasse, siis eelistatud on väiksemad asjad, mis mahuvad rehvide sisse. Eriti oodatud on Bens' XX sääsetõrje, millest siin teemas juba varem juttu on olnud. Seda sooviks kaasa pakkida kõikide rindele minevate masinatega.

Huvi korral saab kontakti 5II4238.
Täna suurel pühal oli siis selline vaiksem tööpäev. 
Peale USA raua hooaja avamist sai töökotta naastud. Seekord koos kahe abilisega. Poiss siis lihvis Sorentot ja plika aitas teipida hoone ühes otsas. Mina samal ajal tuiskasin kastikale teises hoone otsas värvi peale. Sorentol jäi esiklaas ja vasak ukseaken teipimata kuna pean taga teisele poole hoonet sõitma  Big Grin
Ajudoonori nimeline isend sai endale täna uued tagumised tiivakaared. Rooste oli mõlemilt poolt servad nii ära söönud, et ainult makroflexiga arstimisest oleks väheks jäänud. Natuke jääb esinduse kvaliteedist puudu, aga visuaalselt kuju õige ning augud kinni.
[attachment=97570]
[attachment=97571]
[attachment=97572]

Peremees ise jäi veel garaazi toimetama ja vast kirjutab teiste autode edusammudest pärastpoole.
Üks küsimus ka, et ehk keegi kokku puutunud. Nimelt sel samal masinal kesklukk toimib ainult siis, kui süüde on sisse keeratud. Sees süütega juhiust manuaalselt lukustades ja avades kõik uksed ja taga luuk toimivad kenasti sünkroonis (seega ka kaabeldus ja keskluku mootorid korras). Kui süüde välja keerata, siis aga enam ei tööta. Puldiga ei toimi ühestki asendist, aga see on teisejärguline probleem - tore oleks kui väljas võtmega sulgedes kesklukk rakenduks.

Googeldades on neil Kia'del selline asi nagu body control module (BCM), mis on ajust eraldi veidi rumalam karp ja juhib kesklukustust ja paari muud funktsiooni. Kas võib olla, et see moodul on kuidagi peenelt katki, et süütega toimib kesklukk, aga muidu mitte?

Ideid või ettepanekuid?
Täna alustasime pildil oleva lipuvarda valmistamisega, et saaks ikka kevadpüha tähistada. Seejärel pandi täide erinevaid toimetusi nelja erineva Sorondi kallal.
Sai parandatud Kalmaari jahutusvedeliku leke, mille põhjustajaks oli mõra paisupaagi põhjas. Paisupaak tuli loomulikult doonorilt.
Ajudoonor sai lisaks ksf. Rene01 raporteeritule veel akuklemmide remondi, signa eemalduse, õli ja filtrite vahetuse ning salongi kokku tagasi. No loomulikult selgus, et vaja Ajudoonoril vahetada veel kogu ring stabika konte.
Ksf. Nastik kontrollis üle Soome sorondi pidrunid ja läks proovisõidule. Siin foorumis kontot mitteomav Laura tegeles salongipesuga Rakvere sorondil.
Kui täna...st. eile kell 23:40 töökojas tuled kustutati oli ära tehtud väga pikk nimekiri töödest.
Otsingul:
Kas kellelgi oleks Beldik-Berlingole 14"varuratast või vähemalt velge pakkuda?
4*108mm interneeduse andmetel.
(02-05-2023, 00:51 AM)Telc Kirjutas: [ -> ]Otsingul:
Kas kellelgi oleks Beldik-Berlingole 14"varuratast või vähemalt velge pakkuda?
4*108mm interneeduse andmetel.

Sierra rattaid on kuhjake, mõni rehv võib ka pandav olla, siseava 63 millegagi. Sobivuse kohta ei tea kahjuks.
Teen väikse vahekokkuvõtte Põhja-Tallinna garaaži autodest:

Siiani ära viidud on sellised:
  1. Ford Ranger            458AOP / AF-8140  annetatud ksf poolt 
  2. Kia Sorento 1          135KDS                   annetatud ksf kiluo poolt
  3. Honda CRV 1          346MKB                   MTÜ ostetud, meie remonditud
  4. Ssangyong Rexton   206AUE                   2000.- korjandus
  5. Kia Sorento 2          544TKK                   2700.- korjandus
  6. Honda CRV 2          220MEA                   ksf Isandpaugu sõbra annetus
  7. Kia Sorento 3          KPZ-789 / 714HTN    600.- toetuskontolt
  8. Suzuki Grand Vitara 665ASI                     annetatud ksf poolt
  9. Nissan Terrano        701AYJ                     annetatud ksf poolt

     Järgmisel nädalal plaanime ära viia need:  
  10. Kia Sorento 4             989BFH                      700.- toetuskontolt (Kalmaar)
  11. Kia Sorento 5             LVI-909                      600.- maksin sullis (Soomlane)
  12. Kia Sorento 6             148AUH                     1200.- toetuskontolt (Rakvere)
  13. Kia Sorento 7             042BCF                      900.- toetuskontolt (Ajudoonor)
  14. Kia Sorento 8             992ARR                      annetatud ksf Telc tuttava poolt (Piraat)
  15. Citroen Berlingo         113MEL                      350.- toetuskontolt

    Tuleviku remondiks jäävad praegu alles: 
  16. Hyundai H1             579BTY                    annetatud ksf poolt (plokikaas vaja lihvida)
  17. Range Rover             861BCG                       1050.- minu sõbra annetus (mootor vaja paigaldada, starter, radikas jm jupid puudu)
  18. Kia Sorento               064ATP                        700.- toetuskontolt (mootor on lahti võetud. Ilmselt tuleb uus mootor paigaldada)
  19. Peugeot Partner            452MDN                      500.- toetuskontolt

    Varuosadeks on õue peal veel: 
  20. Kia Sorento                 000XXX                        500.- maksin sullis. (paberiteta)
  21. Kia Sorento                 XNA-816                        Soomlase annetus (avariiline, ilma esisillata)
Lisan ka aprilli toetuskonto EE387700771008885941 väljavõtte.
Tänan kõiki, kes on leidnud võimaluse õlg alla panna! 
Ühtlasi kordan üle, et annetamine sellele kontole on tulumaksuvabastusega.
[attachment=97575]
Tsitaat:Ajudoonor sai lisaks ksf. Rene01 raporteeritule veel akuklemmide remondi, signa eemalduse, õli ja filtrite vahetuse ning salongi kokku tagasi.
Tsitaat:Nimelt sel samal masinal kesklukk toimib ainult siis, kui süüde on sisse keeratud.
 Tõenäoline viga peitub nendes kahes lauses tehtud operatsioonis. Signa eemaldamise järgselt jäi kuskil miskit uuesti kokkuühendamata, ehk tehase juhtmestiku ühendus ei ole taastatud.
(02-05-2023, 09:32 AM)Wiki432 Kirjutas: [ -> ]
Tsitaat:Ajudoonor sai lisaks ksf. Rene01 raporteeritule veel akuklemmide remondi, signa eemalduse, õli ja filtrite vahetuse ning salongi kokku tagasi.
Tsitaat:Nimelt sel samal masinal kesklukk toimib ainult siis, kui süüde on sisse keeratud.
 Tõenäoline viga peitub nendes kahes lauses tehtud operatsioonis. Signa eemaldamise järgselt jäi kuskil miskit uuesti kokkuühendamata, ehk tehase juhtmestiku ühendus ei ole taastatud.

Signa teema on võimalik, kuid sel juhul on viga väga niru tuvastada. Nimelt oli keegi salongi poolel signa juhtmed juba läbi lõiganud. Tõmbasin ainult ühe mittekuhugi ühendatud juhtme läbi tulemüüri ja eemaldasin kapotialused kaablid (mis ei olnud ka kuhugi mujale enam ühendatud) ja sireeni.
(02-05-2023, 01:06 AM)Marko Kirjutas: [ -> ]
(02-05-2023, 00:51 AM)Telc Kirjutas: [ -> ]Otsingul:
Kas kellelgi oleks Beldik-Berlingole 14"varuratast või vähemalt velge pakkuda?
4*108mm interneeduse andmetel.

Sierra rattaid on kuhjake, mõni rehv võib ka pandav olla, siseava 63 millegagi. Sobivuse kohta ei tea kahjuks.

Ei sobi, liiga suur ET. Eest veel mahub miski 165 rehviga , aga taha vajab tollist flantsi.

Neljapäeval on liiga hilja?