automoto.ee foorumid

Täisversioon: Keevitus
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
(02-12-2022, 17:19 PM)hobiautod Kirjutas: [ -> ]Ennem kui 0.6 traadiga hullama hakkasid kas rullikuid ka vaatasid. 
Minu pisikesel kirjas 0.8 min.

Ikka vaatasin, hankisin 0,6 rullikud ja väikese rulli traati. Paton MIG-i mul pole kui sa seda arvasid.
Eelnev fiasko käib vana CEA Digistar 250 kohta. Pärast traadi ümberkerimist ei saanud ikkagi käsirežiimis 0,6 traadiga keevitada. Põhjus tundub olevat selles, et aparaat on sünergiline ning 0,6 traadile programmid puuduvad. No mis siis ikka, keerame käsitsi nagu vanasti, eks ole! Aga ei ole, sest õige üksainumas käsirežiim puudub, on hoopis sama palju "käsirežiime" kui on sünergilisi programme. Valid sünergilise programmi, siis valid "manual" ja saad traadi etteande ning pinge nuppe eraldi kruttida, kuid istud ikka valitud sünergilises programmis, sellest pääsu pole. Loodan, et mittesünergiline Paton on vanaviisi seadistatav.
(03-12-2022, 23:45 PM)Kalts Kirjutas: [ -> ]Ikka vaatasin, hankisin 0,6 rullikud ja väikese rulli traati. Paton MIG-i mul pole kui sa seda arvasid.


Hakkame algusest uuesti pihta. Mis töö see selline on, kus 0,8mm traadiga hakkama ei saa, et vaja just 0,6mm traati? Kas lihtsalt sportlikust huvist tahad katsetada või on ka mingi praktiline vajadus just 0,6mm traadi järgi?
(19-11-2022, 01:20 AM)Kalts Kirjutas: [ -> ]Üritasin elus esimest korda 0,6 mm traadiga ja see oli täielik fiasko.
Lõpuks avastasin, et traat on poolil millegipärast nii lõtv, et pinge all maha kerides poob vahetevahel keerdude vahele kinni. Kuid see pole veel kõik, traadil on iga meetri takka tõmbamislained peal, viiliti valguse käes näha ja näpu vahel selgelt tunda. Kerisin umbes 10 m maha ja no lõppu ei paistnud ei ühel ega teisel, lainetavad lõigud kõikusid 2-3 kuni 20 cm ja ikka lõtv. Eemelist ostetud 5 kg tehasepakendis Inefil, olen ebameeldivalt üllatunud, sest pidasin INE-t n.ö. kindla peale minekuks.

Kuna ettekanderullid sai 0,6 seadistatud, siis eeldan, et düüs sai ka ikka vastavaks vahetatud? Mul siin üks sepik keevitas just hiljuti mu Telwinil 0,8 traadi 0,9'sse auku (ajaga ovaalseks kulunud) kinni täiesti Big Grin
Põnev tegelt, kuidas sellise peenikese asjaga peenemat tööd teha on, kui minimaalseks minna saad? 0,8 on selline 0,4 plekk minimaalne kui väga ettevaatlik olla.
(03-12-2022, 23:58 PM)korvimees Kirjutas: [ -> ]Hakkame algusest uuesti pihta. Mis töö see selline on, kus 0,8mm traadiga hakkama ei saa, et vaja just 0,6mm traati? Kas lihtsalt sportlikust huvist tahad katsetada või on ka mingi praktiline vajadus just 0,6mm traadi järgi?

Ei ole töö, hobi on Smile Roostes romu keevitasin, tead küll sellist kaunist "pitsilist". Lappimiseks kasutasin õhukest 0,6 mm plekki, sest no ei viitsi paksema väänamiseks aega ja jõudu kulutada, pealegi pole tegemist mingi restaureerimistööga. Loomulikult pidin 0,8 traadiga hakkama saama, aga peenemaga kuluks vähem aega.

(04-12-2022, 00:23 AM)deus Kirjutas: [ -> ]Kuna ettekanderullid sai 0,6 seadistatud, siis eeldan, et düüs sai ka ikka vastavaks vahetatud? Mul siin üks sepik keevitas just hiljuti mu Telwinil 0,8 traadi 0,9'sse auku (ajaga ovaalseks kulunud) kinni täiesti Big Grin
Põnev tegelt, kuidas sellise peenikese asjaga peenemat tööd teha on, kui minimaalseks minna saad? 0,8 on selline 0,4 plekk minimaalne kui väga ettevaatlik olla.

Ikka, kõik nii nagu vaja.

Unustasin, et CEA (tootja) poolt tuli lühike ja mitte eriti üllatav vastus: seda aparaati 0,6 mm traadiga kasutada ei saa.
Ma ei hakka küsimagi "miks ei saa", "kuidas saab tõelisesse MIG-manual režiimi", "miks räägib juhend traadi kiirustest m/min aga seadmine käib tont teab mille järgi" ning "miks on tehnilistes andmetes kirjas toetatud traadi diameetrid 0,6-1,2 mm".  Lõhnab natuke eksitamise või kõvemini öeldes petmise järgi, aga oma lollus, et kohe järgi ei proovinud.
Kas saan MinarcMIG Evo 200 juhendit lugedes õigesti aru, et tehases on seadistatud 0,8 mm terastraadile ja 0,6 traadi sünergilised programmid puuduvad? Mida pean arvama jutust, et "The steel wire can be 0.6 mm, 0.8 mm, 0.9 mm or 1.0 mm thick, but the machine’s welding properties are optimum with a steel wire of 0.8 mm diameter. "? Et siis kõigi muude läbimõõtudega traatidega on aparaat ebaoptimaalne, kellele sihukest aparaati tarvis peaks minema? Ilmselt on see tõlkijate apsakas, ei usu, et Kemppi niimoodi tahtis öelda. Kui olete 0,6 traati kasutanud, siis mida arvate? Või mida üldse arvate?

aitüma
Võibolla kõik ei tea, mina igatahes ei teadnud: Stokker ei paku seadmete s.h. keevitusseadmete proovimist. Ainus mida nad pakuvad on mööda Baltikumi liikuvad demoseadmed mida on muidugi üksikud. Kolmest poest Eesti eri nurkades vastati ühtemoodi, küllap siis peab leppima ja raha mujale viima. Muidu aga tore pood, jääb tee peale ja puha :-D
Otsin Migatronic RallyMIG 161i kasutajaid, palun saata foorumis sõnum või helistada 5246288. Aitüma ette!
Tervitus sptsialistidele!

Soetasin endale sellise huvitava keevituse nagu Solmig 160
Seda peaks saama kasutada ka tavagaasi ja traadiga aga huvitav on see, et välja tuleb selline peenike läbipaistev toru no umbes 4mm ja ma ei kujuta ette, milline reduktor võiks sinna sinna sobida?
Kas keegi on puutunud kokku sellise asjaga?
Reduktor käib ikka balloonile...
Reduktori valid vastavalt balloonile ja ühendad sinna toru külge.
Balloone saad rentida või osta.
Kui leiad mõne vana ballooni siis saab vahetada neid täis ballooni vastu.
Gaasiks on süsihappegaas või segugaas, mis koosneb argoonist ja süsihappe gaasist.
Reduktori väljuv ots on tavaliselt ise ka üpris peenike. Kui plastiktoru sinna ikkagi otsa ei lähe, siis ehk kasutada iidset vanade tehnikameeste nippi- tulemasina või kuuma veega voolikuots soojaks ja siis laienda kuidas tahad. Klamber võiks pärast ikkagi peal olla.
[Pilt: 115724189.jpg]
See 4mm PU voolik on mõeldud suruõhuliitmiku jaoks nagu ksf! hobiautod pildil oleval regulaatoril. 1/4" või 3/8" kuuse otsa seda ajada ei õnnestu.
Viisakas lahendus oleks solenoidi küljes olev kiirliitmik asendada kuuse ja harjumuspärase PVC voolikuga, kui on soov suure regulaatori järgi.
Kui tahta garantiid säilitada, tuleks see üleminek teha nt 4mm liitmiku, muhvi ja kuuse abil väljaspool masinat. Piisab korra Hydroscandis käia.
Tere!

Lähengi seda teed, et jätan gaasiklapile jupi originaalvoolikut peale ja siis tõmban sinna juba korralikuma ja jämedama vooliku peale ja siis saab normaalselt balloon ühendada!
Soovitage normaalset "tõsist" isetumenevat keevitusmaski.
Hinnapiiriks kuni 500 näiteks.

Hetkel mingi poola nikats, mis vilgub ja ei tea, kas reageerib õigeaegselt.
Tundlikuse panin MAX ja viivitus MIN.

Aga ei tundu õige olema.
Ja rihma kinnitus (plastik) lagunes ka tugevamal tõmbamisel ära.
ESAB-i valikust peaks mingi maski vast leidma. Omal tosin aastat üks kasutusel ja ei kurda.
(13-02-2023, 19:28 PM)A.V.S.K Kirjutas: [ -> ]Soovitage normaalset "tõsist" isetumenevat keevitusmaski.
Hinnapiiriks kuni 500 näiteks.

Hetkel mingi poola nikats, mis vilgub ja ei tea, kas reageerib õigeaegselt.
Tundlikuse panin MAX ja viivitus MIN.

Aga ei tundu õige olema.
Ja rihma kinnitus (plastik) lagunes ka tugevamal tõmbamisel ära.
no sellises hinnaklassis peaks ikka midagi leidma, mul mingi alla 50 maksnud mask (vist sacit odavamast otsast) ja töötab, ei oska kurta muud kui et prillid lähevad sees higiseks koos klaasiga, sundventi ei ole. Seisab külmas autokuuris ja pole plastik järgi andnud.
Aga viivituse ja tundlikkuse olen ikka enam vähem keskmiseks pannud, min korral lööb kohe mustaks enne kui keevitusleegiga jälle nägema keevituskohta hakkad ja siis liigub käsi selle ajaga kohalt ära ...
(13-02-2023, 19:28 PM)A.V.S.K Kirjutas: [ -> ]Soovitage normaalset "tõsist" isetumenevat keevitusmaski.
Hinnapiiriks kuni 500 näiteks.
Speedglas on korralik asi, nt. 9100x. Eestis Anapol peaks olema võimeline mõistliku hinnaga müüma.
(14-02-2023, 08:25 AM)margus61 Kirjutas: [ -> ]
(13-02-2023, 19:28 PM)A.V.S.K Kirjutas: [ -> ]Soovitage normaalset "tõsist" isetumenevat keevitusmaski.
Hinnapiiriks kuni 500 näiteks.
Speedglas on korralik asi, nt. 9100x. Eestis Anapol peaks olema võimeline mõistliku hinnaga müüma.
Selles hinnaklassis soovitaks enne lõpliku otsuse langetamist Spetselektroodi AS-s Optreli/Böhleri ning Alas-Kuulis ESAB'i A50/A60 proovida.
Paar aastat tagasi sai erinevate tootjate parimaid maske proovitud, kuna oli soov omale soetada. Kuna töötasin ettevõttes kus palju keevitajaid ning suhtlesin ettevõtte meili alt, siis ettevõtted muidugi andsid lahkesti maske proovimiseks kaasa.
ESAB maskiga on värvitu välise kaitseklaasiga pilt seestpoolt maski ülimalt sinine. Kollase kaitseklaasiga on värvitoonid sellised "enamvähem" nagu teiste maskidega. 
ESAB langes selle väga sinise alatooni tõttu valikust välja. Vbl oli mingi puudus veel, kuid ei mäleta enam.
Optreli panoramaxx maski sai ka proovitud. Tootetutvsustuses on nad suutnud kuidagi suure haibi kokku kirjutada, kuidas nende mask laseb heledas asendis kõige rohkem valgust läbi ning värvid on kõige neutraalsemad, kuid külg külje kõrval näiteks speedglass'ga ei paistnud need kuskilt välja. Miinuseks oli vist see, et poolmask ei mahtunud äkki keevitusmaski alla normaalselt?
Tookord sai ostetud Speedglas 9100xxi. Antud maski miinuseks võib lugeda lihvimisreziimile ümberlülitus nupu kerget ebamugavust.
(13-02-2023, 19:28 PM)A.V.S.K Kirjutas: [ -> ]Hetkel mingi poola nikats, mis vilgub ja ei tea, kas reageerib õigeaegselt.
Tundlikuse panin MAX ja viivitus MIN.
 Aga proovi viivitust panna pikemaks, see peaks reguleerima tumenemise lõpu viivituse pikkust enne heledaks minekut.