automoto.ee foorumid

Täisversioon: Marta!
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
(12-08-2014, 10:11 AM)v6sa Kirjutas: [ -> ]Öh - mida paksem, seda kauem põleb läbi. RV kestab veel kauem...

Summuti võiks olla nii vaba, kui kõrv kannatab. 4t mootor ei ole kuigi nõudlik väljalaskele. Aga kilovati kuni paar võid kehva voolavuse pärast kaotada küllWink Kasutatud summuti diiselmootori otsast võib olla tahmast umbesBig Grin Väga jämedalt võid võtta, et torude diameeter võiks olla 9 mm iga 10 kW kohta ja pigem ikka rohkem kui vähem.
Tänan Smile!
Väljajasketorustikust rääkides - ma teeks need torud eraldi ja ühendaks kuskil kaugemal. Miks? Set eraldi tehes on lihtsam neid väändeid meisterdada. On veel üks võimalus - soovitud suunda eraldi ära pöörata ja siis suuremasse torusse kokku lasta...ja võib veel kasutada ka nn. sukkasid.
Masina läbitavusest rääkides - kuhu kuu peale sa temaga siis ronida kavatsed? Ma mõtlesin, et vahest saab mootorit koos kogu muu kamaga allapoole tsuti, vahel piisab kolmest sentimeetristki. Aga..egs piltidelt on raske aduda masina tegelikku mõõtu ja vormi. Tee mõni hää pilt ka eespoolt.
Keegi inimene võiks kõrval seista...
Marta...
Khmm...ei nimi meest ega massinat riku. Mina muuseas ei teadnud, et Neitsi Maarjal säändene sõtse oli... Mudu ma olen puhta pagan Smile.
Siis veel kõige hullem küsimärk minu jaoks.. Väljalaskekollektorist jooksevad torud otse vastu raami ja täpselt tuletorude taha jääb mootorikinnitus Sad. Kõik puntis koos.
Ehita kollektor ringi ja korsten taeva poole. Ehitad ju trakatsit mitte autot. Big Grin
Väljalasketorudest rääkides - santehnika poodides on saadaval erinevaid keevitatavaid terastoru poognaid. Lõikad need jupikesed sealt maha ja keevitad sinna need põlved sobiva kalde või nurga all asemele. Loomulikult ei tohiks need polte segama jääda. Või siis nad võivad kinnitusest ka üle joosta, kui sul seal on tikkpoldid ja toru alla mahub veel mutri otsa keerama. Kui need poognad paigas, siis ehitad sealt edasi, kuhu aga tahad.
Seda kollektorit vist ei saa teispidi keerata? Kunagi mossele lada mootorit istutades paigaldasin sellele kollketori teistpidi peale.. Siis on veel variant uus torukollektor teha mis pole ka teab mis suur töö, natuke pealehakkamist ja 3-4tunniga peaks valmis olema, arvuti taga pilte sättides ja foorumis toimetades on juba hea mitu tundi niisama raisku läinud... Wink

Tift mainis san tehnika poes müüdavaid keevitatavaid põlvi, sealt samas saab ka "pimedad" korgid ette osta ja asi tahe... Big Grin Toungue
Niipalju häid mõtteid, .. tänan kõiki ! Eriti aga Msluike- see pimedate punnide mõte andis uue idee- sinna võiks ka kraanid vahele panna ja siis saab mootori maksimaalpöördeid reguleerida, et hürdopumpa lõhki ei lööks Cool .
Kollektori ümberpööramine nagu ei õnnestu, vaatasin, et poldaugudki ei sobi. Ja kollektori kohal on kohe õhufilter. Siis peaks ka selle ümber tegema. Muidugi saaks teha uue kollektori, sellega aga selline jama, et vist ei oska Sad ... õigemini ei kujuta ette. Kui korra näeksin, siis teeksin järgi küll Toungue. Kas uue tegemine näiks välja kuidagi nii, et see nö plaat, mis mootori külge käib, jääks alles, torustiku aga lõikaks maha ja keevitaks uue külge?
Kõige lihtsam oleks aga vist Tifti esimene variant, et keeran julmalt taha (Big Grin) ja siis viin kohe kaks toru üheks ja siis edasi kuhu sobib. Paras pähkel ikkagi see raamivärk.

Avastasin, et ka õlireservuaarid ei mahu selle raami sisse ära nagu esialgselt plaanis oli, sest igale poole tuleb kõiksugu kinnitusi teha ja piisavat mahtu ei saa kätte. Ja õlipaak jääks ka hüdropumbast allapoole- ehk ei ole ka hea. Ega see pealevoolu paremaks ei teeks. Ikkagi tuleb siis see paak mulle tagumiku taha sättida :
[attachment=49469][attachment=49470]

See on tegelikult üsna väike paak, ma arvan, et mingi 40 liitrit max- mõõdan ära, siis saan täpselt teada, Aga selle paagiga ei pea vast palju vaeva nägema enam Smile. Kas tasuks see ka korra lahti võtta ja vaadata mis seal sees on? Smile Ma oleks ka väga tänulik kui keegi seletaks ära, et mis torud seal mille jaoks on? Minumeelest on neid seal natuke ülearu Smile ?

Ja kui kellelgi on pisikest kolmekäigulist käimakasti, siis oleksin huvitatud. Kui on ramondile alluv, siis võib ka selline olla. Ma arvan, et see jvv-i 1000 p/min on natuke palju ja üldse oleks hea kui saaks kiirustege mängida ja ka tagurpidi käima panna.
Hüdropaagist rääkides - ega see pole tähtis, mida või kuidas selle paagi juures enne kasutati, tähtid on see, mida sina ise kasutama hakkad.
Tõenäoliselt on olulised pumbale pealevool - mida suurem, seda parem Smile . Teine sama tähtis on tagasivool. Mõningatel paakidel on tagasivoolu peal ka õlifilter. Tegelt enamustel. Sageli on see filter ka paagist eraldi. Harvemini on see filter pealevoolu vahel. Nagu RS-09-l. Ja kolmas suht vajalik ava on täiteava ehk kork. Ülejäänud võid kinni panna. Mõnel masinal on näiteks võetud mõnele lisaseadmele või pumbale lisapealevool, siis ongi neid peenemaid torukesi seal hulgi külges.
(15-08-2014, 22:13 PM)Tift Kirjutas: [ -> ]Mõnel masinal on näiteks võetud mõnele lisaseadmele või pumbale lisapealevool, siis ongi neid peenemaid torukesi seal hulgi külges.
Ehk oskad ka öelda, et kas hüdrorooli dosaatorpumbast on tagasijooks ka otse paaki, .. või kuidas see asi seal peab olema ?
(16-08-2014, 07:20 AM)maitus Kirjutas: [ -> ]Ehk oskad ka öelda, et kas hüdrorooli dosaatorpumbast on tagasijooks ka otse paaki, .. või kuidas see asi seal peab olema ?
Jah. On küll. See võikski eraldi olla.
(16-08-2014, 07:42 AM)Tift Kirjutas: [ -> ]
(16-08-2014, 07:20 AM)maitus Kirjutas: [ -> ]Ehk oskad ka öelda, et kas hüdrorooli dosaatorpumbast on tagasijooks ka otse paaki, .. või kuidas see asi seal peab olema ?
Jah. On küll. See võikski eraldi olla.

..ning eraldi õlifiltrit pole ka sinna vaja. Hüdrojagaja tagasivoolu peale tulev filter teeb piisavalt tööd.

Ideepoolest võib paak pumbast madalamal ka asuda või samal kõrgusel, kui pealevool asub pumbast allpool, kuid üldine õlitase paagis on pumbaga samal kõrgusel, siis sellise lahendusega võib samuti rahule jääda.
(16-08-2014, 09:28 AM)mlsluik Kirjutas: [ -> ]
(16-08-2014, 07:42 AM)Tift Kirjutas: [ -> ]
(16-08-2014, 07:20 AM)maitus Kirjutas: [ -> ]Ehk oskad ka öelda, et kas hüdrorooli dosaatorpumbast on tagasijooks ka otse paaki, .. või kuidas see asi seal peab olema ?
Jah. On küll. See võikski eraldi olla.

..ning eraldi õlifiltrit pole ka sinna vaja. Hüdrojagaja tagasivoolu peale tulev filter teeb piisavalt tööd.

Ideepoolest võib paak pumbast madalamal ka asuda või samal kõrgusel, kui pealevool asub pumbast allpool, kuid üldine õlitase paagis on pumbaga samal kõrgusel, siis sellise lahendusega võib samuti rahule jääda.
Nojah, mul kipuks see paak, kui ta raami sees on, madalamale jääma.
Järgmine küsimuse vormis abipalve suurele ringile ...Smile : Mul tuleb nüüd siiski käigukasti väljavõtte ja jvv vahele m400 käigukast. Istub ilusti augutäiteks sinna ja võimaldab mul siis jvv-i kiirustega mängida. Kaob ära ka vajadus igale agregaadile oma reduktori aretamiseks. Näiteks teeb jvv mootori 1500 p juures 13 p/sek, mida on ilmselt palju nii kartulirootori kui ka mullefreesi jaoks. Huvitav kui palju lattniidukile vaja on?
Ühesõnaga küsimus oleks nagu selles, et kuidas seda asja teha. Kindlasti on siin nii mõnigi kaasfoorumlane aretanud oma põkale 2 käigukasti. Käigukasti mootoripoolne võll tahaks kindlasti toestuslaagrit saada ja ka kardaanikäbi sinna otsa (vähemalt minu variandil)..... et kuidas see lahendus teostatud on? Ehk on siin ka mõni teema selle kohta, aga ei ole leidnud ...?
Või ei ole üldse hea mõte Sad ???
Kindlasti paluks ka eelmist postitust lugeda, ehk keegi oskab nõu anda Smile!!!
Täna oli laiskuse päev... vaatasin suits ees oma raami ja midagi mõtlesin välja ka. Siis lõi sajopp pähe ja ladusin naljapärast olemasolevad plekid paika, et mingitki pilti asjast saada. Kõik seisab muidugi koos pitskruvide ja tugede abil Smile.
Ükski asi ei ole muidugi ka oma jäädava koha peal ja õige suurusega. Raami tuleb tugevasti hakkida ja allapoole lasta, mootorikate tuleb tagantpoolt lühem, paak tuleb natuke kõrgemale ja iste vajub ka tükk maad allapoole kui peale istuda jne. Aga midagi see asi ikkagi meenutab Big Grin
[attachment=49505][attachment=49506]
Raami tugevusvaru on korralik, +300hp kannatab julgelt välja...
Ümarat kapotet ei tahaks peale proovida?
(18-08-2014, 22:02 PM)mlsluik Kirjutas: [ -> ]Raami tugevusvaru on korralik, +300hp kannatab julgelt välja...
Ümarat kapotet ei tahaks peale proovida?
Ikka tahaks, kas on pakkuda Smile ? Siis peaks ehk ümarad poritiivad ka olema....Cool
(18-08-2014, 08:43 AM)maitus Kirjutas: [ -> ]Käigukasti mootoripoolne võll tahaks kindlasti toestuslaagrit saada ja ka kardaanikäbi sinna otsa (vähemalt minu variandil)..... et kuidas see lahendus teostatud on?
Hea mõte või mitte ... otstarbekas oleks see võlliots mingil moel (laagri vahendusel) toestada. Tugilaager peaks olema siis käigukasti ja kardaanimuhvi vahel.
Traktori raami tuleb ja saab päris heaste "salestada", paraneb vällanägemine ja väheneb kõrgus. Sellisele raamile saab ilma südamepiinadeta vajalikke avasid ning auke sisse teha, samuti ka riistasid ning muid vajalikke asju külge riputada.
Ninadisaini...no see väljanägemine on see viimane asi, millega tegeleda. Hiljem toksi seda ümmarguseks või tee kohe mitu ja erinevaid...nagu mõnel daamil parukaid Smile . Seda ma ütlen, et plekkide juures peaks olema väga kasutajasõbralik võimalus neid plekke ja katteid kergelt eemaldada. Masina juures on tihti midagi toimetada ja siis on hea segavad katted eemaldada - mida lihtsamalt see käib, seda kergem endal on.
Hüdropaak! Võta siis juba tsistern haakesse Big Grin! See on ju igavene mölakas! Võta, mees, ikka tugevalt vähemaks! Ma soovitan sul soojalt piirduda kuskil 10-15 liitriga Smile . Vahest saad ta etteotsa ära mahutada.
(19-08-2014, 07:22 AM)Tift Kirjutas: [ -> ]Hüdropaak! Võta siis juba tsistern haakesse Big Grin! See on ju igavene mölakas! Võta, mees, ikka tugevalt vähemaks! Ma soovitan sul soojalt piirduda kuskil 10-15 liitriga Smile

Kui nüüd hüdropaagile istme seljatugi kinnitada siis hoiab selja meeldivalt sooja vähemalt.. Rolleyes
(19-08-2014, 07:22 AM)Tift Kirjutas: [ -> ]Hüdropaak! Võta siis juba tsistern haakesse Big Grin! See on ju igavene mölakas! Võta, mees, ikka tugevalt vähemaks! Ma soovitan sul soojalt piirduda kuskil 10-15 liitriga Smile . Vahest saad ta etteotsa ära mahutada.
Ise ju ütlesid, et tagaratastele on raskust juurde vaja Big Grin Big Grin !!! Tegelikul on mölakas jah ja eks see sinna nii nalja ka pildi pärast sai pandud Smile. Aga kui ma seda asja vaatan, siis näeb ausalt öeldes ÜLBE välja ja hoiab seljagi soojas nagu soovitati Toungue
Ega see paak tegelikult istme seljatoest laiem ei olegi. Jupi võiks horisontaalselt keskelt välja võtta- neid paake ju siin foorumis küll ja küll kokku pandud. Kui ma mööda ei pane siis su Bertlaegi sai vist nii tehtud. Muidu võtab mul selle paagi tegemine jälle pool aastat aega ja ees ei tundu sellele ka piisavalt ruumi jäävat. Arvestades minu põikpäisust ja kinnisideed, sellele riistale ka kopp taha teha, siis too vädetavalt soovib ka suuremat õlipaaki.....- NO JA EI OLE MUL SELLISE ILUSA SUURUSEGA PAAKI KUSKILT VÕTTA ... Smile !!!!! Kõik rauaplatsid jäävad mul väga kaugele ja paarikümne ligi pensuraha selle paagi pärast on ka nõme välja käiia, seda enam, et see paak ei oota mind seal Smile.

Selle käigukasti vedava võlli tugilaagri kohta veel....huviav, kas see annaks ka samamoodi tugilaagriga toestada nagu kardaane toestatakse? Ilma kummipuksita muidugi. Üks problemaatiline osa selle käigukastiga on veel muidugi sinna vedava võlli otsa kardaanikäbi leidmisega- ju vast tuleb jälle ise teha ...siduriketta sisule kardaanirist külge keevitada ehk.. ?
(19-08-2014, 10:11 AM)maitus Kirjutas: [ -> ].... see paak ei oota mind seal
Minupärast võib see paak seal olla, varjab kenaste tahavaate ära. Kui ta õhem oleks, siis teeks ta seda vähem. Või siis lühem. Või vaata ringi veel Smile .
Alustuseks:

Õlipaak
Õlipaagid