automoto.ee foorumid

Täisversioon: KÜSIMUSED, mis oma teemat ei vääri (osa 2)
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
40A peakaitsme maks saab olema 5€ iga kuu, kui mälu ei peta.


Need sendid ikka leiab.
krt sellest EE peakaitsme teemast ei saagi nagu sotti. Kui on ampreid juurde vaja siis maksa ca 200 euri amper + peakaitsme vahetamise tasu, mis teeks 25 pealt 40ne peale üleminuke puhul 3000 euri. Vastupidi olukorras pead ikka maksma peakaitsme vahetamise tasu ja EE müüks vabanenud 15 amprit ise 3000 eest maha.

Miks kuradi pärast ma ei saa näiteks oma üleliigseid ampreid ntx kahe õlle eest naabrimehele anda kes sama fiidri peal, kellel võibolla neid rohkem vaja oleks kui minul vaid sellest tehingust peab EE teenima rämeda papi.
Linnamajas kah 40A vanast ajast.. no ei näe pointi seda 5 või 6 euri kuus maksta, lasen ka vast 25A peale maha keerata. Maal võibolla küll oleks jumet.. aga seal mul armetu 16A ja juurde saamiseks tuleks pappi köhida. Olgugi et alajaam ja poole küla liinid mu maja kõrvalt ja mu maa pealt alguse saavad. Smile
(10-08-2019, 21:40 PM)Mart69x Kirjutas: [ -> ]krt sellest EE peakaitsme teemast ei saagi nagu sotti. Kui on ampreid juurde vaja siis maksa ca 200 euri amper + peakaitsme vahetamise tasu, mis teeks 25 pealt 40ne peale üleminuke puhul 3000 euri. Vastupidi olukorras pead ikka maksma peakaitsme vahetamise tasu ja EE müüks vabanenud 15 amprit ise 3000 eest maha.

Miks kuradi pärast ma ei saa näiteks oma üleliigseid ampreid ntx kahe õlle eest naabrimehele anda kes sama fiidri peal, kellel võibolla neid rohkem vaja oleks kui minul vaid sellest tehingust peab EE teenima rämeda papi.

Kuni järgmise aasta alguseni on peakaitsme vähendamine tasuta muide. Ja sama alajaama taga saab küll ilma ampritasuta ühe liitumispunkti arvelt teist suurendada. Tegin ametliku päringu hiljuti, et kas saaks äkki ampreid linnast ära maale tõsta.. nii ei võimaldata, aga öeldi et sama alajaama taga olles saab.
Kas amprite tasuta ülekandmise puhul alajaamas ei pidanud olema sama klient mõlema objekti puhul?

Oleks nagu ju mõttetu tasuta 15 amprit ära anda EEle. Palju mõttekam oleks panna kohalikku ajalehte kuulutus: Müüa poole hinnaga Järvamaal Kassisaba alajaama piirkonnas kuni 15 amprit transport tasuta. 1500 euri nagu maast  Big Grin Big Grin Big Grin
kuna mul ee arvates korralik meie teie kepp vooluga kus liitumispunkt postiotsas ja sealt minu kaabel ja minu kilp....,et mõtlesin viin kilbi posti otsa ja asi klaar.kilbi omahind netist võttes 50€.ee küsib kilp,paigaldus koos mudruga 1100+€.kurat mis maksab seal nii jõhkralt?lepingu menetlus72,pastakast metud audit 150.unustagu ära.peakaitse 40A,aga kaitsmest arvestisse max 1,5ruutu kablad,vene aeg tehtud kilp.
(10-08-2019, 21:40 PM)Mart69x Kirjutas: [ -> ]Miks kuradi pärast ma ei saa näiteks oma üleliigseid ampreid ntx kahe õlle eest naabrimehele anda kes sama fiidri peal, kellel võibolla neid rohkem vaja oleks kui minul vaid sellest tehingust peab EE teenima rämeda papi.
...sest püsitasude sissetoomise mõte on tänaseks päevaks üledimensioneeritud võrgu vajadusepõhiseks ajamine. Mida saab kõige efektiivsemalt teha klienti oma vajadustest aru saama pannes. Mis käib kõige efektiivsemalt läbi rahakoti.
Kui "tädi Juulidel" on 40A peakaitse, aga tegelikult tarbimist vaid külmkapi ja valgustuse jagu - see mõjutab kaudselt kõigi meie võrgutasusid, kuna tema alajaam ja edasine hoitakse tema peakaitsmega korrelatsioonis.

ma imestasin püsitasude jms puudumise üle juba 10a tagasi. Nüüd ennustan, et nende osakaal suureneb. Tegelikult ongi ju võrgu ülalpidamine seotud mitte tarbimisega vaid võrgu olemasoluga. Ehk siis kui puhtalt kulupõhiselt läheneda, oleks võrgutasu peakaitsme-põhine ja tarbimine ei puhuks pilli.
(10-08-2019, 21:47 PM)olli Kirjutas: [ -> ]Tegin ametliku päringu hiljuti, et kas saaks äkki ampreid linnast ära maale tõsta.. nii ei võimaldata, aga öeldi et sama alajaama taga olles saab.
...mis on tegelikult loogiline - tehniline valmisolek alajaamani on olemas ja lisaraha ei vaja. Kui ühel pole vaja, teine aga vajab - igati mõistlik olemasolev ressurss siis ümber jagada!
(11-08-2019, 12:14 PM)13piisab Kirjutas: [ -> ]Kui "tädi Juulidel" on 40A peakaitse, aga tegelikult tarbimist vaid külmkapi ja valgustuse jagu - see mõjutab kaudselt kõigi meie võrgutasusid, kuna tema alajaam ja edasine hoitakse tema peakaitsmega korrelatsioonis.
ee tuleks kohustuslikus korras saata kliendiga suhtlemist õppima.mul siin aastaid tagasi tehti uued liinid ja kuna ee suhtlemisoskus puudub ja peakaitse 40 siis tuimalt veetigi vastav õhuliin ja ehitajad küsisid tuleb tööstus?ma ka reaalselt vast 25A tarbin rohkemat mitte,aga mõeldes tulevikule ja lastele siis lapsed äkki soovivad siis kõrvale tulevikus osmikud püsti lükata ja siis hea kui vool olemas.ruumi 2 lapse privaatsele osmikule piisavalt ja jääks ka maa ostu väljaminek  ära.

aastat 5 vast tagasi põles ereda kaarleegiga veneaegne peakaitse kilbis maha ja reede õhtu ja rikkebrigaad kohal ja nemad ei tohi sulle uut kaitset panna vaid nemad tohivad tarbimiskoha lahti ühendada ja x arvu päevadeks kliendi ilma vooluta jätta ja siis tellin eraldi töö arvesti paigaldus.vot selline kõrge teeninduskultuur on ee.
1) jaotusvõrgud on siiski Elektrilevi, mitte EE. Jah - sama kontsern aga mitte sama ettevõte. No ja veel on ka Imatrat, VKGd ning ajaloolisi munitsipaalettevõtteid
2) kui lepingud on 40A peale, siis mille alusel Sa soovitad kaabli väiksemaks dimensioneerida? Kui koduse kaabel-neti pakett on nt 50Mbps, aga antakse 20Mbps, kuna "Sa ju tavaliselt rohkem ei kasuta", siis kas see on Sulle ok? Kui õlivahetusel pannakse õli miinimumini, kuna auto "õli ei söö", siis kas see sobiks? Wink
Kui Sul on peakaitse nt 40A ja paned homme püsti hunniku päikesepaneele, siis kas Sulle sobib variant, kus Sa saad võrku müüa 25A, kuna mingi aktivist pani kusagile vastava kaabli ja 40A ei jõua võrku-müügiks sobiliku pingega alajaama? Wink

maailm on natukene keerulisem, kui hetkeline vajadusepõhisus - on ka lepingud. Ning elu käib ikka igas vähegi volüümi omavas valdkonnas lepingute (ja erinevate mõõdikute ehk KPIde) järgi. Kui ei käiks, oleks kaos.
Tõsi - mingites punktides on mõistlik lepingutingimused uuesti läbi rääkida. Samas see on jälle admin-kulu ning ka jaekliente on ilmselt igasuguseid. Ma soovin nt palju õnne sellele, kes mu maakodu naabrimehega peakaitsme vähendamisest vms teenuse "mõistlikuks muutmisest" rääkima läheks. Juttu oleks (pooletoobisega) palju ja aega kuluks, tulemust oleks null Smile
Mul GOELRO aegne liin pidi remonti minema. Enne seda kaks aastat üritati mind pehmeks rääkida, et vahetagu ma peakaitse 25 pealt 16 peale. Leiti hunnik põhjendusi miks see just MINULE kasulik on. Keeldusin. Lõpuks tuli välja, et kolm tarbijat enne on 16 kaitsmega ja mina lõpus rikun harmooniat oma 25. Nüüd pidi kogu 1300 meetrit vedama jämmema kaabliga.
Vastutasuks aga ei saanud viimast postivahet maa aluse kaabli peale viia. Iseci mitte oma raha eest. Tehti asi nii keeruliseks, et loobusin. Hinnad olid ka sellised nagu sooviks ma poolt Otepää piirkonda ära osta.
Aga 25 jäi alles.
nojah, suurfirma värk. paindlikkust neil pole ja ega vist väga ei saakski olla.
mul naabrimehel saeraam. käib diisliga. pelletipress ka.
samas mõned aastad tagasi vedas monopol ta õuele tõsiselt jämeda kaabli.
soonte ristlõiget ma ei tea, aga kaabel oli kehvema mehe sääre jämedune.
kaabli sees tuleb mingi kõrgem pinge ja sinna kaabli otsa pandi igavene kobakas alajaam.
täitsa keset naabrimehe õue. olemasolev liitumispunkt pandi sama ehitise sisse.
naabrimees on ainus tarbija selle alajaama taga. ka perspektiivis pole muid tarbijaid sinna kuskilt võtta.
initsiatiiv tuli monopolilt.
aeg ajalt saab küsitud ka, et äkki tahavad oma investeeringut tagasi teenida ja pisut rohkem särtsu müüa.
väga ei taheta. nõutakse kallihinnalist projekti, käib jutt tehnilistest tingimustest ja
ampri hind on kivisse raiutud.
ja nii see alajaam seisabki.
Soovisin eelmine sügis maakohta 3-faasilist toidet ning ampreid 16-ne pealt 25-ni tõsta. Jaanuaris veeti uus õhuliin (ca. 800m), pandi uus kilp+kaugloetav arvesti ning kogu pull maksis mulle letihinnast ~20% (loe: letihinnast 1/5) - miskine maaelu edendamise või kogu maa elektrifitseerimise meede maksis ülejäänud kinni. Ma ei saa parimagi tahtmise korral Elektrilevi kohta midagi halba öelda. Toungue
Selline kogemus...

Liin oli kenasti võssa kasvanud. Puud liinis sees.
Liin ise 6kV ja puud kenasti ära kõrbenud. Kirjutasin ja umbes aasta hiljem tuldi ja võeti võsa maha... Terve aasta! ...

Kusjuures võeti maha valest kohast ja paar kuud hiljem vist tuli meelde, et ainult madalpinge liini puhastati ja võeti lõpuks tõsist tuleohtu kujutav võsa maha.

Oleks ise läinud ja võtnud aga ei hakanud riskima.
Ma seda 40A peakaitset küll ära ei annaks.
Näiteks mul hea sõber ehitas maja omale looduskaunisse kohta ja sinna elektri toomine oleks maksnud täitsa lõpp kui palju.
Liini taheti ehitada 1,2 km ja selle pulli eest küsiti 7000 raha.
Pakkusime et ehitame ise selle liini sest me saime materjalide ja töörahaks sellest kindlasti kordi väiksema summa ja liinigi oleks saanud me alla 700 meetri maaomanikega kokkuleppel, kuid väga ülbelt üks ametnik ütles et nemad seda ei aktsepteeri ja kõik.
Siis kuidagi kogemata saime kohe alajaama kõrval oleva peremehega jutule et tal on 40A peakaitse ja ta oli lahkesti nõus et me paneme tema kilpi oma voolumõõtja ja 25A peakaitsme.
Tõmbasime kaabli ära, panime asjad kilpi ja asi toimib kenasti juba mitu aastat.
Sõber käib iga kuu alguses vaatab voolumõõtja näitu ning paneb raha postkasti.
Viisakusest muidugi poole sellest ampritasust ka.
Saab tema elada ja teine inimene ka omale voolu.
Kahjuks aga paljudele Eestlastele maitseb teine Eestlane ja nii ei õnnestu meil näiteks terve küla ühe liitumise taha panna ja pärast sealt igale tarbijale oma voolumõõtjaga edasi jagada.
Saaks paremat elektrihinda ja kõik võidaks liitumise hinnas.
Mul oli enne 80+ amprit peakaitse aga siis hakati ähvardama suurte maksudega ja siis lasin 63 ampri peale. Nüüd mõtlen , et äkki peaks siiski taastama vana olukorra. Veel oleks võimalus seda teha. Kui täna tahaks näiteks 40kw mootorit jooksutada, oleks juba probleem. Samas on elektrimootorit sootsam jooksutada kui traktorit. Hmm... Vaadates tuleviku poole, kus kõik autod ja muu kraam hakkab elektrit tarbima... Teed täna vea ja homme nutad.
Paar aastat tagasi võitlesin endale 63A ühenduse taastamise eest. Esiotsa oli tunne kui peaga püramiidi vastu taguda.
Enne kui lepingut ei ole, ei anta mingisugust infot, kas on taastamine või uus liitumine, mitu amprit, kus liitumispunkt jne.
Räägiti, et 63A ei saa, 25 ainult, liin ei kannatavat (vahe, ehk liini ehitus tuleb muidugi kompenseerida). Kui lõpuks leidsin eelmise omaniku lepingu, näitasin eelmise plommitud kilbi, mõõdiku ja peakaitse ette ja küsisin viisakalt, et kuidas 4x25mm õhuliin 200m kaugusel alajaamast (või see suurem asi seal posti küljes) saab jääda lahjaks? , siis vastuseid enam ei tulnud.
Tuli veelkord lipsuga mees, vaatas üle, teatas et uus liitumine on teisel pool teed (võõral! krundil) nii jääb ja ole õnnelik, et üldse.
Nüüd on vahelduv(alt) vool olemas, paar korda kuus tuleb sms: oleme teadlikud, et kinnistul N on elektrikatkestus (peale seda kui vool tagasi) ja eiran teadlikult EE või on see elektrilevi, soovitusi töökoda 4x16A peale üle viia. Pakuks neile neid ülejäänud ampreid nende oma tariifiga müüa?, aga nagu eelpool mainitud, vist ei taheta...
Eemaldasin maakera küljest ühe kännu, mille puit on kohati punane.
väidetavalt kreek.
Kas on sellel mingi väärtus ka, peale kütteväärtuse?
Ehk on kellegil soov kapinuppe treida?
Kaevan juba mitmendat päeva internetis ja helistan telefoni punaseks, aga ei suuda leida ümmargusi puidust immutatud aiaposte mõõduga 200x3000 mm.
Kui kusagil on siis saab ainult 25 tk korraga, aga vaja on 4 tk.
Äkki keegi teab kus selliseid tehakse ja jae müüakse?
(15-08-2019, 07:32 AM)Meelis2 Kirjutas: [ -> ]Kaevan juba mitmendat päeva internetis ja helistan telefoni punaseks, aga ei suuda leida ümmargusi puidust immutatud aiaposte mõõduga 200x3000 mm.
Kui kusagil on siis saab ainult 25 tk korraga, aga vaja on 4 tk.
Äkki keegi teab kus selliseid tehakse ja jae müüakse?

Peab olema treitud ja immutatud?
Ehk kõlbab ka naturaalse kujuga ja immutad ise?