automoto.ee foorumid

Täisversioon: KÜSIMUSED, mis oma teemat ei vääri (osa 2)
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Kust eestis otsida ATV-de varuosi, vaja just Honda TRX 350 tagasilla reduktorit. Isegi USAst ei kannata, liiga karm postitasu.
Kas ATV foorum on surnud?

Kuigi ma ei usu, et nii hõpsasti lollide ära tapetavat asja kusagilt odavamalt saad, kui USA põhjatutest avarustest. Olgu see saatekulu kui karm tahes.

TQHQ foorumist võid ka uurida - teinekord pannakse hea jutu peale sihuke pisike vidin mõne konteineri nurka veerema...
Veho, Catwees uuritud?
Selle konkreetse hinda ei tea, aga ühe teise margi esidiffer maksis u. 1500 eur. Sad
(15-10-2019, 15:45 PM)Mihkus Kirjutas: [ -> ] Isegi USAst ei kannata, liiga karm postitasu.

Ära kasuta müüja transat. Osta läbi Eshopwedrop'i. Paari nädala ja mõnekümne euri eest, usast kulleriga kodu ukse taha, kohal nagu naksti. Tänaseks olen seda korduvalt kasutanud. Viimati tellisin ühe suure raamatu usast. Kokku läks mingi 20 või 30  euri, ei mäleta enam peast, sellest pool olid kohalikud tollimaksud ja kuller koputas uksele vähem kui kahe nädala pärast.
(15-10-2019, 15:53 PM)v6sa Kirjutas: [ -> ]Kas ATV foorum on surnud?

Kuigi ma ei usu, et nii hõpsasti lollide ära tapetavat asja kusagilt odavamalt saad, kui USA põhjatutest avarustest. Olgu see saatekulu kui karm tahes.

TQHQ foorumist võid ka uurida - teinekord pannakse hea jutu peale sihuke pisike vidin mõne konteineri nurka veerema...

Atv foorum on ammu surnud.  Vahest keegi oma kulunud rehve pakub.   Sellisele imemudelile saad juppe ainult usast.  Võdi ju catveesist küsida, a ca. 1000.- pluss  ta maksab.    Ainus lootus eestist kasutatud juppe saada on viljandi motolammutus, kuigi hondat seal vaevalt on.
Täpset aastat ei tea aga suht esimene googli vastus andis sellise lingiHonda Rear Differential 00-06 TRX350FE/FM/TE/TM 05-07 TRX400FA/FGA - IN STOCK
Differ 289.99$ ja postikulu Estoniasse 71.06$
(13-10-2019, 16:53 PM)13piisab Kirjutas: [ -> ]Marko peab lihtsalt asjadest midagi arvama ja oma arvamuse kirja panema. Tema arvab, et betooniga juhtub midagi. Või arvab, et ilma vastava viiteta ei taipa inimene ise paneeli kriitilise pilguga vaadata.
igatahes arvab, et äkki küsib inimene kaalu, kuna tahab selle kinnisilmi laeks tõsta Big Grin

ai lav ju tuu Big GrinBig Grin
Mul on jah selline mölapidamatus. Kui keegi tänu mu kasutule märkusele eluga pääses, siis palun lähedastelt vabandust, et ei saanud kaastunnet avaldada!
Kisub sürriks vägisi.
Teadjad mehed, öelge, missugune tavaliste majasiseste elektrikaablite (1,5 ja 2,5 ruutmillimeetrised) kaabliotste puhastustööriistad on kõige paremini töötavad?
Poes vaadates on valikuid erinevaid, kuid missugune neist lahendustest reaalselt kõige paremini töötab?
Kuniks teadjad tulevad, siis mina soetasin endale elektriku soovituse peale selle:
https://www.tme.eu/ee/details/ck-10280/i...ri/t10280/

Väga rahul. Ainult koorimistera pikkusega peab täpne olema, muidu hammustab liiga sügavale.

Lõiketangid peavad ka olema, et noa tera säiliks.
(16-10-2019, 15:02 PM)Jahimees Kirjutas: [ -> ]Teadjad mehed, öelge, missugune tavaliste majasiseste elektrikaablite (1,5 ja 2,5 ruutmillimeetrised) kaabliotste puhastustööriistad on kõige paremini töötavad?
Poes vaadates on valikuid erinevaid, kuid missugune neist lahendustest reaalselt kõige paremini töötab?

Ehk jälle selline teema, kus iga üks kiidab oma riista Big Grin kiidan siis ka.
Tänapäeva kaabli isolatsioonid nii peeneks aetud, et vanakooli kaablikoorijad neid normaalselt, peenelt öeldes ergonoomiliselt, enam ei koori.
Minul aitab leiba lauale tuua järgine "käsitöömasin" :  https://www.stokker.ee/universaalne-isol...Id=5367566
Hind on küll karvane, aga töö teeb ära kenasti.
(16-10-2019, 15:07 PM)v6sa Kirjutas: [ -> ]Kuniks teadjad tulevad, siis mina soetasin endale elektriku soovituse peale selle:
https://www.tme.eu/ee/details/ck-10280/i...ri/t10280/

Väga rahul. Ainult koorimistera pikkusega peab täpne olema, muidu hammustab liiga sügavale.

Lõiketangid peavad ka olema, et noa tera säiliks.

 Nendega saab kaablilt mantli ilusti kätte aga alla 8mm läbimõõdu korral neid kasutada ei saa. Kaabliotste puhastamiseks olen ise taolisi asju pruukinud: https://www.tooriistad24.ee/kaabli-puhas...0.2-6mm2-m
Märkus õige.

Autojuhtmete jaoks on mul sarnased labased multitangid mingist kunagisest komplektist:
https://www.tooriistamarket.ee/et/juhtme...5mm-hd-4mm
https://www.wurthusa.com/Tools/Hand-Tool.../p/0691500

Säherdune on otse puhastamiseks super. Olemas ka ühe autotootja spetsjomm-riist, mis seisab aga kapis enamus aega.
siinsamas foorumis mingi aeg tagasi pakuti vist või vähemasti tuvastati viisakat veneaegset juhtmeotsa puhastajat.
oli hea asi. muidu aga oma hääle annan viimasele soovitusele. seuke püstoli moodi käes hoitev riist on täiesti pidevaks tööks sobilik.
ja esimesena pakutud riistapuu on ka täitsa tööriist, aga kaablite koorimiseks, mitte juhtmete jaoks.
(15-10-2019, 15:45 PM)Mihkus Kirjutas: [ -> ]Kust eestis otsida ATV-de varuosi, vaja just Honda TRX 350 tagasilla reduktorit. Isegi USAst ei kannata, liiga karm postitasu.
Ise olen tellinud, küll Suzuki jubinaid. Honda kohta ei tea, aga proovi https://www.kfm-motorraeder.de/cms/en/ge...pare-parts

Näide: radikas Eestis ca 500-600eur, viidatud poest OEM osa 170 esimesel korral ja 200 ringis teisel korral. Muid pudinaid veel läinud. Piduriklotse, õlifiltrit ja pooltelje kaitsekumme saab hiinast või eestist parema hinnaga!
(15-10-2019, 13:25 PM)maaks Kirjutas: [ -> ]
(14-10-2019, 22:10 PM)Kult Kirjutas: [ -> ]Kui valmistaja kiirus on üle 6km/h siis peab arvel olema. Mõned aastad nägin kui politsei oli ühe käruga motoploki kinni pidanud, aga seal võis probleemiks olla käru koorem.
https://www.mnt.ee/et/soiduk/registreeri...treerimine
Masinate kategooriad on sealt leitavad:
https://www.mnt.ee/et/liikleja/soidukite...ategooriad

Sellest võiks siiski pikemalt rääkida peale paari lingi. On siis tegu liikurmasinaga või traktoriga?

"Liikurmasin on ratastel või roomikutel liikuv, teatud kindla töö tegemiseks ettenähtud mootorsõiduk, mille valmistajakiirus on suurem kui 6, kuid väiksem kui 40 km/h."
MTZ-05 ei ole ju mingi kindla töö tegemiseks. RT-s veel selline info: " liikurmasin on ratastel või roomikutel liikuv, kindla töö tegemiseks ette nähtud mootorsõiduk, mis ei sobi sõitjate või veose veoks ja mille suurim valmistajakiirus ületab 6 km/h, kuid ei ületa 40 km/h". Sobib ju veose veoks.

"Traktor on rataste või roomikutega põllu- või metsatööks ettenähtud mootorsõiduk, millel on vähemalt kaks telge ja mille valmistajakiirus on vähemalt 6 km/h."
MTZ-05 omab 1 telge, või võetasse antud juhul arvesse ka haagise telge (ilma selleta ju tee peal ei sõida, samas on see ikkagi haagis)?

Kas ülevaatusel peab käima? Põllumajandusliku liikurmasinaga ei pea, aga MTZ-05 vist siiski selle alla ei klassifitseeru. Kui ülevaatusel peab käima, siis " Käesoleva määruse nõuded masina ehitusele ja tehnoseisundile ei laiene üle 25 aasta vanusele masinale, välja arvatud käesoleva määruse lisa 1 koodides 201 ja 301 ning gruppides nr 1, nr 5 ja nr 10 toodud nõuded...". MTZ-05 on arvatavasti rohkem kui 25 a vana.
Kas on kuskilt võimalik mõõtude järgi otsida/osta salongi soojenduse radiaatorit? Mõõdud 250X135X40 mm?
laki autos oli kunagi paks kataloog,kus sai mõõtude järgi valida
Tööriistamarketis saab ka erinevaid mõõte traktori letist.
Kuidas saab Dejavu`s tehtud lugusid välja printida? Cipmaker.ru st punktkeevituse juhendi salvestasin arvutisse, aga paberile printimise käsust ei tee välja. Arvutis toimetab OpenOffice. 250 euroga pakutakse MT 604( vähemalt pildi järgi sarnane). Tahaks enne juhendit uurida, et kas tasub ligi võtta .